Local

Explozie la un bloc din Iaşi. Pompierii intervin (EXCLUSIV)

Publicat: 14 iun. 2020
Pompieri Iași

Explozie la un bloc din Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii Cotidianului Bună Ziua Iaşi, o explozie puternică a avut loc pe str. Gavril Muzicescu, nr. 5, la blocul A 2, etajul 5. Deflagraţia nu a fost mare.

Explozie la un bloc din Iaşi

Explozie la un bloc din Iaşi. Incidentul s-a produs pe strada Gavril Muzicescu, nr. 5, la blocul A 2, etajul 5. L.P., un bărbat în vârstă de 80 de ani, a fost surprins de o explozie în propria locuinţă. Cauza exploziei a fost acumularea de gaz a unui aragaz cu arzător închis defectuos. Bărbatul s-a deplasat singur la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Nu este gravă starea sa de sănătate.

Explozie la un bloc de pe Bulevardul Nicolae Iorga

Potrivit informațiilor furnizate de autorități, explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze la aragaz.

La sfârșitul lunii mai s-a produs o altă explozie puternică la Iași. Explozia s-a auzit dintr-un apartament situat la parterul unui bloc de pe Bulevardul Nicolae Iorga, din Iași. Imediat, s-a văzut cum ard cu flacără mare obiecte din apartament.

La fața locului s-au deplasat 1 TIM, 1 EPA, ATVM, 3 ASAS.

Reprezentanți ai E-ON GAZ au venit la fața locului. S-a dispus paza apartamentului, identificarea unor rude, copii pentru a prelua situația. Victimele au fost duse la Spitalul de Urgențe „Sf. Spiridon“. Poliția Locală asigură securitatea apartamentului până la preluarea situației de către proprietari. Nu a fost necesară evacuarea locatarilor. Cauza probabilă de producere a exploziei este în curs de stabilire.

“O explozie s-a produs la parterul unui bloc din Iași. La locul incendiului s-au deplasat trei autospeciale de stingere, un echipaj de prim ajutor, un echipaj de terapie intensivă mobilă. explozia a fost urmată de incendiu. În urma incendiului au rezultat două victime. Un bărbat care prezenta arsuri și o femeie care a suferit un atac de panică“, a declarat Silvia Bolohan, purtătoarea de cuvânt ISUJ Iași.

„Cel mai grav pacient este un bărbat, în vârstă de 50 ani, cu arsuri pe 7 % din suprafața corpului, la față și mâini. Bărbatul a fost intoxat cu fum, dar este conștient, în șoc posttraumatic și a fost preluat de SMURD. Cealaltă victimă este mama acestuia, în vârstă de 76 ani, cu leziuni minore la o mână. Aceasta a suferit un atac de panică. Este în grija echipajului prim ajutor“, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

În apartament erau două persoane în momentul producerii exploziei. Una dintre victime, un bărbat în vârstă de 50 de ani, a suferit arsuri pe 7% din suprafața corpului, la nivelul feței și a mâinilor. Cealaltă persoană, o femeie în vârstă de 76 de ani, a suferit un atac de panică.

Comentarii
Adauga un comentariu