Actualitate

Gabriela Firea critică decizia Ministerului Sănătății: ”Un copil poate să aibă o alergie, să aibă o simplă rinoree, o viroză. Nu poți să îl iei și să îl izolezi, să îl expui”

Publicat: 27 aug. 2020
Gabriela Firea cu ochelari
Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea

Gabriela Firea critică decizia Ministerului Sănătății: ”Un copil poate să aibă o alergie, să aibă o simplă rinoree, o viroză. Nu poți să îl iei și să îl izolezi, să îl expui”. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a arătat că elevii care vor avea simptome de răceală trebuie să fie izolați singuri într-o clasă, până la sosirea părinților, iar apoi să fie duși la spital, pentru a fi testați pentru COVID-19. Tocmai de acees, Gabriela Firea a abordat subiectul și a arătat că nu este de acord cu această decizie.

”Președintele a declarat că profesorii își vor cumpăra măști și că doar anumiți copii vor primi măști gratuite. Au venit premierul și vicepremierul și au spus că doar copiii proveniți din familii vulnerabile vor primi măști. Eu am întrebat cine sunt acele familii vulnerabile și cum se decide? Vă dați seama ce discriminare?

Eu am donat azi 100.000 de măști. Sun cumpărate din banii pe care eu și colegii mei i-am donat pentru campanie și am decis să nu îi folosim pentru flyere, ci să cumpărăm măști pentru copiii și profesorii care își uită masca acasă, le rup. le uită sau nu au, pur și simplu.

Gabriela Firea critică decizia Ministerului Sănătății: ”Un copil poate să aibă o alergie, să aibă o simplă rinoree, o viroză. Nu poți să îl iei și să îl izolezi, să îl expui”

Sunt împotriva deciziei Ministerului Sănătății care a decis că dacă un copil va strănuta în casă, va fi izolat și va fi dus în spital, unde va fi testat. Am pregătit un laborator cu 23 de aparate doar pentru copii și profesori, ca să nu stea la coada DSP. Un copil poate să aibă o alergie, să aibă o simplă rinoree, o viroză. Nu poți să îl iei și să îl izolezi, să îl expui, iar apoi să nu mai fie reprimit în colectiv, pentru că toți copiii îl vor privi ca pe un paria, vor spune că are COVID.”, a declarat Gabriela Firea, joi seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Nicușor Dan, despre acțiunea Gabrielei Firea: ”A distribui măști în campanie electorală este o josnicie!”

Din cauza faptului că Gabriela Firea, primarul Capitalei a luat hotărârea de a dona 100.000 de măști pentru elevii din București, Nicușor Dan a avut o reacție acidă. El nu este de acord cu distribuirea măștilor în plină campanie electorală.

”Vreau să fiu bine înțeles: există nevoia de măști pentru elevi în școală și este de competența autorităților locale. Dacă Primăria Capitalei nu era în faliment probabil că ar fi distribuit măștile în mod instituțional. A distribui măști în campanie electorală este o josnicie!”, a spus Nicușor Dan.

Nicușor Dan o provoacă pe Gabriela Firea la trei dezbateri electorale. Nicușor Dan, despre acțiunea Gabrielei Firea

La început de campanie electorală, Nicușor Dan, candidatul PNL-USR-PLUS la Primăria Capitalei, o invită pe Gabriela Firea  în ultima săptămână de campanie la trei dezbateri electorale.

”Primarul Gabriela „PSD” Firea fuge de bucureșteni, fuge de bilanțul catastrofal de la primărie, fuge de sigla de partid.

Nu poate fugi însă de alegerile de peste o lună, din 27 septembrie.

Alegătorii trebuie să aibă ocazia de a face o comparație directă între candidații la Primăria Capitalei și în special între principalii doi candidați, conform tuturor sondajelor de opinie.

Prin urmare, lansez o provocare directă către contracandidata mea Gabriela Firea: 3 dezbateri electorale, față în față, pe teren neutru, în ultima săptămână de campanie.

Vă aștept ca să vorbim despre ceea ce bucureștenii trebuie să știe, despre ultimii patru ani din viața Capitalei, despre soluțiile pentru București, despre capacitatea fiecăruia dintre noi de a face ce trebuie pentru acest oraș”, scrie Nicușor Dan.

Adauga un comentariu