Local

Iată cei doi miniștri pe care George Simion, liderul AUR îi vrea în viitorul Guvern

Publicat: 05 iun. 2023
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Iată cei doi miniștri pe care George Simion liderul AUR îi vrea în viitorul Guvern
Iată cei doi miniștri pe care George Simion, liderul AUR îi vrea în viitorul Guvern

George Simion, președintele AUR, se gândește serios la Guvernare în 2024. Din aceste considerente, liderul formațiunii politice a numit și două persoane pe care și le-ar dori în viitorul Executiv.

Vă aducem aminte faptul că, recent, AUR a prezentat programul de guvernare. Documentul prevede 15 puncte pe care Simion le vrea implementate.

Doi miniștri pe care George Simion i-ar vrea în viitorul Guvern

Așadar, George Simion, președintele AUR a explicat faptul că formațiunea pe care o conduce se pregătește de guvernare și deja are două propuneri de miniștri pentru guvernul pe care îl va crea în caz că va câştiga alegerile parlamentare de anul viitor. Liderul partidului şi-i dorește în echipă pe avocatul Gheorghe Piperea, la Ministerul Justiției, și pe economistul Octavian Bădescu la Ministerul Finanțelor.

„Îl anunț pe domnul Victor Ponta că avem propunere de ministru de Finanțe. Domnul Ponta spunea că facem opoziţie, dar ce facem cu guvernarea. La Finanțe îl avem pe domnul Octavian Bădescu, la Justiție pe Gheorghe Piperea, nu o să dau toate numele”, a declarat George Simion.

În continuarea declarațiilor, George Simion a precizat faptul că sunt câțiva oameni din PNL și PSD cu care ar putea să colaboreze în noul Guvern

„Vor apărea și forțe politice noi, putem colabora și cu câțiva din PSD sau PNL. Vedem după europarlamentare care este scorul de atunci”, a mai spus președintele George Simion.

Cine sunt cei doi posibili miniștri în Guvernul AUR?

Cele două propuneri vin din mediul privat și nu sunt la prima tentativă de a intrat în politică. Avocatul Gheorghe Piperea a devenit în special cunoscut după ce, în 2008, a intentat o serie de procese colective băncilor din țară. Acesta este profesor universitar și a fondatat societatea ”Piperea și Asociații”, iar în 2009 a încercat, fără succes să candideze la alegerile prezidențiale dar nu a întrunit numărul de semnături necesar.

Gheorghe Piperea este un cunosut avocat care a avut numeroase intervenții legate de abuzurile pe care justiția le face în România

Octavian Bădescu este un cunoscut om de afaceri dar și economist. Deși poate numele nu rezonează cu nimic, companiile pe care acesta le-a înfiinţat sunt destul de cunoscute. În anul 2007 a înfiinţat compania de curierat Sameday pe care a crescut-o, iar după 10 ani a vândut-o celor de la Emag. În 2020 a candidat la Primăria Municipiului București, dar fără succes. Acesta a fost director la PrioriPost, dar şi membru în Consiliul de Administrație al companiei ELCEN București.

Octavian Bădescu, cunoscut om de afaceri, voia să renunțe la salariul de primar dacă ar fi câștigat alegerile generale de la Primăria București.

În prezent, omul de afaceri deţine compania de consultanţă şi intermediere imobiliară Freedom Group. Recent, Octavian Bădescu a lansat cartea „Pentru o Românie de aur”, care propune idei alternative la structura actuală a societăţii şi economiei, informează RTV.

 

Comentarii
Adauga un comentariu