National

Gabriela Firea, despre scena care a îngrijorat România: „Mi-e rusine de rusinea lor”

Publicat: 19 iul. 2020
ALT=«Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, a continuat seria de declarații uluitoare»
Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, a continuat seria de declarații uluitoare

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, a continuat seria de declarații uluitoare. Aceasta acuză autoritățile că au înscenat o situație alarmantă la un spital din București. Acolo ar fi fost trimise mai multe autospeciale SMURD fără a fi în realitate vreo urgență. Aceasta consideră modul în care s-a procedat o jignire la adresa tuturor românilro dar și o tehnică de manipulare comunistă. Gabriela Firea a menționat că știe de unde au venit autospecialele și că cei care au „orchestrat” această „manevră” trebuie să conștientizeze că nu sunt singuri pe planetă și că adevărul iese la iveală.

„Mi-e rusine de rusinea lor. Sa faci asa ceva ca pe timpul lui Ceausescu, sa aduci la defilare masinile SMURD este o jignire la adresa tuturor romanilor. Nu trebuie sa ne convinga de existenta COVID-19 de asa maniera. Nu trebuie sa ne considere pe toti prosti. Au fost scoase ca la ordin, la comanda, ca la un accident cu 5 masini si persoane incarcerate. Este ca in perioada dictaturii, cand trebuia sa ne sperie cu ceva. Mi-e rusine de rusinea lor. Stiu de unde au venit (masinile), de la ce garaje si pe ce trasee. Ei cred ca sunt singuri pe planeta”, a declarat Gabriela Firea.

Războiul declarațiilor continuă! Gabriela Firea, despre GCS: „GCS este politizat, format din membri PNL. Să înceteze aceste atacuri nedemne”

Gabriela Firea și-a exprimat revolta după ce Grupul de Comunicare Strategică a oferit un comunicat prin care respingeau acuzațiile aduse de aceasta. Primarul General al Capitalei susține că GCS este politizat fiind majoritar format din membri ai Partidului Național Liberal. Aceasta consideră că replica Grupului de Comunicare Strategică nu a fost decât un atac nedemn și nu au reușit să explice unde sunt cei 90 de infectați cu SARS-CoV-2 care lipsesc din unitățile medicale din Capitală.

„De ce am reactionat azi? Am acest defect, sa ma informez. GCS este politizat, format din membri PNL, sa nu vorbeasca ei de politica, ca ei provin dintr-un partid. Ei n-au stiut sa spuna presei unde sunt cei 90 lipsa. Sa inceteze aceste atacuri nedemne Grupul de Comunicare format din domni si doamne de la biroul de presa PNL. Nu ma impresioneaza cu nimic, nu au venit cu nicio cifra, nu au cu ce sa ma combata pentru ca ei stiu ca eu spun adevarul. Cred ca au umflat cifra, au uitat ca eu verific orice informatie, nu o iau ca atare, defect profesional dupa 20 de ani (de jurnalism, n.red.)”, a declarat Gabriela Firea.

Grupul de Comunicare Strategică neagă acuzațiile lansate de Gabriela Firea

Grupul de Comunicare Strategică a oferit un răspuns după acuzațiile făcute de Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei. Aceasta a afirmat că reprezentanți Ministerului Sănătății dezinformează populația și că în București în ultimele 24 de ore ar fi fost înregistrate doar zece cazuri de infectare cu noul coronavirus, nu o sută cum a anunțat GCS. De asemenea fosta prezentatoare de știri a menționat că nu este real faptul că nu ar mai exista locuri în spitale dar nici ideea conform căreia Bucureștiul a devenit focar.

„Respingem astfel de acuzații formulate din rațiuni politice, care au la bază confuzii grave făcute între numărul persoanelor confirmate și numărul persoanelor internate, fără a ține cont de actualul cadru legislativ în vigoare. Omisiunea deliberată a unor instrumente legislative care nu sunt încă operaționale, dar care au făcut obiectul dezbaterilor publice din ultimele zile, arată erorile de construcție logică a afirmațiilor indicate. De asemenea, respingem și insinuarea referitoare la catalogarea drept «focar» a municipiului București, precum și prezumțiile conspiraționiste enunțate, fără a prezenta vreun element concludent în susținerea afirmațiilor.

Considerăm revoltătoare tacticile de politizare a crizei sanitare, în care este folosită inclusiv contestarea raportărilor oficiale, fapt care încurajează curentele negaționiste și pune în pericol sănătatea cetățenilor. Îndemnăm toți actorii publici să acționeze într-un singur sens, acela de a sprijini personalul medical în misiunea sa, de a întreprinde demersuri administrative în susținerea eforturilor de combatere a răspândirii noului coronavirus și de a contribui la respectarea măsurilor de protecție sanitară”, a transmis GCS.

Comentarii
  • Pai și dacă Firea știe ca a fost manevra? Poliția și procuratura nu se sesizează sa verifice cine face defilări in stare de alerta? Parca e interzis la manifestări …hai sa vedem o amenda ceva?!?

Adauga un comentariu