Actualitate

Iată buna guvernare! Dominic Fritz (USR), primarul Timișoarei a organizat un concurs cu un singur candidat. Noul șef al cabinetului primarului este liderul USR Timişoara

Publicat: 18 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iată buna guvernare Dominic Fritz USR primarul Timișoarei a organizat un concurs cu un singur candidat. Noul șef al cabinetului primarului este liderul USR Timişoara
Dominic Fritz, primarul Timișoarei are ca șef al cabinetului tot un USR-ist care a câștigat concursul la care a participat singur

USR-ul s-a bazat în campania electorală pe sloganurile ajunse celebre. ” Fără penali în funcţii publice” , sau ” o administraţie transparentă” , au fost câteva dintre ideile pe care aleşii neamului le-au spus în mod repetat şi obsesiv. De la campanie, la situaţia reală din teritoriu este o diferenţă enormă. De exemplu, la Timişoara primarul Dominic Fritz şi-a ales şeful de cabinet în persoana lui Dan Resitnec, consilier local USR și președintele USR Timişoara.

Nimic grav până acum, dar dacă e să punem la calcul faptul că la marele concurs organizat de primărie s-a înscris doar un singur candidat (lucru dubios ţinând cont de faptul că Timişoara este centru universitar mare iar specialiştii se pot găsi uşor) şi că acel candidat a rămas anonim până la câştigarea funcţiei, lucrurile devin interesante.

Dominic Fritz și-a numit șef de cabinet un apropriat! A câștigat concursul la care a participat singur

Lucruri interesante ies la iveală în legătură cu faptul că Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara, l-a numit şef de cabinet pe Dan Resitnec, consilier local USR dar și președintele USR Timişoara. Acest lucru a stârnit o revoltă în mai multe cercuri. Vorbim despre faptul că, într-un mare oraş universitar cum este Timişoara, nu s-a înscris nimeni la concursul care a fost câștigat de Resitnec, fiind singurul participant. De altfel numele a fost ţinut la secret până când a fost câștigat concursul.

Reșitnec a scris pe un grup de Facebook o postare în care explica sacrificiul suprem pe care l-a făcut pentru cetățenii municipiului Timișoara:

„E timpul ca o parte din noi să ne asumăm o intrare full time în administrație, chiar dacă asta poarte veni uneori cu anumite sacrificii personale, de timp, financiare sau de flexibilitate. În același timp e nevoie de tot suportul pe care îl putem da echipei din Timișoara, pentru că mare parte din succesul nostru ca partid se va lega de reușita echipei din Primăria Timișoara”, scrie Reșitnec pe un grup de Facebook al USR.

În alte părti, USR-știi numesc pe funcţii publice oameni certaţi cu legea

Situaţia nu este una unică. La nivel de țară, USR-ul a început să-și impună oamenii pe funcţiile publice din administraţia locală. De exemplu, la București a fost un numit un bărbat condamnat la închisoare după ce i-a tăiat gâtul iubitei sale. Bărbatul a fost numit tocmai în consiliul de administraţie al unui spital din București.

Horia Tomulescu, viceprimarul USR al Bucureștiului, l-a propus, în consiliul de administraţie al unui spital pe un individ care şi-a înjunghiat iubita. Invitat într-o emisiune la un post de televiziune, viceprimarul explică faptul că numirea a venit în baza unor criterii. Totuși, întrebat de moderator care ar fi criteriile, acesta s-a ferit să le numească.

Numirile vin în contextul în care, la nivel local, Cosette Chichirău anunța că vrea să dea sute de angajaţi afară. Consilierii Locali USR-PLUS și deputatul Cosette Chichirău au explicat că și-au prioritizat un proiect prin care intenţionează să dea afară peste 400 de funcţionari din totalul de 650 care lucrează la Primăria Iași.

Adauga un comentariu