Sanatate

Gleznă umflată ca în poze. Tipurile de tratament care pot fi urmate la domiciliu

Publicat: 19 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Una dintre principalele cauze fenomenului de gleznă umflată exact ca în poze sunt venele varicoase. În cazul venelor varicoase, umflarea este cauzată de o funcționare defectuoasă a supapelor din venele membrelor inferioare.

Aceste valve asigură întoarcerea fiziologică a sângelui către inimă. Acest mecanism este cel care este afectat în cazul venelor varicoase, provocând refluxul și stagnarea sângelui în părțile distale ale membrelor inferioare. Pentru a preveni revenirea durerii la gleznă, odată ce afecțiunea se ameliorează, ar trebui să faceți exerciții fizice, să aplicați în dietă doar principii sănătoase. În plus este bine să alegeți încălțăminte confortabilă și să încercați să evitați hipotermia.

Gleznă umflată ca în poze. Cum poți evita dezvoltarea insuficienței venoase?

Este ușor de evitat dezvoltarea insuficienței venoase cronice. Pentru asta este important să urmați un set de reguli. În primul rând, evitați sarcinile statice prelungite. Nu este indicată purtarea pantofilor cu tocuri înalte. Nu vă încărcați corpul cu sarcini prea grele. Nu stați în picioare un timp prelungit. În călătoriile cu avionul, este necesar să folosiți o tricotă de compresie.

În cazul entorselor și, uneori, chiar al fracturilor, durerea severă și umflăturile nu apar imediat, ci doar la câteva ore sau chiar zile după rănire. Din această cauză, pacienții adesea nu atribuie durerea acută unei leziuni minore care a avut loc cu câteva zile în urmă.

Dacă glezna este umflată la exterior și există zgârieturi sau vânătăi, durerea este aproape întotdeauna cauzată de o traumă. Dacă există diverse leziuni ale oaselor și articulațiilor, este nevoie de ajutorul unui medic. De asemenea, este necesară o radiografie.

Ce trebuie făcut dacă glezna s-a umflat după o lovitură? Întâi de toate este necesar să scoateți pantofii și șosetele, aplicați gheață pe zona lezată, odihniți piciorul și luați un analgezic. Nu trebuie să pipăiți, să strângeți sau să încercați să „îndreptați” singur articulația lezată. Numai un medic care a studiat radiografiile poate efectua toate manipulările, de la un pansament compresiv până la un ghips.

La ce medic ar trebui să mergi dacă ai dureri de gleznă?

Pentru ajutor medical, ar trebui să consultați un ortoped traumatolog. Specialistul va examina membrul, vă va intervieva și vă va prescrie procedurile de diagnostic necesare. Acestea pot include teste de laborator de sânge și urină, raze X, ecografie a articulației, RMN, CT SCAN, puncție articulară și alte teste.

Scanările de înaltă calitate pot detecta leziuni tisulare induse de traumă, modificări ale lățimii venelor, deformarea articulației și alte modificări patologice în cazul torsiunii poplitee a gleznei și al umflăturii ulterioare.

Testele de laborator sunt necesare pentru a detecta semne de inflamație, agenți infecțioși sau nivelurile critice ridicate de uree în sânge. Planul de tratament este elaborat în funcție de diagnostic. Metodele de bază de îngrijire pentru majoritatea bolilor articulare sunt similare.

În general, se prescriu mai multe tipuri de tratamente pentru glezna umflată exact ca în poze. Printre care cel medicamentos, fizioterapie, terapie prin exerciții fizice și masaj și dietă medicală. Medicamentele antiinflamatorii, analgezicele și condroprotectoarele sunt aproape întotdeauna folosite pentru gleznele dureroase. Fizioterapia ajută la ameliorarea umflăturilor și a durerilor, la eliminarea inflamației și la accelerarea reparării țesuturilor.

Adauga un comentariu