Eveniment-Social

Evenimentul „Fii BUCURIE de Crăciun”, organizat la BCU Iași pentru a susține o cauză nobilă!

Publicat: 06 dec. 2022
Evenimentul Fii BUCURIE de Crăciun organizat la BCU Iași pentru a susține o cauză nobilă
Evenimentul „Fii BUCURIE de Crăciun” se desfășoară la BCU Iași, unde artișii vor încânta ieșenii prin colinde cu prilejul sărbătorilor de iarnă

Evenimentul „Fii BUCURIE de Crăciun” se desfășoară la BCU Iași, unde artiștii vor încânta ieșenii prin colinde, cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Evenimentul este organizat pentru a susține o studentă talentată de la UNAGE pentru împlinirea sa profesională și artistică. În prima ediție a spectacolului, peste 60 de copii din municipiul Iași s-au bucurat de o minivacanță în oraș

În ziua de joi, 15 decembrie, începând cu ora 18:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași, profesori și studenți de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, împreună cu invitații și inițiatoarele acestui demers, Mădălina Manta, Ina Cristea și Mihaela Gârlea, vor dărui artă oamenilor, într-un concert spectaculos. Profesori, studenți și alți oameni inimoși vor da mâna pentru a susține o cauză nobilă: sprijinirea unei studente talentate din Universitatea Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE) Iași, în împlinirea sa profesională și artistică.

Evenimentul „Fii BUCURIE de Crăciun”, pentru o studentă de la UNAGE

Aflat la cea de-a II-a ediție, evenimentul „Fii BUCURIE de Crăciun” capătă și de această dată amprenta carității. Din fondurile adunate, artiștii invitați își propun să dăruiască studentei Denisa Gabriela Borș, în anul III, la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, specializarea Interpretare Muzicală – Canto, o parte din resursele necesare pentru a-și îmbunătăți performanțele artistice în drumul său către marea scenă.

Pe 15 decembrie vor cânta vocalista Mădălina Manta și pianista Ina Cristea. Ele vor fi însoțite în călătoria muzicală de chitaristul Sergiu Teclici, basistul Valentin Moroșan, clarinetistul Bogdan Irina și pianistul Eduard Trifan. Acestora li se vor alătura studenții de la Facultatea de Teatru, Coregrafie și Păpuși-Marionete, precum și profesorii conf. univ. dr. Cristina Todi, conf. univ. dr. Anca Ciofu și prof. univ. dr. Raluca Bujoreanu-Huțanu.

Conceptul regizoral va fi semnat de lect. univ. dr. Mihaela Gârlea, care este coordonatoarea și prezentatoare a evenimentului.

Prima ediție a spectacolului de colinde

Cu ocazia primei ediții, desfășurate în urmă cu trei ani, în urma evenimentului „Fii BUCURIE de Crăciun”, peste 60 de copii din mediul rural au beneficiat de o minivacanță în municipiul Iași. Ei s-au bucurat de intrarea în spații de joacă, vizitarea diferitelor obiective turistice, fotografii, o masă caldă, dulciuri și pizza din belșug.

În prima ediție a avut loc un concert de colinde de excepție. Invitații au fost speciali, atât din rândul copiilor, cât și din rândul tinerilor artiști. Din banii strânși, copiii au vizitat Palatul Culturii, Muzeul Unirii, au mers la cinema, s-au distrat într-un spațiu de joacă, au luat masa în oraș, au făcut turul Iașului cu autocarul și au primit cadouri de Crăciun. Printre acestea s-au regăsit cărți, rechizite, alimente și haine.

Evenimentul de pe 19 decembrie 2019, desfășurat în Aula Magna a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași, a fost coordonat și prezentat de Mihaela Gârlea, lect. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași.

Evenimentul „Fii BUCURIE de Crăciun” reușește să aducă zâmbete și anul acesta, sprijinind o tânără studentă în viitorul ei.
Adauga un comentariu