Sport

Giuseppe Marotta a vorbit despre situația lui Christian Eriksen, după ce acesta s-a prăbușit pe teren

Publicat: 13 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Giuseppe Marotta a vorbit despre situația lui Christian Eriksen după ce acesta s-a prăbușit pe teren
Giuseppe Marotta a vorbit despre faptul că mijlocașul danez ar fi fost sau nu infectat cu Covid-19

Giuseppe Marotta este directorul clubului Inter Milano, a respins toate speculaţiile cărora mijlocaşul ar fi fost infectat anterior cu Covid-19, informează Reuters. Christian Eriksen, care în acest moment internat la spital după ce s-a prăbuşit pe gazon în meciul dintre Danemarca şi Finlanda de la EURO 2020, disputat sâmbătă la Copenhaga.

„Nu a avut Covid-19 şi nici nu a fost vaccinat”, a declarat Marotta pentru RAI Sport, precizând că membrii staff-ul medical al naţionalei daneze sunt cei care trebuie să ofere informaţii în privinţa stării lui Eriksen, însă Inter a ţinut legătura cu aceştia. „Pot să vă spun că serviciul medical al lui Inter a fost în contact cu ei”, a adăugat oficialul italian, informează Agerpres.

Cristian Eriksen a fost victima unei crize cardiace în prima repriză a partidei care a avut loc la Copenhaga, acesta fiind în continuare sub observaţia medicilor, conform unui comunicat oferit de către Federaţia daneză de fotbal.

„În această dimineaţă am vorbit cu Christian Eriksen care i-a salutat pe coechipierii săi. Starea sa este stabilă şi este în continuare spitalizat pentru examene suplimentare”, a indicat DBU într-un comunicat postat pe Twitter.

În minutul 43 al meciului Danemarca – Finlanda, Eriksen s-a prăbuşit brusc pe teren, fără să fie atins de vreun adversar, iar personalul medical a intervenit rapid pentru a-l resuscita, înainte ca jucătorul să fie transportat la spital.

„Am reuşit să-l aducem ‘înapoi’ pe Christian”, a spus medicul echipei naţionale daneze, Martin Boesen.

După ce jucătorul danez a fost transportat la spital meciul s-a reluat după o întrerupere de aproape două ore, fiind câştigat cu 1-0 de finlandezi.

„A fost o seară tristă din toate punctele de vedere, necazurile lui Christian Eriksen eclipsând evident orice altceva”, a adăugat Federaţia daneză în comunicatul său.

Medicul naţionalei a vorbit despre ceea ce a păţit Eriksen

Medicul naţionalei Danemarcei, Martin Boesen a oferit o declaraţie după meciul cu cei de la Finlanda şi a explicat intervenţia după ce Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren.

„Am fost chemaţi pe teren când Christian s-a prăbuşit, eu nu-l văzusem căzând. Era clar că era inconştient. Când am ajuns la el, era pe o parte şi, respira, puteam simţi un puls, dar dintr-o dată asta s-a schimbat şi am început să-i facem resuscitare cardiopulmonară. Ajutorul a venit foarte repede de la echipa medicală (n.r. – a turneului) şi de la restul staff-ului şi cu cooperarea lor am făcut ceea ce trebuia să facem şi am reuşit să-l readucem pe Christian. El a vorbit cu mine înainte de a fi dus la spital”, a declarat Boesen, potrivit BBC.

Care este starea de sănătate a mijlocaşului danez

Federaţia Daneză de Fotbal a oferit noi informaţii despre starea de sănătate a mijlocaşului danez. Christian Eriksen, a fost foarte aproape de a-și pierde viaţa pe teren un urma unui atac cardiac. Conform noilor informaţii mijlocaşul este în stare stabilă la spital.

„În această dimineaţă, am vorbit cu Christian Eriksen, care le-a transmis salutări coechipierilor lui. Starea lui este stabilă şi se află în continuare în spital, pentru a fi supus altor teste medicale. Echipa şi staff-ul au primit asistenţă pentru condiţii de criză şi vom continua să fim alături de ei după incidentul de ieri. (…) Încurajăm pe oricine să trimită mesaje pe adresa federaţiei daneze şi ne asigurăm că acestea vor ajunge la Christian şi la familia lui”, a precizat DBU, informează News.ro.

Adauga un comentariu