National

Euthyrox revine în farmacii. Foarte mulţi romani au nevoie de acest medicament

Publicat: 13 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Euthyrox revine în farmacii. Foarte mulţi romani au nevoie de acest medicament
Euthyrox revine în farmacii. Medicamentul de care foarte mulţi romani au nevoie va fi disponibil pentru cetăţenii cu afecţiuni tiroidiene

Veste foarte bună pentru milioane de romani. Euthyrox revine în farmacii. Medicamentul de care foarte mulţi romani au nevoie va fi disponibil pentru cetăţenii cu afecţiuni tiroidiene care s-au chinuit în ultimele luni să-şi găsească tratamentul. Ministerul Sănătăţii a emis un ordin, publicat în Monitorul Oficial, în care este prevăzută cumpărarea a 400.000 de cutii de Euthyrox. Important de ştiut este că noul preţ este mai mare decât cel anterior.

Veste bună pentru romani. Euthyrox revine în farmacii

Autorităţile din România au dat vestea cea mare pentru cetăţeni. Medicamentul care este extrem de vital şi de asemenea foarte căutat de către romani, va reveni în farmacii. Medicamentul foarte căutat şi de care cei mai mulţi romani au nevoie, este Euthyrox. Farmaciile din ţara vor ieşi curând din criza acestui medicament. După 9 luni cu mari probleme, autorităţile le-au dat romanilor o veste extrem de bună. Euthyrox revine în farmacii. Aproximativ 500.000 romani cu afecţiuni tiroidiene s-au chinuit din greu să-şi găsească medicamentele, dar de acum, conform autorităţilor, nu vor mai avea probleme.

Noul preţ al medicamentului Euthyrox va fi mult mai mare

Ministerul Sănătăţii a emis un ordin, publicat în Monitorul Oficial, în care este prevăzută cumpărarea a 400.000 de cutii de Euthyrox, însă preţul aprobat, noul preţ, este mai mare decât cel anterior.

”Sper ca să se regleze piaţă, iar pacienţii să găsească medicamentele în farmacii”, a spus Rozalina Lapadatu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune.

”Piaţa din România nu era rentabilă pentru producători şi distribuitori”

Preţul anterior era cel mai mic din Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă că piaţa din România nu era rentabilă pentru producători şi distribuitori. Preţurile noi variază între 21,39 lei cutia şi 27,32 lei în funcţie de gramaj. Preţul vechi nu depăşea suma de 10 lei.

Lucrul acesta contrazice în totalitate declaraţiile premierului Ludovic Orban de la începutul crizei. Premierul dădea vina pe romani şi spunea atunci că bolnavii îşi fac stocuri de Euthyrox, motiv pentru care medicamentul e imposibil de găsit în farmacii.

Ce este Euthyrox?

Euthyrox este un medicament folosit în tratamentul afecţiunilor tiroidiene. Compusul activ din acesta este levotiroxina, cunoscută şi sub numele de L-tiroxina, este o formă sintetică a hormonului tiroidian tiroxina. Aceasta este utilizată pentru a trata deficitul de hormoni tiroidieni, inclusiv forma severă cunoscută sub numele de comă mixedematoasa.

De ce se îmbolnăveşte tiroida?

Tulburările tiroidiene se manifestă printr-o producţie inadecvată de hormoni tiroidieni, cauza a doua boli: hipotiroidism şi hipertiroidism.

O tulburare tiroidiană se caracterizează prin funcţionarea anormală a tiroidei, o glandă situată la baza gâtului. Tiroida produce doi hormoni care joacă un rol major în reglarea metabolismului şi acţionează asupra funcţionarii mai multor organe, cum ar fi inima, muşchii, sistemul nervos şi tractul digestiv. Tiroxina (numită şi T4) şi triiodotironina (numită şi T3). Unele tulburări metabolice apar atunci când glanda tiroidă nu furnizează cantitatea corectă de hormoni în sânge. Cele două tulburări tiroidiene principale sunt hipotiroidismul şi hipertiroidismul.

Repercusiunile tulburărilor tiroidiene (hipotiroidism şi hipertiroidism), dacă nu sunt îngrijite rapid, pot avea consecinţe mai mult sau mai puţin grave asupra sănătăţii.

Adauga un comentariu