Local

Ieșean acuzat de trafic cu etnobotanice, pus în libertate! El și doi amici de-ai săi, prinși în flagrant de mascații din Iași! GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Publicat: 15 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșean acuzat de trafic cu etnobotanice pus în libertate El și doi amici de-ai săi prinși în flagrant de mascații din Iași GALERIE FOTO  VIDEO Exclusiv
Judecătorii ieșeni au condamnat cu suspendare trei indivizi acuzați că au făcut trafic cu produse etnobotanice

Un individ acuzat de trafic cu etnobotanice a fost pus în libertate ieri de magistrații ieșeni. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus ieri condamnarea lui Daniel Lică Avătăjiței la 1 an și 3 luni de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de etnobotanice. În același timp, instanța l-a pus în libertate pe individ, dat fiind faptul că pedeapsa aplicată este una cu suspendare. În același dosar, magistrații ieșeni i-au condamnat și pe Vlad Constantin Turculeț și Liviu Constantin Miron

Un ieșean acuzat de trafic cu etnobotanice a fost pus în libertate! Acesta și doi prieteni de-ai săi fuseseră prinși în flagrant de mascații din Iași! Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Daniel Lică Avătăjiței, zis „Caramel”, la pedeapsa rezultantă de 1 an și 3 luni de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de etnobotanice. Totodată, instanța l-a pus în libertate pe individ, dat fiind faptul că pedeapsa aplicată este una cu suspendare.

În același dosar, magistrații ieșeni i-au condamnat pe Vlad Constantin Turculeț și Liviu Constantin Miron, zis „Bavarez”, la câte 1 an și 2 luni de închisoare, cu suspendare. De asemenea, instanța i-a obligat pe cei trei indivizi să muncească în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile, fie în cadrul unei instituții aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială Iași, fie în cadrul unei instituții aflate în subordinea Direcției Exploatare Patrimoniu Iași, fie la Primăria sau Consiliul Local Iași. De remarcat este faptul că sentința emisă ieri nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșenii Daniel Lică Avătăjiței, Vlad Constantin Turculeț și Liviu Constantin Miron, acuzați de trafic cu etnobotanice

Procesul ieșenilor Daniel Lică Avătăjiței, Vlad Constantin Turculeț și Liviu Constantin Miron a început pe 26 februarie 2021. Atunci, oamenii legii i-au trimis pe cei trei în judecată pentru trafic cu etnobotanice. La finele anului trecut, 2 dintre cei 3 tineri ieșeni au ajuns după gratii, fiind suspectați de trafic cu etnobotanice. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis atunci propunerea făcută de anchetatori pe numele lui Vlad Constantin Turculeț și al lui Liviu Constantin Miron, zis „Bavarez”. Decizia luată de judecătorii din cadrul Tribunalului Iași a fost contestată de către Vlad Constantin Turculeț și Liviu Constantin Miron, zis „Bavarez”. Ulterior, anchetatorii au ajuns și la Daniel Avătăjiței.

Percheziții făcute de polițiștii ieșeni la suspecți

Cei trei indivizi au intrat în atenția polițiștilor Iași în urmă cu câteva luni. Anchetatorii au documentat activitatea unor persoane bănuite de efectuarea de operațiuni fără drept cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. Oamenii legii au efectuat atunci două percheziții domiciliare, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni fără drept cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat peste 260 de grame de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, 128.940 de lei, 11 telefoane mobile, 31 de cartele telefonice și 3 cântare electronice de mare precizie.

„Pe baza probatoriului administrat în cauză, cele două persoane au fost reținute pentru 24 de ore și duse în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Acțiunea a beneficiat de sprijinul agenților din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Iași și jandarmilor Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au spus atunci polițiștii ieșeni.

Adauga un comentariu