National

Fostul canotor Tudor Ştefan a murit! Avea 77 de ani

Publicat: 15 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fostul canotor Tudor Ştefan a murit Avea 77 de ani
Doliu în România. A decedat un mare campion al sportului românesc

Luni, 15 februarie, Federaţia Română de Canotaj a anunțat că fostul canotor Tudor Ștefan a murit la vârsta de 77 de ani. Acesta a adus prima medalie de aur la o ediţie a Campionatelor Mondiale în barca de 2+1.

„Federaţia Română de Canotaj anunţă cu tristeţe trecerea în nefiinţă a lui Tudor Ştefan, Maestru Emerit al Sportului, component al echipajului de dublu rame cu cârmaci (2+). Acesta a obţinut, în anul 1970, alături de Petre Ceapura şi Gheorghe Gheorghiu (cârmaci), prima medalie de aur pentru Romania în această probă la un Campionat Mondial (St. Catharines, Canada). Tudor Ştefan a fost şi medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972, alături de Petre Ceapura şi Ladislau Lovrenschi. Drum lin către stele!”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a FRC.

Federația Română de Canotaj anunță cu tristețe trecerea în neființă a lui Tudor Ștefan, Maestru Emerit al…

Publicată de Federatia Romana De Canotaj pe Luni, 15 februarie 2021

Clubul Sportiv Dinamo: „Tudor Ştefan a fost unul dintre primii mari campioni ai canotajului dinamovist”. Tudor Ștefan a murit

Totodată, și Clubul Sportiv Dinamo deplânge moartea fostului campion mondial.

„Tudor Ştefan, unul dintre primii mari campioni ai canotajului românesc, a murit la vârsta de 77 de ani. Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veşnice a campionului mondial şi medaliat olimpic la canotaj Tudor Ştefan. Născut pe 3 martie 1943, Tudor Ştefan a fost unul dintre primii mari campioni ai canotajului dinamovist. Maestru emerit al sportului, Tudor Ştefan a câştigat prima medalie de aur pentru România la un campionat mondial, în 1970, la 2+1 rame, alături de Petre Ceapura şi Ladislau Lovrenschi (cârmaci). În aceeaşi formulă au câştigat şi bronzul olimpic în 1972, la Munchen. Drum lin, campionule”, se precizează în mesajul CS Dinamo de pe pagina oficială de Facebook.

Cine a fost Tudor Ștefan?

Tudor Ștefan a fost un canotor român, laureat cu bronz la Jocurile Olimpice de vară din anul 1972 din München, Germania.

Tudor Ștefan s-a născut în data de 3 martie 1943 în Poienarii Burchii. Este un canotor român care a concurat la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972 și 1976. În anul 1968 a fost membru al echipajului navei române care a terminat a șaptea în cursa de coxed pătrari. Patru ani mai târziu, a câștigat medalia de bronz cu barca românească în competiția de coxed perechi. La Jocurile 1976 el a făcut parte din barca română care a terminat pe locul nouă la coxed pătrari fără cîrmaci.

Adauga un comentariu