Culinar

Gogoșari în sos de bulion. Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu pentru iarnă

Publicat: 05 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gogoșari în sos de bulion. Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu pentru iarnă
Gogoșarii în sos de bulion sunt nelipsiți din cămară, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține o conservă delicioasă, ce își va păstra savoarea chiar și pe timpul iernii.

Printre preparatele nelipsite din cămară se află și gustoșii gogoșari în sos de bulion. Sosul dulce-acrișor și aroma gogoșarilor bine copți se completează perfect și își păstrează savoarea mai mult timp la borcan. Dacă ținem cont de câteva trucuri, la final vom obține un preparat irezistibil ce poate fi servit alături de alte bucate alese. Iată rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu pentru iarnă.

Gogoșari în sos de bulion, gustoși și aromați

Delicioșii gogoșari în sos de bulion sunt ușor de făcut, iar dacă sunt puși la borcan, își vor păstra savoarea chiar și pe timpul iernii. Această conservă gustoasă este nelipsită din cămară, fiind pregătită cu grijă de tot mai multe gospodine. Acest preparat făcut după rețeta tradițională poate fi servit împreună cu o friptură sau cu alte mâncăruri savuroase.

Pe lângă acest deliciu culinar, doamnele pregătesc pentru sezonul rece și o zacuscă de vinete cu ardei copți. Acest preparat este pe placul multora dintre noi, fiind gustos și ușor de făcut acasă. De asemenea, din cămară nu lipsesc murăturile făcute după rețeta bunicii. De la castraveți murați, varză murată, gogonele și pepeni murați felii pentru iarnă, toate aceste preparate sunt ideale pentru cămară, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final succesul va fi garantat.

Gogoșarii în sos de bulion sunt delicioși, aromați și pot fi serviți alături de alte bucate alese. Pentru a obține o conservă perfectă, este important ca gogoșarii să fie bine copți, proaspeți și fără un gust amar.

Rețeta cu care vei pregăti acasă un adevărat deliciu

Dacă vrem să facem acasă niște gogoșari în sos de bulion la borcan pemtru iarnă vom avea nevoie de 5 kg de gogoșari, 500 ml de ulei de floarea-soarelui, 500 g de zahăr, 500 ml de oțet, 800 g de bulion, foi de dafin, boabe de piper, boabe de muștar și sare după gust.

Mai întâi se spală gogoșarii, se curăță de semințe și cotor apoi se taie fideluță. Se lasă la scurs gogoșarii tăiați, timp în care pregătim celelalte ingrediente. Într-o cratiță se pune uleiul împreună cu oțetul, zahărul, bulionul, boabele de piper, boabele de muștar, foile de dafin și sarea.

Se pune cratița la foc mic și se amestecă toate ingredientele până când se omogenizează și obținem o compoziție cremoasă ca un sos. După ce sosul dă în câteva clocote, se adaugă gogoșarii tăiați fideluță. Se pune capacul la cratiță și se lasă gogoșarii să se înăbușe timp de 15 minute, amestecând din când în când cu o lingură de lemn.

După aceea, se ia capacul de pe cratiță și se mai lasă gogoșarii la fiert la foc mic încă 10 minute. Gogoșarii trebuie să fie ușor moi, mai degrabă crocanți și nu trebuie să fie gătiți foarte bine. Se pun gogoșarii în borcane sterilizate și se adaugă sosul de bulion. Borcanele se pun în cuptorul preîncălzit timp de 10 minute, apoi se scot, se învelesc cu prosoape groase și se lasă la răcit.

La final, se depozitează în cămară borcanele cu gogoșari în sos de bulion, la loc uscat și răcoros. Cu siguranță vom obține un preparat culinar gustos și aromat.

Gogoșarii în sos de bulion sunt nelipsiți din cămară, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține o conservă delicioasă, ce își va păstra savoarea chiar și pe timpul iernii.

Adauga un comentariu