National

Gabriela Firea, atac la Nicușor Dan cu privire la schimbarea prețului la căldură și apă caldă: „Nu o poate face primarul de capul lui”

Publicat: 24 nov. 2021
Nicușor Dan și Gabriela Firea
Senatoarea PSD acuză o decizie ilegală, care lasă fără posibilități 50.000 de persoane din Capitală

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei face mai multe declarații dure la adresa actualuilui primar general Nicușor Dan, prin care dezvăluie faptul că solicită în mod ilegal ca prețul la căldură și apă caldă să fie crescut.

Aceasta mai adaugă faptul că edilul nu poate semna hârtiile în numele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov, întrucât reprezentantul legal este încă Gabriela Firea.

Fostul edil al Capitalei îl atacă pe Nicușor Dan de solicitări ilegale privind creșterea prețului la gigacalorie

Într-o declarație dată, Gabriela Firea îl atacă dur pe Nicușor Dan, precizând faptul că dacă dorește să modifice tariful la gigacalorie, trebuia să schimbe reprezentantul legal, întrucât ea încă se află în acte. Astfel că, orice altă acțiune este ilegală. Tot aceasta a mai adăugat faptul că, problema reprezentantului legal al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov se putea rezolva în mod ușor și legal printr-o hotărâre judecătorească.

„Cum solicită primarul Nicușor Dan ANRE aprobarea unui nou tarif dacă, legal, nu poate semna hârtiile în numele ADI Termoenergetică București-Ilfov? Dar pentru asta trebuie ori să știi administrație, ori să te informezi. Este evident că Nicușor Dan nu este dispus să facă nici una, nici alta! Legea este foarte clară și doar prin ADI Termoenergetică București-Ilfov se poate stabili tariful pentru producție, transport și distribuție a energiei termice.

Nu o poate face primarul de capul lui, nici compania Termoenergetica (fostul RADET), nici măcar Consiliul General al Municipiului București. Ca să poate face orice pas, Nicușor Dan trebuie să-și aducă aminte de atribuțiile și obligațiile legale”, a declarat Gabriela Firea.

Prețul la apă caldă și căldură a expirat din 2020

De asemenea, tot Gabriela Firea a mai spus faptul că, tariful este expirat de un an, mai exact din noiembrie 2020. Mai mult, dacă Nicușor Dan dorește să schimbe tariful, trebuie să solicite și un studiu de suportabilitate.

„Doar dacă avea avizul ANRE și studiul de suportabilitate, Nicușor Dan putea solicita ajutor de la Guvern pentru plata datoriilor sau pentru achitarea în avans a gazelor, așa cum am făcut noi în ultimii doi-trei ani. A declarat ZERO datorii, a primit ZERO lei. Nu mai spun că o creștere a prețului făcută după ureche și doar pentru a acoperi un an de neputință poate duce la PIERDEREA FONDURILOR EUROPENE.

Echipa mea a muncit peste doi ani la documentația pentru cele 300 de milioane de euro fonduri nerambursabile! Nicușor Dan s-a grăbit să semneze contractul ținut în sertar de guvernul Orban, dar într-un an nici măcar nu a început o licitație! Sistemul de termoficare din Capitală este de importanță strategică, este infrastructură critică. Nu te poți juca! Ai în mâini viețile a milioane de oameni. E o amenințare la securitatea națională!”, mai scrie Gabriela Firea.

Aceasta nu este prima dată când Gabriela Firea îl atacă pe Nicușor Dan, la începutul lunii noiembrie 2021, aceasta susținând faptul că, proiecte propuse de acesta spre finanțare din Programul ”Anghel Saligny” fac parte din fosta administrație din Primăria Capitalei, declarând că sunt munca fostei administrației.

Cât despre prețul la gigacalorie, edilul Capitalei a promis în urmă cu ceva timp că bucureștenii nu vor fi afectați de aceasta.

Adauga un comentariu