Actualitate

Florin Cîțu anunță faptul că PNL va negocia o majoritate! Nu se vor prezenta cu o propunere de premier

Publicat: 02 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîțu anunță faptul că PNL va negocia o majoritate Nu se vor prezenta cu o propunere de premier
Florin Cîțu nu consideră că testarea gratuită ar fi o soluție

În aceste momente, liderul PNL, Florin Cîțu anunță faptul că liberalii au decis că întâi să negocieze cu celelalte partide apoi să vină cu o numire de premier.

Acesta a declarat că la negocieri, PNL se va duce cu un mandat flexibilizat şi că vor negocia cu toate partidele. Florin Cîțu a menționat faptul că PNL se va duce la negocieri cu propunerea ca viitorul premier să fie propus de liberali. Premierul demis a mai declarat faptul că liberalii se vor asigura de implementarea tuturor reformelor promise.

 

Florin Cîțu a declarat că echipa de negocieri din PNL are mandat pentru a negocia cu PSD și cu USR

Decizia luată aseară de BEX a fost întărită prin votul BPN din PNL. Așadar, premierul Florin Cîțu a anunțat că formațiunea pe care o conduce are mandat de negocieri cu PSD dar și cu USR. Premierul a menționat faptul că liberalii nu se vor abate de la promisiunile făcute în campanie românilor:

 

Noi vrem şi suntem gata să rezolvăm această criză. Celelalte partide au rămas cantonate, PNL vine cu soluții. Vom vedea după negocieri. Vom reveni în BPN, după negocieri şi apoi luăm măsurile necesare. Am luat decizia de flexibilizarea mandatului. La negocieri mergem cu propunerea ca premierul să fie de la PNL. PNL nu se fereşte să propună un premier dar mergem la negocieri cu propunerea de premier. Premierul este desemnat de președintele României. Ne-am asigurat că vor fi puse în funcțiune reformele din PNRR. Orice guvernare vom face nu vom devia de la programul nostru. Ca de fiecare dată, președintele României este cel care desemnează premierul. PNL poate să meargă cu o propunere, dar intotdeauna o desemnare vine de la președinte.  În ambele variante de negocieri, cu PSD sau cu USR, vom merge cu propunere de premier din partea PNL. Pe mine mă interesează să avem un guvern plin şi vom merge la negocieri pe această idee. Eu nu negociez prin presă. Vom merge mâine să negociem cu USR. Noi vom face propunerea să negociem cu ei și vedem dacă vor sta la masă cu noi (despre faptul că cei din USR au declarat că nu vor negocia cu PNL dacă cei din urmă vor negocia cu PSD). Avem mandat să negociem cu orice forță politică democratică pentru a face o majoritate. În același timp ne vom păstra valorile liberale, nu vom renunța la ele în negocieri. Este foarte important să avem o guvernare, iar ce ţine de noi este să ne asigurăm că PNL va face ceea ce a promis în campania electorală. a declarat președintele PNL, Florin Cîțu.

Adauga un comentariu