Titlurile zilei

EXCLUSIV! Un medic, acuzat că a pus la cale toată afacerea cu spirtul contrafăcut, care a omorât 14 oameni! Un strop de alcool i-a sărit în ochi unuia dintre capii rețelei! „Nu te spăla, că faci mai rău!” – FOTO / VIDEO

Publicat: 09 mai 2020

Oamenii legii au stabilit care a fost parcursul spirtului contrafăcut Sante Med, de la arabii din București, până în comunele din Iași, Neamț, Suceava și Vaslui. Deocamdată, anchetatorii vorbesc despre un număr de 14 victime ale spirtului ucigaș. Ieri după-amiază, Satar Abdul Dawoud, zis „Abed”, s-a predat polițiștilor bucureșteni. Fratele lui Hamude, de la „Puterea dragostei”, a fost adus aseară la Iași, urmând ca procurorii să decidă în privința sa. Conform declarațiilor date până acum în dosar, medicul Satar ar fi fost cel cu inițiativa „afacerii”

Răsturnare de situație în cazul afacerii cu spirt contrafăcut Sante Med! Nimeni nu se aștepta la așa ceva! Un medic ar fi fost cel din spatele afacerii cu spirtul ucigaș Sante Med! Conform declarațiilor date în dosar de unul dintre membrii rețelei, cel care ar fi pus la cale afacerea ar fi fost medicul Satar Abdul Dawoud, zis „Abed”. Acesta s-a predat polițiștilor bucureșteni și este nimeni altul decât fratele lui Hamude, de la emisiunea „Puterea dragostei”.

Abdul Dawoud ar fi fost cel care ar fi venit cu ideea de a vinde alcool metilic ca alcool etilic, încercând astfel să profite de pe urma pandemiei cu coronavirus. După câteva zile de la începerea anchetei, Satar Dawoud s-a predat ieri la Secția X de Poliție din București. Medicul a fost adus aseară în cătușe la Iași, urmând ca procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal să decidă ce se va întâmpla în continuare cu Satar Dawoud, zis „Abed”.

„Domnul Abed este doctor! Are mare nevoie de bani!”

Anchetatorii au constatat, din declarațiile date de unul dintre inculpați, că produsele achiziționate de firma ieșeană au fost distribuite mai multor agenți economici din Iași, Neamț, Vaslui și Suceava.
La audieri, unul dintre arabi a dat vina pe celălalt.

„Eu m-am certat cu Abed (Satar Dawoud, zis „Abed” – n.r.) din cauza faptului că acesta contraface spirt. Mi-a spus că nu e treaba mea și să tac din gură. În timp ce Abed turna alcoolul în butoiul albastru, o picătură mi-a sărit în ochi și m-a usturat toată ziua. Abed mi-a spus să nu mă spăl, că fac mai rău. Abed e doctor. În timp ce puneam capace la sticlele umplute cu lichidul fabricat, acesta îmi sărea pe piele și mi-a crăpat pielea pe mâini. În timp ce se fabrica spirtul, aveam o stare de rău. Domnul Abed are nevoie mare de bani, are datorii mari și, din cauza asta, m-a obligat să lucrez pentru el”, a spus Fuad Ahmmed în fața anchetatorilor.

Acesta a adăugat că nu are nicio activitate economico-financiară din 2010, câștigând bani din jocuri de noroc și pariuri sportive. Din cauza pandemiei cu coronavirus, casele de pariuri s-au închis, iar acesta a susținut că ar fi acceptat propunerea de a face afaceri cu Satar Dawoud, zis „Abed”.

Ițele unei afaceri dubioase

Astfel, anchetatorii au descâlcit ițele unui film de groază, în urma căruia peste 14 persoane și-au pierdut viața din cauza spirtului contrafăcut.
Conform oamenilor legii, arabii au închiriat câteva încăperi la etajul I al unui imobil din satul și comuna Dobroești, județul Ilfov.

„Aici au adus mai multe materiale necesare producerii unei soluții care să imite alcoolul sanitar, precum alcool (metanol, cu privire la care cei doi inculpați afirmă că a fost procurat de suspectul Dawoud Abdul Satar, zis „Abed”). Timp de două săptămâni, cei doi inculpați (Fuad Ahmmed și Zuhair Abdel Nabi Ali Dawoud – n.r.) au participat la prepararea unor soluții pentru care foloseau, conform declarațiilor, 70 la sută alcool și 30 la sută apă, peste care adăugau vopsea de ouă de culoare albastră”, au precizat oamenii legii.

Una dintre martorele din cauză a spus că a fost contactată pentru a lipi etichete pe sticlele cu spirt contrafăcut și, când a ajuns la imobilul din Dobroești, la fața locului se aflau Abdel Dawoud, Fuad Ahmmed și Satar Dawoud, fratele cunoscutului Hamude, de la „Puterea dragostei”. Potrivit martorei, cei trei răsturnau o substanță incoloră din două bidoane mai mari, într-un recipient mai mare, cu un robinet.
Un alt martor a susținut că a fost contactat de Fuad Ahmmed, pentru a transporta sticlele cu spirt contrafăcut la depozitul Doraly, din București. Acesta a încărcat 30 de cutii cu sticle și le-a transportat.

Amețită de soluția arabilor

Soții care le-au închiriat imobilul arabilor au văzut că aceștia transportau butoaie mari cu lichide. La un moment dat, soția a întrebat ce e cu acele lichide, iar soțul ei i-a spus că arabii preparau soluție pentru curățat geamurile. Femeia a cerut și ea o sticlă, pentru că voia să curețe geamurile casei, numai că acesteia i s-a făcut rău, a făcut o alergie pe ambele mâini și a simțit un miros înțepător, care a amețit-o.
Martorii au mai afirmat că, la un moment dat, în imobilul respectiv a venit și Satar Dawoud, care, împreună cu Fuad Ahmmed, a descărcat mai multe materiale.
În urma efectuării percheziției la imobilul respectiv, anchetatorii au descoperit două canistre, cutii de carton, PET-uri, vopsea albastră pentru ouă, saci din plastic.

Ce a spus distribuitorul din Iași

La audieri, afaceristul Ciprian Barticel, administrator al firmei Viosim Impex Junior SRL, care are sediul în depozitul Phoenix, din Iași, a afirmat că a cumpărat alcoolul de la arabi, prin intermediul unui alt martor, respectiv șoferul angajat la societatea lui.
Martorul a cumpărat aproape 80 de baxuri, dar factura a fost făcută doar pentru 600 de sticle. Ulterior, șoferul de la firma lui Barticel a mai cumpărat aproape 80 de baxuri, primind o factură tot pentru 600 de sticle.
Pe 22 – 23 aprilie 2020, un angajat al firmei lui Barticel i-a spus acestuia că soțul unei cliente care a cumpărat o sticlă cu spirt a murit. La audieri, Barticel a susținut că ar fi retras de la vânzare toată cantitatea de alcool sanitar și a distrus-o.
Pe facturile emise de arabi era trecută firma Vigoo Retail SRL București, o societate care ar fi fost promovată în trecut de Cătălin Botezatu.

„Mi-a fost frică să nu fiu acuzat de evaziune fiscală!”

La audieri, Barticel le-a mai spus anchetatorilor că un coleg de depozit l-a întrebat de unde poate cumpăra spirt (1.000 de sticle) pentru o primărie din județul Iași, iar el l-ar fi îndrumat către arabii din București.
Ulterior, acesta a afirmat că el i-a livrat spirtul colegului, respectiv peste 1.000 de sticle. El a mai spus că, în momentul în care a aflat că soțul unei cliente a murit, a decis să distrugă alcoolul rămas pe stoc.
De asemenea, la audieri, Barticel a susținut că i-a fost frică să spună care a fost cantitatea de alcool distrusă.

„Până la acest moment al audierii, mi-a fost frică să spun despre cantitatea de sticle distrusă, întrucât m-am gândit că voi fi acuzat de evaziune fiscală, facturile primite fiind doar pentru 600 de sticle”, a afirmat afaceristul ieșean.

Cum au murit victimele

Pe 15 aprilie, o femeie, a fost descoperită moartă, după ce consumase trei sferturi dintr-un PET cu „Alcool sanitar Sante Med”. În aceeași zi, o altă femeie a fost descoperită moartă pe un pat din locuința sa din satul Brătești, comuna Stolniceni-Prăjescu. Unul din martori a fugit la locuința unui alt sătean, E.G., știind că și acesta consuma spirt, dar l-a găsit semi-conștient. Conform declarațiilor martorilor, a fost chemată o ambulanță, dar echipajul medical a considerat că nu se impune internarea. A doua zi, bărbatul a fost găsit mort.
Pe 23 aprilie, un alt bărbat i-a spus unui cunoscut că se simte rău.

„Nu vă mai văd, nu văd nici televizorul… Văd camera, dar mă doare în interior!”, le-a spus bărbatul apropiaților, ulterior vomând.

După câteva ore, bărbatul a fost descoperit mort.
La o firmă din Stolniceni-Prăjescu au fost găsite 11 PET-uri dintre cele 60 cumpărate de la firma lui Ciprian Barticel. De fapt, administratorii mai multor firme din județ au afirmat la audieri că au cumpărat spirtul ucigaș de la firma lui Barticel.
Până aseară, la închiderea ediției, s-au confirmat 14 decese din cauza spirtului contrafăcut Sante Med! Ancheta însă continuă! Vom reveni!

Comentarii
  • Cei de la ambulanta au confirmat ca nu se impune internarea. Ulterior barbatul a fost gasit mort!! Sesizarea politiei: conform declaratiei martorului , ar trebui identificati si arestati IMEDIAT cei de pe ambulanta pt ucidere din culpa!! S-a autosesizat politia deja pana la aceasta ora??

  • Pai daca era tapan de bat ce internare sa se impuna in plina pandemie? Crezi ca aia de pe ambulanta nu aveau alta treaba decat sa viseze ca un nebun va omori 11 oameni cu spirt contrafacut? Sau poate trebuie ambulanta sa interneze toti betivii din Romania cand oameni bolnavi nu pot fi internati din cauza masurilor de preventie impotriva Covid.Ia nu mai aberati si stuchiti intre ochi ambulantierii, ca ei nu – s Mafalda sa ghiceasca asemenea orori

  • Bai, dar acesta este act de terorism.Fiind medic cunoaste proprietatile metilicului si faptul ca sunt persoane care ingurciteaza acesta substanta-o picatura in ochi-.Incadrati-l la terorism, condamnat, iar dupa parnaie expulzati totii!!!!!!!!!!

  • „Domnul Abed este doctor! Are mare nevoie de bani!” Saracii de ei medici, nu le mai ajung salariile nesimtite si spagile pe care le iau, ar trebui toti sa bea alcoolul asta poate le mai tempereaza din lacomia dupa bani…

  • Barticel este evazionist, tepar de meserie. Cautati la fisc la datorii si va cruciti!!! La Phionix este marfa contrafacuta!!! Dinte cumpara de acolo produse ca cica sunt ieftine

  • BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA E SUFICIENT SA TE DAI CU EL PE MAINI NU SA-L BEI CAUTATI PE GUUUGAAAAAAAAL ALCOOL METILIC, DACA TE DEZINFECTEZI CU EL PE MAINE IN 48 DE ORE ESTI PAPAPAPAPAPAPAPAPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  • MAJORITATEA IESENILOR AU IN IQ EXTREM DE MIC MAI MIC DECAT O PICATURA. EI CRED CA E PERICULOS DOAR DACA-L BEAU =))))) BAAAAAA S-A INVENTAT GUGAL SI INTERNETU BAAA CAUTATI ALCUL METILIK !!!

  • bravo lor cas jmekeri barosani si profita de gainile moldovene cat pot.. 😉 aia merita furati pana raman in chiloti si cersesc.. 😉 k neam de cersetori au fost toata istoria lor.. 😉 mama mama ce vas lasa si io in chiloti si vas lua si painea plozilor vostrii de la gura.. 😉 niste imputiti care is atat de prostovani incat sa bea alcol pur nu merita mai mult.. 😉

  • Bă, ăștia care luați banii statului degeaba, politia, parchetul, serviciile de informații, dicot-ul, etc, dați-va ba demisia! Luați banii statului degeaba! Habar nu aveti ce bande criminale aveți in orașul ăsta si voi dormiti pe voi! Mancati banii din impozite si taxe aiurea! Habar nu aveți cu organizații de mafioți sunt in Iași, arabi, rusi, moldoveni, etc. Dați-va ba demisia nesimtitilor!

  • Fac spurcatii de araboi si gonaoii ce vor in tara asta! Si asta datorita faptului ca la noi legea nu e lege, iar politia si procuratura dorm pe ele. Exact asta este adevarul! Dorm si iau bani degeaba!

Adauga un comentariu