International

Haos în Republica Moldova după începerea școlii! 125 de profesori sunt infectați, iar alți 250 se află în izolare

Publicat: 05 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Haos în Republica Moldova după începerea școlii 125 de profesori sunt infectați iar alți 250 se află în izolare
Haos în Republica Moldova după începerea școlii! 125 de profesori sunt infectați, iar alți 250 se află în izolare

Haos în Republica Moldova după începerea școlii! 125 de profesori sunt infectați, iar alți 250 se află în izolare. Școala a început de doar câteva zile, iar în Republica Moldova și-au făcut deja apariția primele cazuri de infectare cu noul coronavirus. Astfel că, 125 de profesori sunt infectați, iar alte 250 de cadre didactice se află în izolare.

Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, a anunțat aceste date în cadrul emisiunii „Punctul pe azi”, de la TVR Moldova.

„În condițiile unei lipse de cadre didactice, mai avem și îmbolnăviri. Vreau să asigur toți profesorii că această muncă suplimentară va fi remunerată”, a mai declarat Șarov.

La 1 septembrie s-au redeschis 1.233 de instituții cu aplicarea diverselor forme de organizare a studiilor, din cele 1.252 de instituții de învățământ primar, gimnazial, liceal publice și private. Unsprezece instituții sunt în carantină, iar alte opt nu corespund parțial cerințelor ANSP. Din asigurările oferite de Igor Șarov, acestea ar urma să se redeschidă după data de 14 septembrie 2020.

Un exemplu demn de urmat. Într-un oraș din România vor fi testate toate cadrele didactice împotriva COVID-19, înainte de începerea școlilor

Ion Lungu, primarul orașului Suceava, a anunțat, miercuri, că urmează să propună un amendament la proiectul de rectificare bugetară al orașului, Prin acesta, toate cele aproximativ 2.000 de cadre didactice și personalul auxiliar vor fi testate pentru coronavirus înainte de începerea noului an școlar.

Primarul a menționat, în cadrul unei conferințe, că testul va fi făcut cu 72 de ore înainte de începerea școlii. De asemenea, prețul va fi suportat de municipalitate.

„Vom avea o întâlnire a Comitetului Local pentru Situații de Urgență în care voi propune ca toate cadrele didactice, înainte de începerea școlii, cu 72 de ore, să aibă făcut un test COVID. Primăria municipiului Suceava va suporta acești bani, am spus acest lucru, deja avem solicitări de la școli. Mâine (joi – n.r.) avem ședință de Consiliu Local, voi face un amendament la proiectul de rectificare bugetară, să prindem aceste sume în bugetul școlilor”, a spus Lungu.

„Mi se pare corect și normal să fie așa (…) trebuie să ne asigurăm că toate cadrele didactice, toți cei care intră în școală, și personalul auxiliar, care intră în contact cu copiii, are test COVID (…) Mulți au fost în concediu, plecați din localitate”, a mai spus Lungu.

Traian Băsescu vorbește despre debutul anului școlar: ”Vom avea o transmitere a bolii de nedescris”. Haos în Republica Moldova după începerea școlii! 125 de profesori sunt infectați, iar alți 250 se află în izolare

Fostul președinte al României a criticat modul în care guvernanții s-au preocupat de redeschiderea școlilor, arătând că pe timpul verii nu s-a făcut mai nimic.

„Spre exemplu, acum începe şcoala şi ei acum se agită, Deci nu s-au agitat o vară întreagă-. Ei acum pregătesc dascălii pentru curriculul online.

Dacă micșorezi curricula găsești modalităţi de substituire. Nu au făcut nimic iar mâine poimâine vor spune, școlile să se descurce.”, a afirmat fostul președinte.

El este de părere că numărul de cazuri va crește alarmant, odată cu începerea școlii. Acesta este de părere că începutul de an școlar va fi un ”dezastru pentru copii şi familii”.

”Vom avea o transmitere a bolii de nedescris. Aveam primării ce aveau posibilitatea de a pregăti structuri modulare pe post de clase. Nu au făcut nici asta. E greu să mai descrii incompetenţa şi lipsa de viziune a acestui guvern.”

Adauga un comentariu