Local

Exclusiv! Cursă nebună pe străzile Iașului: a furat o mașină, a condus băut bine și a comis un accident rutier!

Publicat: 12 nov. 2019

Un individ acuzat de comiterea mai multor infracțiuni va fi nevoit să dea ochii cu judecătorii. Anchetatorii au spus că acesta, băut bine, a furat mașina unei firme, deși nu avea permis, vrând să se îndrepte spre casă. La audieri, individul a recunoscut totul.

Caz halucinant, pe rolul instanțelor ieșene! Un individ va fi obligat să ofere explicații în fața judecătorilor, după ce a fost acuzat de comiterea mai multor infracțiuni. Astfel, recent, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Petronel Vlad Andrieș, sub acuzațiile de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducere fără permis și furt în scop de folosință.
Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistrații vor asculta ce au de spus procurorii și inculpatul, pentru a putea lua o hotărâre în acest caz.

Urmărire ca-n filme!

Anchetatorii au precizat că incidentul în care a fost implicat individul a avut loc în noaptea de 3 spre 4 iunie 2018.

„În noaptea de 3 spre 4 iunie 2018, în jurul orei 1:00, inculpatul a sustras autoturismul marca Renault Kangoo, proprietatea SC Inovart Consulting SRL, parcat pe Calea Chișinăului, din municipiul Iași. Deși nu are permis pentru vreo categorie de vehicule, inculpatul a condus autoturismul către localitatea Golăiești, județul Iași. În jurul orei 3:15, fiind urmărit de polițiști, inculpatul a pierdut controlul asupra direcției de mers a autoturismului și s-a răsturnat în afara șoselei”, a declarat ieri Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Potrivit acesteia, s-a constatat că inculpatul avea în sânge o îmbibație alcoolică de 2,70 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 2,55 g/l alcool pur în sânge la a doua probă. De asemenea, s-a constatat că acesta avea o alcoolemie teoretică de 3,00 g/l alcool pur în sânge.

„Pe parcursul desfășurării urmăririi penale, inculpatul a manifestat o atitudine de recunoaștere și regret față de faptele comise. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Surse judiciare au afirmat că individul a decis să ia autoturismul pentru a se îndrepta către casă, numai că a greșit drumul și a ajuns în localitatea Golăiești.loading...

Adauga un comentariu