Titlurile zilei

Grozăvie fără precedent! De frică să nu fie părăsit, un polițist și-a băgat în comă soția! Medicii ieșeni fac eforturi uriașe să o salveze pe asistentă!

Publicat: 11 dec. 2019

Asistenta din Vaslui se zbate între viață și moarte. Medicii sunt rezervați. Nu se știe dacă va mai prinde Crăciunul. Soțul acesteia este anchetat de polițiști.

Asistenta medicală de la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui, transferată la Spitalul „Parhon” din Iași după ce a fost agresată în repetate rânduri de soțul ei, este în continuare în stare gravă. După cum au declarat medicii spitalului, femeia este într-o comă profundă, internată la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a spitalului mai sus menționat, în timp ce soțul acesteia și-a luat câteva zile de concediu. Aflându-se în comă de gradul IV, medicii spun că diagnosticul este rezervat. Inițial, s-a speculat faptul că femeia ar fi fost otrăvită de cel care i-a fost călău, însă în urma testelor toxicologice, s-a demonstrat că testul este negativ.

Comă profundă, prognostic rezervat

Mihaela Enache, în vârstă de 41 de ani, asistentă medicală a secției de pediatrie de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, a fost transferată în cursul zilei de sâmbătă (7 decembrie) la Spitalul „Parhon” din Iași. La finele săptămânii trecute a mers la program, așa cum făcea în fiecare zi. Colegii au observat că nu se simte prea bine, Mihaela acuzând o stare generală de rău. În scurt timp, aceasta a intrat în comă. Nici în acest moment nu se cunosc cauzele exacte care au provocat starea atât de gravă a femeiii, medicii fiind în continuare rezervați.

„Pacienta a fost adusă din Vaslui în cursul zilei de sâmbătă cu o stare generală gravă. A fost transferată la secția ATI a spitalului, în comă profundă. Prognosticul medicilor este rezervat, starea pacientei fiind foarte gravă. Testele toxicologice au reieșit negative”, precizează conf. univ. dr. Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al unității medicale.

Nu va scăpa nepedepsit

Luni (9 decembrie), Mihai Enache, psihologul Poliției de Frontieră, a cerut concediu de odihnă, la trei zile după ce soția lui a intrat în stare gravă în spital. Deși caută relaxare, barbatul nu va rămâne nepedepsit. În timp ce soția lui se zbate între viață și moarte, Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui a deschis două dosare penale pe numele celui care și-a adus soția în pragul morții.

„Sunt două dosare în lucru, unul deschis în urma sesizării prin apelul la 112, pentru vătămare corporală, și al doilea dosar, pentru violență în familie, în urma unei plângeri depuse de fratele victimei, raportat la infracțiunea de loviri și alte violențe. Se continuă cercetările”, a declarat Loredana Stavăr, purtătorul de cuvânt IPJ Vaslui.

A cerut ajutor. Nu a acționat nimeni

Femeia agresată în repetate rânduri de către soțul ei, psiholog de meserie, și-a spus de nenumărate ori durerile, apropiaților și colegilor. Aceștia nu au dorit să intervină în familia Enache, lăsându-i să-și managerieze singuri problemele. Acum, după ce femeia a ajuns în stare gravă la spital, rudele și colegii au depus plângere la Poliție. Mihaela este mama a doi copii. Recent, pentru a oferi o viață mai bună acestora, în urma unui episod violent în familie, aceasta a a mers la medicul legist. A cerut un certificat medico-legal. În urma emiterii certificatului, aceasta și-a anunțat soțul că vrea să divorțeze. Bărbatul, înfuriat, a distrus actul și și-a continuat strategiile de manipulare prin violență. Nu se știe încă dacă planul ei va mai putea fi dus vreodată la bun sfârșit.loading...

Comentarii
  • De unde rezultă că pisicologul puliției poate să fie un dement la fel de sinistru. Cine îi face controlul pisicologic numitului pisicolog ? Culmea pisicologiei, domnule. Să știți și voi că Psihologia nu-i o știință, nici măcar de un loc în Academie nu s-a învrednicit. S-a umplut România de psihologi. Vă întreb: vi se pare că starea mintală a nației s-a ameliorat ?

Adauga un comentariu