Actualitate

Fostul manager al Spitalului Judeţean Sibiu, dr. Liliana Coldea susţine că a fost certată de Raluca Turcan pentru că nu aduce laude Guvernului

Publicat: 16 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fostul manager al Spitalului Judeţean Sibiu dr. Liliana Coldea susţine că a fost certată de Raluca Turcan pentru că nu aduce laude Guvernului
Fostul manager al Spitalului Judeţean Sibiu, dr. Liliana Coldea susține că a fost certată de Raluca Turcan pentru că nu a adus laude Guvernului liberal

Dr. Liliana Coldea susţine, într-o intervenţie la un post de televiziune, faptul că a fost certată de Raluca Turcan despre faptul că nu aduce laude Guvernului liberal dar şi pentru că vine în spaţiul public cu propuneri. Conform fostului manager al Spitalului Judeţean Sibiu, propunerile făcute de aceasta ar trebui să fie iniţiative politice.

Incă un scandal în centrul căruia se află un ministrul din Guvernul format din PNL-USR-PLUS-UDMR. De această dată vorbim despre un fost manager de spital care lansează acuzaţi grave.

Dr. Liliana Coldea a fost certată de Raluca Turcan

Dr. Liliana Coldea, fost manager al Spitalului Judeţean Sibiu susţine că a fost certată de Raluca Turcan pentru că nu laudă guvernarea liberală. Turcan i-a mai reproşat doctoriţei faptul că vine în spaţiul public cu propuneri care ar trebui să fie aduse de clasa politică. Contextul acestei reacţii vine în momentul în care fostul manager ar fi postat pe o reţea de socializare faptul că spitalul pe care îl administra obţinute fonduri europene. În altă ordine de idei, managerul este de părere că unităţile medicale trebuie să fie depolitizate, iar la conducerea acestora să fie puşi oameni capabili care nu au afinităţi politice:

„Am fost certată că nu aduc laude Guvernului, în momentul în care am pus pe pagina de socializare lucrurile bune care se întâmplau pentru spital, finanțare din bani europeni. Am spus foarte clar că banii sunt pentru sibieni, sunt pentru binele sibienilor.

În momentul în care am plecat din spital am trimis o propunere la solicitarea Ministerului Transporturilor. Am fost certată de doamna Raluca Turcan, că de ce vin eu cu propuneri, când de fapt dânsa trebuia să facă propuneri. Nu mi se pare normal și asta am și spus doamnei Turcan că este important depolitizarea spitalelor, fără implicare politică. Funcția de manager trebuie să fie ocupată de oameni competenți, oamenii care au dovedit că o avut o capacitate mangerială și că pot să conducă un spital și să gestioneze problemele din în spital”, a mai spus medicul Liliana Coldea la Antena 3.

Un spital din Sibiu se află în centrul unui scandal de proporţii

În ultima perioadă, la Sibiu a pornit un scandal de proporţii. După ce în spaţiul public a apărut informaţia precum că pacienţii internaţi la Spitalul de Urgentă Sibiu, pacienţi cu COVID-19, sunt sedaţi şi mor în condiţii inumane sufocaţi.

În contextul scandalului, medicul şef al ATI Sibiu, Mihai Sava, a precizat faptul că legarea de pat, respectiv contenţia mecanică a pacienţilor se practică în toate secţiile de Anestie şi Terapie Intensivă, fiind benefică pentru pacienţii agitaţi până când se instalează efectul sedativelor administrate sau în momentul în care creşterea dozelor de sedative pot duce la instalarea unor reacţii adverse ameninţătoare de viaţă.

În altă ordine de idei, de la începutul pandemiei, sistemul sanitar s-a confruntat cu mari dificultăţi de gestionare a necesitărilor sanitare. Vorbim despre zeci de pacienţi ţinuţi în condiţii inumane, despre incendiul de la Piatra Neamț sau despre incendiul de la Institutul Matei Balș.

Adauga un comentariu