Titlurile zilei

Gabriel Bucur, un milionar din Sibiu, a cumpărat vila de lux a afaceristului Ioan Pârău, patronul Totalgaz Industrie! Afacerea Sutech va fi mutată la Iași – FOTO

Publicat: 05 iul. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Gabriel Bucur un milionar din Sibiu a cumpărat vila de lux a afaceristului Ioan Pârău patronul Totalgaz Industrie Afacerea Sutech va fi mutată la Iași  FOTO
Vila afaceristului Ioan Pârău a fost cumpărată de milionarul Gabriel Bucur

Vila afaceristului Ioan Pârău a fost vândută de executorii judecătorești. Licitația a fost câștigată de Gabriel Bucur, un milionar din județul Sibiu, care se ocupă cu tranzacționarea echipamentelor industriale

După mai multe încercări, executorii judecătorești au reușit să valorifice proprietatea lui Ioan Pârău, patronul Totalgaz Industrie, situată pe strada Ioan Petru Culianu, la câteva minute de șoseaua Păcurari, din municipiul Iași. Recent, reporterii BZI au aflat că licitația a fost adjudecată de un milionar din județul Sibiu, Gabriel Bucur. A participat la licitație prin intermediul societății Sutech SRL, cu obiect de activitate „instalarea mașinilor și echipamentelor industriale”. Executorii au reușit să valorifice proprietatea contra sumei de aproximativ 400.000 de euro, sumă transferată în contul executorului de către afaceristul Gabriel Bucur. Interesant este și parcursul lui Gabriel Bucur, aspecte semnalate și de presa centrală. La un moment dat, în 2017, contractele cu statul au explodat, mai precis cu Transgaz Mediaș SA. În compania respectivă, apărea ca director Sergiu Lascu, fratele Laurei Codruța  Kövesi, fosta șefă a DNA. În 2017, la firma lui Gabriel Bucur, a fost angajată Adriana Lascu, soția directorului Transgaz și cumnata fostei șefe a DNA. Această angajare a coincis cu perioada în care s-au semnat contractele cu Transgaz Mediaș SA.

„Ați fost în Mediaș? Acolo, toată lumea se cunoaște cu toată lumea”, a fost comentariul afaceristului pentru BZI.

Conform datelor financiare, în 2020, cel mai bun an al societății Sutech SRL, a fost declarată o cifră de afaceri de 308,1 milioane lei, aproape 60 milioane de euro, cu un profit de aproape 8 milioane de euro.

Gabriel Bucur a cumpărat vila de lux din Iași a afaceristului Ioan Pârău, care are probleme financiare

Contactat de reporterii BZI, Gabriel Bucur a precizat că vrea să aducă afacerea Sutech la Iași și că vila lui Ioan Pârău va fi transformată într-un sediu de birouri. Omul de afaceri este cunoscut ca o prezență discretă în mediul de afaceri. În ultima perioadă, majoritatea timpului îl petrece în Germania.

„Când firma (Totalgaz Industrie – n.r.) a intrat în insolvență am fost căutați de creditori, de bănci, să preluăm creanțe. Noi vrem să facem un punct de lucru la Iași pentru că sunt probleme cu forța de muncă. Imobilul va fi transformat în clădire de birouri. Noi am vrut să achiziționăm și alte active ale firmei. În ultima perioadă a început să miște mai bine. Am colaborat cu ei, am cumpărat echipamente”, a transmis Gabriel Bucur.

În portofoliul lui Gabriel Bucur se mai află și societatea BAT Mediaș SA, cu o cifră de afaceri anuală de aproape 12 milioane de lei. De precizat că executorii au scos la vânzare și vila lui Traian Pricop, fostul patron al firmei de pază FGM.

Vila vândută de executori are 12 încăperi

Revenind la fosta proprietatea a lui Ioan Pârău, în pachetul scos la vânzare de executorul judecătoresc a fost menționat un teren de 2.829 de metri pătrați plus construcția cu regimul de înălțime D+P+1+M, la care se adaugă un garaj de 79 de metri pătrați. Demisolul este compus din 12 încăperi, cu o suprafață utilă de 108,93 metri pătrați. Parterul are o suprafață utilă de 334,74 metri pătrați, cu un număr de 4 camere. Etajul are trei camere cu o suprafață de 136,61 metri pătrați. Mansarda are o suprafață de 136,61 metri pătrați, fiind compusă din 3 încăperi.

Patronul Totalgaz a acumulat datorii imense

Problemele pentru Totalgaz Industrie au început în 2020, când patronul Ioan Pârău a cerut intrarea în insolvență, după ce a încheiat mai multe contracte ce nu au contribuit la prosperitatea companiei Totalgaz Industrie. În acea perioadă, și directorul Adrian Coca a demisionat, în urma unui conflict cu patronatul. În 2021, administratorul judiciar format din consorțiul KPMG Restructuring SPRL – Eurobusiness LRJ SPRL a convocat adunarea creditorilor, pentru aprobarea planului de reorganizare propus de debitoarea Totalgaz Industrie. Dosarul de insolvență al companiei Totalgaz Industrie SRL a scos la iveală datorii de 401.048.492 lei, aproape 80 de milioane de euro, conform tabelului definitiv al creanțelor. S-au înscris la masa credală 144 de creditori. Pe lângă societățile care au de recuperat sume importante, pe lista creditorilor se mai află bănci precum Exim Bank SA – 25,9 milioane lei, Libra Internet Bank SA, First Bank SA – 31 milioane lei, CEC Bank SA, Credit Europe Bank SA sau Banca Românească SA.

Ioan Pârău împreună cu soția dețin peste 50 la sută din creanțe. Nici afaceristul ieșean nu a putut fi contactat. Gabriel Bucur, un milionar din Sibiu, a cumpărat vila de lux din Iași a afaceristului Ioan Pârău, după ce și alți cumpărători s-au arătat interesați.

Comentarii
Adauga un comentariu