Sport

FC Botoșani începe aventura europeană în Kazahstan! Marius Croitoru este gata de primul său meci din Europa League: „Totul la atac, totul la victorie!”

Publicat: 26 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
FC Botoșani începe aventura europeană în Kazahstan Marius Croitoru este gata de primul său meci din Europa League Totul la atac totul la victorie
FC Botoșani, echipa lui Marius Croitoru, începe aventura din Europa League în Kazahstan

Antrenorul FC Botoșani, Marius Croitoru, a declarat, că echipa sa va juca ofensiv împotriva formației Ordabasî Șimkent din Kazahstan, în primul tur preliminar al Europa League

FC Botoșani începe aventura europeană în Kazahstan. Antrenorul Marius Croitoru a declarat, marți, că echipa sa va juca ofensiv împotriva formației Ordabasî Șimkent din Kazahstan, în primul tur preliminar al Europa League.
Croitoru, care în cariera sa de jucător a evoluat în Kazahstan, admite că adversarul de joi are cu 5% mai multe șanse de victorie, dar este convins că meciul „se joacă care pe care”.

FC Botoșani a plecat în Kazahstan pentru meciul din Europa League

„Ținând cont de tot ceea ce înseamnă deplasare, diferența de fus ora, drum, putem spune că au un 5% (n.r.- șanse) în plus față de noi. Singura problemă este că se joacă un singur meci și atunci, ca strategie, nu ai ce să alcătuiești. Tiparul fotbalistului de la Botoșani este unul ofensiv și atunci nu aș putea să le cer să se apere, pentru că nu am de ce. Totul la atac, totul la victorie. Dacă sunt mai buni ca mine, asta este”, a afirmat Croitoru.

Acesta admite că are emoții în partida contra Ordabasî, ca urmare a faptului că acesta este meciul său de debut ca antrenor în competițiile europene.

„Sunt emoții, dar emoții constructive. Nu mă tem. Nu aș vrea să intru în panta cealaltă, de teamă. Sunt emoții pentru că este o competiție europeană, e un prim meci al meu ca antrenor și e normal să am emoții împotriva unei echipe foarte bune, chiar dacă țara de proveniență nu este care să ne sperie, dar echipa din Ordabasî să știți că are jucători foarte buni. Am jucat acum zece ani de zile. S-a schimbat foarte mult. Ați văzut și dumneavoastră că în ultima perioadă sunt o prezență constantă în cupele europene, ceea ce spune foarte mult despre evoluția fotbalului din Kazahstan. Au putere financiară și probabil de asta îi și vedem acolo”, a adăugat tehnicianul de la Botoșani.

Pe de altă parte, Marius Croitoru spune că Ordabasî este singurul adversar pe care nu și-l dorea.

„Era singurul adversar pe care nu îl voiam, din multe motive, și deplasarea, și terenul. Nu îmi doream un adversar din Kazahstan, dar asta este”, a mai spus antrenorul FC Botoșani.

Partida Ordabasi Șimkent – FC Botoșani este programată să se dispute într-o singură manșă joi de la ora 17:00 pe terenul formației din Kazahstan.

FC Botoșani este aproape de o mutare spectaculoasă

FC Botoșani e aproape de o mutare spectaculoasă. După ce Marius Croitoru a dezvăluit că Hervin Ongenda e ca și întors la moldoveni, patronul Valeriu Iftime a confirmat.

„Cu Hervin Ongenda am vorbit, dar nu am nimic semnat. Eu știu că au fost discuții, eu am dat ok-ul la forma finală contractuală și a spus da și trebuia să vină. Copiii ăștia sunt conduși de impresari, care au lucruri de rezolvat”, a spus Valeriu Iftime la Fotbal Club.

Este știut faptul că Ongenda are destul de des probleme de greutate, iar acum, la revenirea la FC Botoșani, e posibil ca acestea să se repete. Întrebat dacă îl va cântări pe Ongenda pe aeroport, Iftime a răspuns amuzat:

„O să îl verificăm”.

Hervin Ongenda (25 de ani) a jucat un an și jumătate la Botoșani și a marcat 6 goluri în 53 de meciuri pentru moldoveni.

Valeriu Iftime: „Oferta de la Chievo i-a luat mințile lui Ongenda”

Din ianuarie, când a ajuns la Chievo, Ongenda a jucat doar în 3 meciuri la echipa din Serie B, iar Valeriu Iftime știe care e cauza.

„El are un talent. Colegii lui joacă în Champions League, cred că vreo 3 sau 4 joacă finală de Champions League. și el a fost acolo printre copiii buni, dar sfătuit prost până acum, în general, în viață. Nici eu nu-i înțeleg și am suficient de multă înțelepciune pe subiectul ăsta. Eu vorbesc cu el, știu toată viața lui, i-am explicat să rămână, dar a primit oferta de la Chievo, a plecat, i-a luat toate mințile”, a explicat Iftime.

Hervin Ongenda a semnat cu Chievo în ianuarie 2020 până la finalul sezonului, însă a evoluat doar în 3 partide și de fiecare dată a fost rezervă. Talentatul mijlocaș vrea acum să joace neapărat, așa că va reveni la FC Botoșani.
În caz că ar fi confirmat, Chievo ar fi activat claza de transfer definitiv de 500.000 de euro.
Ongenda a plecat de la PSG la începutul anului 2017, la PEC Zwolle, formație la care a rezistat aproximativ șase luni. Acesta a mai trecut și pe la spaniolii de la Real Murcia, iar din vara anului 2018 a ajuns la FC Botoșani.

Adauga un comentariu