Titlurile zilei

Exclusiv! O femeie respectată, profesor universitar la Iași, a fost prinsă aproape de comă alcoolică la volanul unei mașini de lux! A ajuns în arestul Poliției! – UPDATE

Publicat: 31 ian. 2020

Scene incredibile la Iași după ce un profesor universitar a fost prins aproape de pragul comei alcoolice la volan. De beată ce era nu a putut fi testată, dar a acceptat să i se preleve probe biologice de sânge. În urma analizelor a rezultat faptul că femeia avea o alcoolemie record.

UPDATE: A fost lăsată în libertate! Judecătoria Iaşi a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul acesteia.

O femeie a fost prinsă în zona Păcurari beată mangă la volanul unui autoturism marca Audi. Polițiștii au oprit-o pentru control, iar aceasta mirosea puternic a alcool. Au vrut să o testeze cu aparatul alcooltest, însă aceasta nu a fost în stare să sufle. Femeia se numește Liliana Vornicu Albu și este Conf. univ. dr. ing. în cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

„Polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au oprit, pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de o femeie, de 57 de ani, din municipiul Iași. Aceasta emana halenă alcoolică, însă nu a putut fi testată cu aparatul alcooltest. Femeia a fost condusă la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29 ianuarie, femeia a fost reținută de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdusă în Arestul I.P.J. Iași. Aceasta urmează să fie prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Nimeni nu își explică cum a ajuns femeia într-o asemenea stare. În universitate, Liliana Vornicu Albu este cunoscută ca fiind un cadru didactic devotat și respectat.

Coleg de arest

Tot în arestul Poliției a ajuns și un tânăr care a provocat un accident și a refuzat să îi fie prelevate probe biologice.

„Polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Iași au depistat un tânăr, de 27 de ani, din municipiul Iași, care în timp ce ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi intrat în coliziune cu trei autoturisme parcate. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29 ianuarie, tânărul a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. Acesta urmează să fie prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cercetările continuă”, au transmis polițiștii ieșeni.
Comentarii
 • De unde știu cei de la BZI ca era în comă alcoolică? Rezultatele la analiza sângelui încă nu erau apărute ? Era în trafic ? Era în parcare ? A fost filtru ? I-ați publicat poza fără acordul ei ! Celuilat șofer, prins de cei de la s a V a i-ați protejat identitatea, pt asta trebuie sa va dea in judecată și să plătiți despăgubiri serioase

 • Sunt mai bine de 13-414 ani de cand o cunosc pe „distinsa” si „respectata ” „profesor universitar”. Problemele sunt vechi cel putin de atunci, cat despre activitatea sa profesorala, era varza si nu preda nimic. Ne povestea mai curand despre motaul ei gras decat despre curs.

 • Pentru jurnalistul Sorin: persoana este conferentiar NU profesor universitar!
  Pana la Profesor universitar este cale lunga!
  Gradele universitare sunt: asistent, lector, conferentiar, profesor.
  Ca nivel stiintific/financiar: 4 asistenti = 3 lectori = 2 conferentiari = 1 profesor.
  Mai invata si tu, chiar daca nu ai facut universitatea/armata!…

 • Distinsa doamna este conferentiar la facultatea de Electronica si Tc…pentru cei ce nu stiu. Poate si teza de doctorat a doamnei a fost scrisa tot dupa cateva pahare…pentru mai multa inspiratie.

 • Vaca proasta si betiva. Toate lucrarile ei au fost scrise de fapt de barbat’su.
  Abia acum a fost prinsa avand in vedere ca tot timpul era beata…..???!!!

Adauga un comentariu