Local

Fiica solistului de la trupa Iris a scăpat de controlul judiciar! Judecătorii ieșeni au admis ieri contestația făcută de Mădălina Minculescu! Asistentul de regie, implicat în scandalul de la Opera ieșeană!

Publicat: 11 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fiica solistului de la trupa Iris a scăpat de controlul judiciar Judecătorii ieșeni au admis ieri contestația făcută de Mădălina Minculescu Asistentul de regie implicat în scandalul de la Opera ieșeană
Magistrații au dispus ieri revocarea controlului judiciar în cazul Mădălinei Minculescu, fiica vitregă a lui Cristi Minculescu, solistul formației Iris, în scandalul de la Operă

Mădălina Ioana Minculescu le-a cerut magistraților să îi ridice controlul judiciar. Ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis solicitarea formulată de fiica vitregă a lui Cristi Minculescu, solistul formației Iris. Asistentul de regie este implicat în scandalul care a izbucnit recent la Opera ieșeană

Răsturnare de situație în scandalul de la Opera Națională Română Iași (ONRI)! Fiica solistului de la Iris a scăpat de controlul judiciar! Magistrații din cadrul Tribunalului Iași au admis ieri contestația făcută de Mădălina Minculescu!

„Instanța admite plângerea formulată de inculpata Mădălina Ioana Minculescu împotriva ordonanței procurorului emisă pe data de 28 aprilie 2021. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă față de inculpată. Definitivă”, au menționat magistrații ieșeni.

Mădălina Minculescu, implicată în scandalul de la Opera din Iași

În urmă cu câteva săptămâni, oamenii legii au efectuat percheziții la sediul Operei ieșene. Procurorii și polițiștii au ridicat saci cu documente, dar au și dus la audieri mai multe persoane, printre care și pe managerul suspendat din funcție al ONRI, Beatrice Rancea, precum și pe Alighieri Iațâc sau pe Mădălina Ioana Minculescu. Oamenii legii afirmă că Beatrice Rancea a contribuit la măsluirea unor acte de cazare într-un hotel din Iași. Anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale pe 30 iunie 2020, cu privire la infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat și delapidare cu consecințe deosebit de grave. După doar două luni, Parchetul de pe lângă Tribunalul București și-a declinat competența de soluționare a unei alte sesizări, venită din partea Corpului de Control al Primului Ministru.

„În sesizarea înaintată de Corpul de Control al Primului Ministru se arată aspecte din activitatea managerială a lui Beatrice Rancea în perioada mai 2016 – decembrie 2017, în care aceasta a deținut funcția de manager interimar al Operei Naționale București. Printr-o ordonanță, a fost începută urmărirea penală pentru abuz în serviciu și deturnare de fonduri”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Ce au spus anchetatorii ieșeni despre scandalul de la instituție

Oameni legii au adăugat că, din 2014 până în prezent, a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat alternativ, în municipiile Iași și București.

„Membrii grupului au acționat cu scopul de a obține sume mari de bani, provenind din subvenții și alocări de la bugetul de stat, în speță de la bugetul Ministerului Culturii. Caracteristica particulară a acestor subvenții este dată de alocarea lor de Ministerul Culturii către instituțiile subordonate în baza unui contract de management încheiat în urma unui concurs de proiecte. Prin proiectul de management, dincolo de obiectivele culturale de atins, managerul care prezintă proiectul trebuie să stabilească «o estimare a resurselor financiare ce ar trebui alocate de autoritate». În acest fel, cuantumul subvențiilor pe care Opera Națională București și ONRI le primesc reprezintă, în fapt, o negociere directă între manager și Ministerul Culturii”, au mai afirmat procurorii.

În cadrul dosarului, una dintre persoanele vizate de anchetatori este și Mădălina Ioana Minculescu, fiica vitregă a solistului formației Iris. De altfel, referitor la aceasta, unele surse judiciare au afirmat că, la percheziții, anchetatorii ar fi descoperit și substanțe interzise.

Adauga un comentariu