Stiri medicale

Exercitiile fizice regulate reduc riscul de spitalizare din cauza COVID-19

Publicat: 24 nov. 2020
Exercitiile fizice regulate reduc riscul de spitalizare din cauza COVID-19
Rata de spitalizare a persoanelor care au contractat noul coronavirus a fost cu peste 34% mai mică în rândul celor "suficient de active"

Rata de spitalizare a persoanelor care au contractat noul coronavirus a fost cu peste 34% mai mică în rândul celor „suficient de active”, potrivit unui studiu publicat luni de Fundația de Stat pentru Sprijinirea Cercetării din Sao Paulo. Cu alte cuvinte, exercitiile fizice regulate reduc riscul de spitalizare din cauza COVID-19.

„Suficient de activ” a fost definit ca cel puțin 150 de minute de activitate fizică aerobă moderată sau 75 de minute de activitate de intensitate ridicată pe săptămână”, precizeaza studiul.

„A fost posibil să se observe o reducere de 34,3% a spitalizării în grupul considerat suficient de activ”, au precizat autorii studiului.

Studiul s-a bazat pe un sondaj efectuat de Universitatea din Sao Paulo în colaborare cu alte centre braziliene de studii superioare și a chestionat 938 de brazilieni care au contractat COVID-19.

Spitalizarea a fost, de asemenea, mai mare la pacienții supraponderali sau obezi, precum și la persoanele cu niveluri mai scăzute de educație și statut socioeconomic, a menționat studiul.
Adauga un comentariu