Titlurile zilei

Fabrica de amenzi de la Poliția Rutieră! Un agent a oprit în trafic un medic din Iași. Martorul de pe procesul-verbal este o fantomă – FOTO

Publicat: 28 oct. 2020
Agentul Costică Asăvoae (foto dreapta) a apelat la Mihai Larion (foto stânga) ca să fie martor pe un proces-verbal prin care era amendat medicul veterinar din Iași Vlad Andronic
Agentul Costică Asăvoae (foto dreapta) a apelat la Mihai Larion (foto stânga) ca să fie martor pe un proces-verbal prin care era amendat medicul veterinar din Iași Vlad Andronic

Un medic veterinar din Iași a fost amendat de agentul Costică Asăvoae pentru că ar fi circulat pe contrasens. Pe procesul-verbal întocmit de agent apare ca martor o fantomă. Mihai Larion spune că nu a semnat niciun proces-verbal și că nu-l cunoaște pe agent. Crede că datele personale au fost folosite după ce a primit o amendă mai veche. Medicul a contestat amenda la Judecătoria Hârlău

Un agent din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Orașului Hârlău este implicat într-un scandal în care apare și Vlad Andronic, medic veterinar din Iași. Agentul șef adjunct Costică Asăvoae patrula în ziua de 14.02.2020 între localitățile Hârlău și Târgu Frumos. În după-amiaza zilei menționate, agentul l-a oprit pe medic pe motiv că ar fi tăiat o curbă și ar fi trecut pe linie continuă. În consecință, șoferul a fost amendat cu suma de 870 de lei. Însă, modul în care a procedat agentul ridică semne mari de întrebare. Șoferul amendat a refuzat să semneze procesul-verbal, dar a consemnat o serie de obiecții. Ceea ce nu se știa atunci era că pe procesul-verbal a fost trecut ca martor un anumit Mihai Larion, din Cotnari.

Reporterii BZI au luat legătura cu acest presupus martor, care a confirmat că nu îl cunoaște pe agentul Costică Asăvoae, dar nici pe medicul Vlad Andronic. „Martorul” locuiește într-un apartament de la Popas Cotnari, din localitatea cu același nume.

„Îmi aduc aminte, pentru că a fost la mine și medicul. Nu este semnătura mea pe procesul-verbal. Nu-l cunsoc pe polițist. Din ce am înțeles, a fost oprit mult mai departe de popas. Eu nu aveam ce să caut acolo, nici pe jos, nici cu mașina, pentru că nu am permis. Nu știu de unde au avut datele mele. Mă gândesc că le-au luat de pe alt proces-verbal, când am fost amendat cu o lună înainte. Am să vin la proces”, a precizat Mihai Larion.

Agentul din Hârlău aproape că asigura că va pierde procesul și că nu va depune contestații

În cursul zilei de ieri, 27.10.2020, reporterii BZI l-au căutat pe agentul Costică Asăvoae la sediul Poliției.

„Începe tura de la ora 14:00”, spune agentul de la poartă.

Între timp a fost identificată locuința polițistului de pe strada Valea Viilor, acolo unde locuiește cu soția și părinții. Reporterii BZI au încercat să ia legătura cu polițistul, dar unul dintre membrii familiei a precizat că este plecat la serviciu. Însă, abia după aproximativ o oră a sosit la sediul Poliției, la volanul unui autoturism Mitsubishi, care se afla în curtea vilei de pe Aleea Viilor la momentul primei vizite a reporterilor BZI. În curtea sediului de Poliție, inițial, agentul nu-și aducea aminte de amenda aplicată. Când a fost întrebat de fabricarea martorului, a început să-i revină memoria.

„Nu-mi aduc aminte. Nu-i problemă, dacă judecătorii decid, noi nu mai facem contestație. Era acolo când am trecut (despre Mihai Larion -n.r.). Dacă se răzgândește, este cuvântul meu împotriva cuvântului lui. Eu am avut ca martor și pe colegul meu. Instanța va decide”, a spus Costică Asăvoae.

Noul termen de judecată de la Judecătoria Hârlău este programat pe data de 17.12.2020.

Medicul a tăiat curba din cauza drumului afectat de gropi

Vlad Andronic precizează că, în ziua respectivă, a observat pe tronsonul Hârlău – Târgu Frumos un echipaj de Poliție care a oprit o mașină în trafic. A trecut mai departe, dar din spate au venit polițiștii cu semnalele luminoase puse în funcțiune. Agentul Costică Asăvoaei i-ar fi reproșat că a trecut pe linie continuă.

„Am constatat cu stupoare, împreună cu soția mea ce se afla pe locul din dreapta, că în momentul în care am redus viteza și am semnalizat dreapta, echipajul de Poliție a oprit în spatele meu și, prin urmare, mi se adresa. În acel moment, am oprit autovehiculul și am așteptat agentul de Poliție. Agentul de Poliție m-a abordat și mi-a reclamat că am tăiat curba prea tare. Menționez că rulam în afara localității, iar drumul traversa o zonă de câmpie cu vizibilitate maximă, în care se putea observa până la o distanță de câteva mii de metri pentru că de pe sensul opus nu venea niciun vehicul, iar curba pe care am tăiat-o era o curbă foarte largă.

De asemenea, țin să precizez că starea carosabilului pe sectorul de drum Hârlău – Tg. Frumos este în mare măsură afectată de gropi și denivelări, iar spre periferia carosabilului condițiile de rulare în siguranță pentru sine și ceilalți participanți la trafic se înrăutățesc cosiderabil”, explică medicul veterinar.

Șoferul crede că agentul a încercat să se lipească de o mită

Medicul veterinar din Iași mai povestește că agentul i-a solicitat să vină la portiera mașinii de Poliție. Atunci i s-ar fi adus la cunoștință că a circulat pe contrasens.

„Țin să menționez că atitudinea agentului mi-a ridicat suspiciuni referitoare la integritatea domniilor lor și am perceput-o ca un apropo la mită, având în vedere practica de a mă chema la mașina lor, ca odinioară… Mi-am exprimat verbal dezacordul în privința acestui vechi obicei nesănătos, interzis și periculos, reproșându-le acest gest, total abuziv, fapt ce i-a iritat maxim. M-am expus în continuare pe partea carosabilă cât timp ei îmi băteau diverse apropouri, spunându-mi ce ar putea să se întâmple cu permisul meu.

De asemenea, am reexplicat faptul că nu am făcut această manevră, rulare pe sens opus, ci am tăiat o curbă regulamentar, trecând doar cu roțile din stânga peste axul drumului. Adaug că și ținuta vestimentară a agentului pe nume Costică Asăvoae lăsA de dorit și clar nu făcea cinste Poliției Române, prezentându-se în fața mea și a soției mele, care este și martorul acestor evenimente regretabile, cu bucăți și colțuri de cămașă scoase din pantalon, afișând o imagine dezagreabilă și de o neglijență ieșită din comun atât lui, Poliției orașului Hârlău și Poliției Române”, încheie Vlad Andronic.

Comentarii
  • Reporteri hărțuitori! De veneai la poarta mea,,,, și, nenea martorul nu cumva minte că a luat dreptul de la doctorul plângăcios? Reportaj total neprofesionist!!!

  • nu au ajuns reporterii la politistii din harlau care faceau chitante in bucatarie ,amenzile in buzunar..au iesit la pensie la 40 de ani..sau mamaligosul-analfabet Ungureanu..tot la pensie sub 50 de ani..andronic fost la circulatie tot cu golanii are 2 vile..e satul de pensie..pt ei sunt bani!!

  • nu au ajuns reporterii la politistii din harlau care faceau chitante in bucatarie ,amenzile in buzunar..au iesit la pensie la 40 de ani..sau mamaligosul-analfabet Ungureanu..tot la pensie sub 50 de ani..andronic fost la circulatie tot cu golanii are 2 vile..e satul de pensie..pt ei sunt bani!!

  • Leneșul și îngânfatul de Costică Asăvoae a luat lecții de la Gigi Scripniciuc și Marean Neamțu și cel mai probabil le va urma destinele.

  • Nu cumva articolul asta a fost comandat pentru a fi pusa presiune publica pe judecatori in scopul unei sentinte favorabile domnului veterinar? De cand instantele de judecata trebuie sa judece si stilul vestimentar al politistilor?

  • Am luat si eu amenda de la domnul polițist. Mi a inventat o viteza de 80km/h în localitate, fără centura si ca vorbeam la telefon. Tot in cotnari, i-am văzut în oglinda retrovizoare si dupa ce am iesit de pe europeană m-au tras pe dreapta. A zis sa fiu atent sa nu depun contestația ca ne mai întâlnim în trafic.

Adauga un comentariu