Local

Future Investiții Imobiliare pierde ultimele apartamente din cartierul rezidențial Green Park din Iași. Locuințele și parcările deținute de compania israeliană sunt scoase la licitație publică

Publicat: 10 oct. 2020
Compania israeliană Future Investiții Imobiliare pierde ultimele apartamente și parcări din cartierul rezidențial Green Park din Iași, care sunt scoase la licitație publică
Apartamentele din cartierul rezidențial Green Park din Iași deținute de Future Investiții Imobiliare sunt scoase la licitație publică

Compania israelienilor de la Future Investiții Imobiliare pierde și ultimele apartamente pe care le mai deține în cartierul rezidențial Green Park din Iași. Nu mai puțin de 16 locuințe și mai multe parcări supraterane și subterane sunt scoase la licitație publică cu strigare. Măsura este luată de compania de practicieni în insolvență Maestro SRPL – filiala București după ce compania israelienilor care au stat în spatele investiției din zona Tătărași a intrat în insolvență.

Numeroase apartamente și locuri de parcare aflate în cartierul rezidențial Green Park din Iași sunt scoase la licitație publică cu strigare. Este vorba despre imobilele deținute de compania israeliană Future Investiții Imobiliare, care a stat în spatele proiectului ridicat în apropierea cartierului Tătărași din municipiul Iași. Concret, 16 apartamente aflate în blocurile B1 și B2, 16 parcări subterane și 17 parcări exterioare aferente acelorași blocuri sunt scoase la vânzare. Măsura a fost luată de compania de practicieni în insolvență Maestro SRPL – filiala București după ce Future Investiții Imobiliare a intrat în insolvență.

Licitațiile publice încep de la prețuri cuprinse între 44.890 euro pentru apartamente cu două camere și 85.973 euro pentru apartamente cu patru camere. De asemenea, pragul de pornire al licitației pentru cele 16 parcări subterane aferente bloc B1 și B2 este la prețul de 1.500 euro pe bucată, iar cele 17 parcări exterioare la prețul de 1.000 euro bucata.

Israelienii de la Future Investiții Imobiliare nu au mai continuat proiectul Green Park din cauza problemelor financiare

Aflată în procedura insolvenței din cauza datoriilor, Future Investiții Imobiliare SRL este controlată acum prin intermediul lichidatorului judiciar Maestro SPRL – filiala București (fosta SMDA Insolvency SPRL). Compania a oprit lucrările în momentul în care doar o parte din ansamblu a fost finalizat.
Green Park este un proiect rezidențial dezvoltat pe un teren de 48,307 mp localizat în Iași pe strada Fântânilor, ce urma să fie format din 14 corpuri de clădire rezidențiale și spații comune cu o înălțime de 11 etaje și un nivel subteran.

„Construcția parțială a proiectului a fost finalizată în anul 2009, atunci când au fost date în folosință blocurile B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7 și în final B14. La momentul anului 2009 au fost sistate lucrările la construcția blocului B9 în faza structură și B10 în faza finisajelor”, precizează reprezentanții companiei de practicieni în insolvență Maestro SPRL – filiala București.

Cea mai mare parte din ansamblul Green Park a fost cumpărat de turcii de la Inter Doga

Ansamblul rezidențial Green Park din Iași a fost dezvoltat de societatea cu capital israelian Future Investiții Imobiliare (membră a Future Group) și a fost anunțat ca unul dintre cele mai mari proiecte rezidențiale din afara Bucureștiului. În urmă cu aproape 2 ani, turcii de la Inter Doga au plătit 8 milioane de euro pentru cea mai mare parte a ansamblului rezidențial Green Park, 5 milioane de euro fiind împrumutați de la OTP Bank.

Concret, firma cu capital german Inter Doga, controlată de un cetățean turc pe nume Gunay Doga, a plătit anul trecut 8 milioane de euro israelienilor de la Future Investiții Imobiliare SRL, companie aflată în continuare în insolvență, iar pentru că evaluatorii „au omis” să menționeze în procedurile de insolvență două imobile care ar aparține încă israelienilor, aceștia au încercat în repetate rânduri să facă o evaluare a acestora. Este vorba despre două blocuri turn care nu au fost încă finalizate. Cei de la Inter Doga s-au opus însă vehement, motiv pentru care israelienii au deschis un dosar în instanță.

Inter Doga și Future Investiții Imobiliare, proprietarii cartierului Green Park, sunt în conflict

Astfel, cei de la Future Investiții Imobiliare SRL au solicitat la Tribunalul București o ordonanță președințială pentru autorizarea accesului în blocurile B9 și B10 din cartierul Green Park.

„Solicită să se autorizeze reclamantul prin lichidator judiciar să pătrundă în incinta blocurilor B9 și B10, dar și în perimetrul locurilor de parcare împreună cu reprezentantul băncii în vederea evaluării acelor imobile”, se arată în pronunțarea instanței de la Tribunalul București.

Reanalizarea imobilelor B9 și B10 a fost solicitată întrucât acestea nu s-au publicat în rapoarte și din eroare nu s-au transmis, asta în condițiile în care israelienii încă sunt proprietari pe unele terenuri de sub blocuri.

„Debitorul este proprietarul terenurilor pe care se află acele construcții, este titularul autorizațiilor de construcții, iar banca are calitate de creditor garantat și deține o ipotecă asupra terenurilor și asupra construcțiilor înscrise în Cartea Funciară”, se mai arată în pronunțarea magistraților.

Turcul cu cetățenie germană Gunay Doga a împrumutat o sumă de 5 milioane de euro de la OTP Bank cu puțin timp înainte de parafarea tranzacției. În cadrul acestui împrumut, Inter Doga SRL se obliga să nu înstrăineze, să nu închirieze, să nu vândă și să nu demoleze imobilele fără acordul OTP Bank pe perioada derulării contractului.

Comentarii
Adauga un comentariu