Culinar

Gogoși cu mere. Aromate, pufoase și incredibil de gustoase

Publicat: 12 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gogoși cu mere. Aromate pufoase și incredibil de gustoase
Gogoșile cu mere au o textură fină, sunt aromate și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente.

Dacă vrem să pregătim un desert ca la mama acasă, putem face niște gogoși cu mere. Acestea trebuie făcute cu un aluat fraged și aerat, iar pentru un plus de savoare le putem pudra cu zahăr vanilat. Gogoșile cu mere se fac rapid, cu doar câteva ingrediente. Acestea sunt aromate, pufoase și incredibil de gustoase.

Gogoși cu mere

Când vine vorba de gustoasele gogoși de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la gogoșile simple, făcute cu iaurt sau lapte, până la cele cu ciocolată sau cu dulceață de casă, toate sunt pe placul multora dintre noi.

O rețetă aparte este cea de gogoși cu mere. Acestea au o textură deosebită și o aromă care va aminti de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Gogoșile pot fi făcute cu lingura, cu paharul sau cu o tăietură în mijloc și răsucite, cunoscute cu numele de minciunele.

Gogoșile cu mere sunt alegerea perfectă pentru orice masă și ocazie. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de îndemânare. Delicioasele gogoși pot fi servite la orice masă și la orice ocazie alături de alte deserturi alese.

Pentru iubitorii de prăjituri de casă gustoase putem face și niște prăjituri cu lapte condensat. Acestea au o textură aparte, sunt cremoase și cu siguranță îi vor cuceri pe cei dragi. La fel de bine putem pregăti niște fursecuri crocante cu fulgi de ciocolată sau cu fructe uscate.

Gogoșile cu mere merg de minune la orice masă, chiar și dimineața alături de o cafea aromată. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Cum să pregătești niște gogoși de casă pufoase și gustoase

Dacă vrem să pregătim rapid niște gogoși cu mere, vom avea nevoie de 2 ouă, 140 g de iaurt, 5 linguri de zahăr, 8 linguri de făină, jumătate de linguriță de bicarbonat, 2 mere, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 1 vârf de cuțit de sare, 1 pahar cu ulei, 1 praf de scorțișoară și zahăr pudră pentru decor.

Mai întâi se spală merele și se curăță de coajă apoi se dau prin răzătoarea mare. După aceea se bat ouăle într-un bol mare împreună cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat, apoi se pune și iaurtul, făina și bicarbonatul stins în zeamă de lămâie sau oțet.

Se amestecă totul foarte bine apoi se adaugă praful de scorțișoară și merele rase. Se va obține o compoziție groasă și cremoasă ca de chec. Se lasă compoziția la odihnit timp de 10 minute apoi se pune uleiul la încins într-o tigaie.

Cu ajutorul unei linguri se formează gogoșile mici cu mere care se vor prăji în tigaia cu ulei încins. Se rumenesc gogoșile pe ambele părți apoi se scot pe un platou învelit în prosoape de bucătărie. Astfel, gogoșile se vor scurge de ulei și vor rămâne pufoase și gustoase. Pentru un plus de savoare putem decora gogoșile cu zahăr pudră vanilat, dar la fel de bine le putem glazura în sos de ciocolată.

Gogoșile cu mere au o textură fină, sunt aromate și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un desert de casă savuros.

Adauga un comentariu