International

Germania expulzează 40 de diplomați ruși suspectați de spionaj

Publicat: 04 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Germania expulzează 40 de diplomați ruși suspectați de spionaj
Annalena Baerbock, șefa diplomației germane, a anunțat că 40 de diplomați ruși că diplomații au fost declarați „persona non grata”

Guvernul Germaniei a decis să declare un număr semnificat de membri ai Ambasadei Ruse drept indezirabili. Șefa diplomației germane, Annalena Baerbock, a anunțat astăzi, 4 aprilie, că diplomații au fost declarați „persona non grata”, act care constituie primul pas spre expulzarea acestora din Germania.

„(Guvernul Germaniei a decis să declare) un număr semnificativ de membri ai ambasadei ruse drept indezirabili, (persoane) care au lucrat în fiecare zi în Germania împotriva libertăţii noastre, împotriva coeziunii din societatea noastră. Nu vom mai tolera acest lucru”, a declarat Baerbock.

Decizia Berlinului a fost comunicată ambasadorului rus Serghei Neceaev, a mai spus Annalena Baerbock. Persoanele vizate au acum un termen de cinci zile pentru a părăsi Germania.

Cei 40 de diplomați ar fi membri ai serviciilor de informații

Se presupune că diplomaţii respectivi sunt membri ai serviciilor de informaţii ruse, scrie Agerpres. Decizia a survenit în a doua lună a războiului declanşat de Rusia în Ucraina şi în condiţiile în care atrocităţile care se presupune că au fost comise de trupele ruse au şocat o lume întreagă.

„Imaginile din Bucha demonstrează o brutalitate incredibilă din partea conducerii ruse şi a celor care îi urmează propaganda”, a subliniat Baerbock într-un comunicat, cu referire la victimele civile din nordul Ucrainei.

Mai mult de 4 milioane de oameni au fugit din calea acestui război care a devastat oraşe şi alte localităţi în Ucraina.

Germania spune că UE trebuie să pună capăt legăturilor economice cu Rusia

Uniunea Europeană trebuie să depună eforturi pentru a tăia toate legăturile economice cu Rusia din cauza războiului său „criminal” din Ucraina, a declarat luni ministrul german de Finanțe Christian Lindner, dar a pus la îndoială un embargo imediat asupra importurilor de gaze rusești.

„Avem de-a face cu un război criminal”, a spus Lindner la Bruxelles înainte de o discuție cu omologii săi din Uniunea Europeană.

„Este clar că trebuie să încheiem cât mai repede posibil toate legăturile economice cu Rusia. Gazul nu poate fi înlocuit pe termen scurt”, a declarat Lindner.

Acesta a spus că toate opțiunile sunt pe masă și că o interdicție a tuturor importurilor de energie rusă ar provoca mai multe daune economice statelor membre UE decât Rusiei.

Prin urmare, UE trebuie să analizeze separat posibilitatea de a interzice petrolul, cărbunele sau gazul, care pot fi înlocuite cu „viteze diferite”.

Adauga un comentariu