Cancan

Expoziție în memoria Brigittei Dachmann. “A fost un pălărier iscusit”

Publicat: 05 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Expoziție în memoria Brigittei Dachmann. A fost un pălărier iscusit
In Cluj-Napoca a avut loc o expozitie dedicata regretatei Brigitte Dachmann

La Cluj a fost organizată o expoziție în memoria Brigittei Dachmann, celebrul designer de pălării. În cadrul evenimentului au putut fi admirate creațiile talentatei creatoare care s-a stins din viață la doar 29 de ani. Brigitta Dachmann a încetat din viață, în urma unui anevrism cerebral.

Tânăra a intrat în moarte cerebrală pe 19 august, la secția de ATI de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Distruși de durere părinții acesteia au decis să ajute alte familii fiind de acord cu donarea de organe.

Expoziție în memoria Brigittei Dachmann

În acest an, în amintirea Brigittei Dachmann a fost organizată o exploziție de pălării, la Cluj-Napoca. “Am organizat aceasta expoziție în memoria regretatei Brigitta Dachmann. A fost un pălărier iscusit, un creator foarte creativ, un designer care a depus foarte multă muncă, foarte mult efort în fiecare pălărie pe care o făcea”, a declarat Cristina Cantemir, organizatoarea expoziției, potrivit wowbiz.ro.

Brigitta Dachmann era o prezență constantă și plăcută în emisiunea Flash Monden, prezentată de Cove, care a fost implicat intr-un scandal cu fosta sotie, și Diana Bart, la rubrica “Așa da, așa nu”. Aici, de altfel, a apărut și ultima oară în fața publicului. Cu creațiile ei, a surprins mai mulți iubitori de modă, având un talent uriaș.

Cine a fost Brigitta Dachmann

Brigitta s-a născut în Satu Mare și se considera a fi o persoană prietenoasă căreia îi plăcea să călătorească și să exploreze tot ce e e nou. A absolvit Colegiului Național Doamna Stanca din Satu Mare, iar la terminsrea liceului, a mers la Cluj unde a studiat Stiințe Politice, Administrative și ale Comunicării Babeș Bolyai.

În ultimii ani din viață a organizat alături de logodnicul ei mai multe evenimente pentru copii și a susținut spectacole de teatru de păpuși.

Brigitta Dachmann spunea că pandemia de coronavirus a adus unele schimbări majore în viața ei, la fel că și în viața celorlalți oameni. Faptul că a reușit să se reorienteze i-a adus și succesul prin proiectul Hatiful.

“Cred că pandemia a adus niște schimbări majore în viața oamenilor, cu toții am fost afectați și ni s-au dat viețile peste cap. Pentru mine a fost benefică până și perioada în care am stat închiși în case, în acele săptămâni am creat prima colecție cu care s-a lansat Hatiful în vara anului 2020. Pe mine m-a învățat că trebuie să mă bucur de fiecare moment, pentru că acum toți tânjim după libertatea pe care am avut-o, însă asta nu înseamnă că nu putem să facem lucruri pe care ni le-am dorit dar nu am avut suficient timp pentru ele înainte. Viața e tot frumoasă, uneori doar trebuie să îți schimbi perspectiva și poate să o privești dintr-un unghi nou.”, spunea aceasta.

Adauga un comentariu