Titlurile zilei

Exclusiv! Imaginile deocheate în care a fost surprins fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, sunt reale! Experții criminaliști au analizat totul!

Publicat: 25 mai 2020
Videoclipurile cu Corneliu Bârlădeanu sunt reale, în opinia specialiștilor

Anchetatorii ieșeni au apelat la experți pentru a stabili cu exactitate dacă imaginile video în care a fost surprins fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu (Onilă – n.r.) sunt sau nu trucate. Experții au concluzionat că imaginile sunt reale, fără ca cineva să fi intervenit pe ele. Corneliu Bârlădeanu și fostul arhimandrit Sebastian Jitaru au contestat arestarea preventivă și, cel mai probabil mâine, Înalta Curte de Casație și Justiție va judeca această contestație. Ancheta a durat atât de mult și din cauză că una dintre victime nu a avut până de curând curajul de a ieși în față și de a povesti prin ceea ce a trecut

Surse din cadrul anchetei au precizat că imaginile în care ar fi fost surprins fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, au fost supuse unor expertize. Aceleași surse au confirmat ieri pentru reporterii cotidianului „Bună Ziua Iași” că răspunsul specialiștilor a fost că imaginile video nu au fost trucate, fiind reale.

De altfel, și procurorii au confirmat faptul că au apelat la serviciile unor experți în domeniu, iar aceștia din urmă au constatat că nu există urme de intervenție pe filmările respective. De-a lungul ultimilor ani, Corneliu Bârlădeanu a negat că în videoclipuri ar apărea el alături de tineri elevi ai Seminarului Teologic din Huși, acest fapt a fost infirmat de către specialiștii care au realizat expertiza în acest caz.

De menționat este faptul că, în cauză, au fost analizate mai multe imagini, stocate pe 33 de CD-uri, DVD-uri, memory-stick-uri, telefoane, carduri SD și micro-SD, două laptopuri, o cameră video și o cameră ascunsă într-un ceas de mână, care au fost ridicate de către anchetatori în dosarul de șantaj împotriva lui Corneliu Bârlădeanu.
De asemenea, procurorii ieșeni au afirmat că ancheta a durat atât de mult deoarece una dintre victime a ieșit în față abia de curând, fiind de acord să dea declarații în cauză.

Corneliu Bârlădeanu și Sebastian Jitaru au contestat arestarea preventivă

La finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele fostului episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, pentru agresiune sexuală în formă continuată și viol în formă continuată, și pe numele fostului arhimandrit Sebastian Cristi Jitaru, pentru viol în formă continuată, șantaj în formă continuată și agresiune sexuală.
Chiar la aflarea veștii că au fot arestați pentru 30 de zile, cei doi au contestat decizia luată de instanța ieșeană. Acum, urmează ca judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție să decidă ce se va întâmpla în continuare cu cele două foste fețe bisericești.

Joia trecută, procurorii ieșeni l-au reținut pentru 24 de ore pe Corneliu Bârlădeanu. Acesta fusese citat la audieri, în urma redeschiderii dosarului intitulat generic „Sex în chilie”. În urmă cu aproximativ un an, procurorii au redeschis cercetările. În acest caz, fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu (Cornel Onilă – n.r.), a intrat în atenția anchetatorilor, fiind suspectat că ar fi obligat elevi de la Seminarul Teologic din Huși să întrețină relații sexuale cu el. Ancheta a fost redeschisă după ce în spațiul public au apărut informații noi, după ce, inițial, cauza fusese clasată.

Dosarul „Sex în chilie” a fost redeschis printr-o ordonanță a procurorului general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, confirmată apoi de instanță.
Investigația inițială, în care procurorii au verificat dacă fostul episcop al Hușilor ar fi profitat sau nu de funcția sa pentru a face sex cu elevi minori, a fost deschisă la finele anului 2017, ca urmare a unui denunț. Surse judiciare afirmă că elevii din seminar ar fi fost constrânși să întrețină relații sexuale, în caz contrar fiind amenințați cu repetenția sau, mai rău, cu exmatricularea.

Comentarii
Adauga un comentariu