Sport

FIFA și UEFA au reacționat după golul anulat lui Ronaldo în meciul cu Serbia. De ce a lipsit tehnologia la Belgrad

Publicat: 30 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
FIFA și UEFA au reacționat după golul anulat lui Ronaldo în meciul cu Serbia. De ce a lipsit tehnologia la Belgrad
FIFA și UEFA au reacționat după golul anulat lui Ronaldo în meciul cu Serbia

Anularea eronată a golului lui Cristiano Ronaldo în meciul de sâmbătă Serbia – Portugalia (2-2) ar fi putut fi evitată dacă federațiile de fotbal din cele două țări s-ar fi înțeles înaintea partidei să folosească tehnologia pentru linia porții, a afirmat luni UEFA, citată de Reuters.
La ultima fază a meciului, Nuno Mendes l-a deschis foarte bine pe Cristiano Ronaldo, care a profitat de ieșirea hazardată a portarului gazdelor și a trimis balonul spre plasă. Fundașul sârb Stefan Mitrovic a intervenit în extremis și a respins mingea, însă aceasta depășise deja linia porții, așa cum au arătat reluările video.
FIFA și UEFA au reacționat după golul anulat lui Ronaldo în meciul cu Serbia.
În lipsa asistenței video pentru arbitraj (VAR), care ar fi permis analizarea fazei, arbitrii au decis că nu a fost gol.

VAR nu va putea fi folosit în preliminarii din cauza „problemelor și restricțiilor” legate de pandemie

Furios, Ronaldo a părăsit terenul înainte de fluierul final, după ce a primit și un avertisment, aruncându-și pe gazon banderola de căpitan.

„Decizia folosirii tehnologiei pentru linia porții în preliminariile zonei europene revine federației gazdă pentru fiecare meci. Dacă federația gazdă intenționează să introducă tehnologia pentru linia porții, trebuie de asemenea să obțină consimțământul scris din partea federației oaspete pentru ca aceasta să fie utilizată”, a indicat UEFA.

Arbitrul întâlnirii, olandezul Danny Makkelie, a declarat luni pentru ziarul portughez A Bola că le-a cerut scuze selecționerului Portugaliei, Fernando Santos, și jucătorilor echipei sale pentru greșeala comisă.

Fără VAR în preliminariile CM 2022

Santos a spus după meci că este inacceptabil ca la acest nivel să nu existe VAR. Duminică, UEFA a afirmat că pandemia de COVID-19 a făcut imposibilă instalarea la timp a acestui sistem pentru preliminarii.

„În 2019 UEFA a propus FIFA introducerea VAR în actualele preliminarii ale Cupei Mondiale. Impactul pandemiei asupra capacităților operaționale și logistice a determinat UEFA să amâne introducerea VAR în faza grupelor Europa League (pentru sezonul 2021-22 în loc 2020-21) și să retragă propunerea introducerii VAR în preliminariile Cupei Mondiale 2022, zona europeană. VAR nu a fost folosit nici în faza grupelor Ligii Națiunilor în toamna lui 2020 și prin urmare până acum nu a fost folosit niciodată în meciurile din preliminariile echipelor naționale din zona UEFA”, a afirmat forul fotbalistic european.

FIFA, organizatoarea Cupei Mondiale, a precizat că a fost informată de UEFA în luna ianuarie că VAR nu va putea fi folosit în preliminarii din cauza „problemelor și restricțiilor” legate de pandemie.
În urma rezultatului de la Belgrad, Serbia este liderul grupei, cu 4 puncte după două jocuri, devansând Portugalia la numărul de goluri marcate. Cele două echipe se vor întâlni din nou în Portugalia pe 14 noiembrie în ultimul meci din grupă.

Adauga un comentariu