Actualitate

Florin Cîțu, reacție după acuzațiile lui Vlad Voiculescu privind datele COVID-19: „Lucrurile trebuie clarificate”

Publicat: 16 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîțu reacție după acuzațiile lui Vlad Voiculescu privind datele COVID-19 Lucrurile trebuie clarificate
Prim-ministrul României, Florin Vasile Cîţu, a anunţat, luni, 10 mai 2021, faptul că Executivul va prelungi starea de alertă pe teritoriul ţării noastre

Premierul României, Florin Vasile Cîțu, a declarat vineri, 16 aprilie 2021, după acuzațiile fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu privind datele eronate din pandemie, faptul că lucrurile trebuie clarificate, cerându-i vicepremierului Dan Barna să menționeze dacă știa despre aceste lucruri și ce măsuri a dispus.

„Lucrurile trebuie clarificate. Eu îi cer public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătății și a fost de la începutul anului, să ne spună dacă știa despre aceste lucruri și ce măsuri a dispus. Și cer să prezinte și în ședința de Guvern așa ceva”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu, replică pentru Vlad Voiculescu: „Nu comentez declarațiile celor din opoziție”

Prim-ministrul Florin Cîțu a transmis faptul că nu răspunde ”acuzațiile celor din opoziție”, ca replică la acuzațiile foarte dure lansate de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

”Nu comentez declarațiile celor din opoziție în fiecare zi. În același timp avem o pandemie de gestionat, lucruri importante de făcut, dar aș vrea să îi asigur pe români că această coaliție funcționează, lucrurile merg foarte bine. Ieri am avut ședință de Guvern, Guvernul funcționează bine și asta se vede în cifre, pentru că avem creștere economică, avem o scădere a deficitului, avem parte de încredere din partea investitorilor internaționali.”, a spus Florin Cîțu.

Premierul afirmă că s-a consultat cu toți miniștrii care au venit să îi prezinte situații și asigură continuarea reformelor promise

Oficialul Florin Cîțu a explicat în cadrul unei conferințe de presă vineri, 16 aprilie 2021, faptul că practica sa a fost aceea de a discuta în cadrul întâlnirilor cu miniștri din cabinetul său referitor la situațiile pe care aceștia i le-au prezentat.

De asemenea, el a explicat şi metoda de debut al mandatului său de ministru al Finanțelor, respectiv o reformă la nivelul instituției.

„Eu îmi aduc aminte că anul trecut am fost ministrul finanțelor. Am făcut ce nu a mai făcut alt ministru. Am arătat că se poate face reforma. Am redus numărul directorilor generali și am redus cheltuielile. la mine la minister. Reforma începe cu propriul minister. Aproape de tine.”, a spus Cîțu

Florin Cîțu, economia întrece așteptările: „Ținta pe care merg eu acum este un deficit bugetar sub 7%”

Premierul Florin Vasile Cîțu a declarat vineri la Cluj-Napoca că încasările la bugetul de stat depășesc prognozele, astfel că el se așteaptă că România va închide anul cu un deficit bugetar sub 7% din PIB.

„Avem câteva veşti foarte bune legate de economie. Deciziile de anul trecut au dus la estimări de creştere economică mult mai mari decât cele iniţiale. Veniturile la buget sunt mai mari decât veniturile estimate şi mai mari decât anul trecut, ceea ce înseamnă că ne aşteptam anul acesta la un deficit bugetar mai mic de 7%, este ţinta pe care merg eu acum, ceea ce va fi foarte apreciat de investitori, de instituţiile internaţionale, şi va creştere încrederea în acest Guvern”, a spus premierul.

Adauga un comentariu