Local

Ieșean, băgat în pușcărie după ce a lovit o rudă cu un cuțit. Un alt bărbat, condamnat pentru o faptă similară

Publicat: 19 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșean băgat în pușcărie după ce a lovit o rudă cu un cuțit. Un alt bărbat condamnat pentru o faptă similară
Doi ieșeni au fost condamnați după ce au fost acuzați că ar fi încercat să facă moarte de om

Un ieșean va fi băgat în pușcărie după ce a lovit o rudă cu un cuțit. Un alt bărbat a fost pedepsit pentru o faptă similară. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Constantin Briceag la 5 ani şi 9 luni de pușcărie, în timp ce Constantin Chirilă a primit o pedeapsă de 8 ani de temniță

Un ieșean va fi băgat în pușcărie după ce a lovit o rudă cu un cuțit. Un alt bărbat a fost condamnat pentru o faptă similară. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Constantin Briceag la 5 ani şi 9 luni de pușcărie, pentru tentativă de omor asupra unui membru de familie.

„Instanța dispune confiscarea cuţitului folosit de inculpat la comiterea infracţiunii. Constată că persoana vătămată N.R.B. nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au precizat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșean, băgat în pușcărie după ce a lovit o rudă cu un cuțit

Procesul ieșeanului Constantin Briceag a început pe 2 iulie 2020. Acesta a fost acuzat pentru că ar fi încercat să-și ucidă o rudă. Procurorii au afirmat că Briceag a intrat în atenția lor.

Potrivit anchetatorilor, între ieșean și o rudă de-a sa a avut loc un conflict spontan. Oamenii legii susțin că totul a degenerat, iar ieșeanul și-ar fi lovit ruda cu un cuțit. În urma gravelor leziuni suferite, victima a rămas la pământ. Incidentul a fost anunțat autorităților printr-un apel la numărul 112. La fața locului au ajuns un echipaj de Poliție și unul medical. Victima a fost preluată și transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon”, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Astfel, doctorii au ajuns la concluzia că leziunile suferite de victimă au fost de natură să îi pună acesteia viața în pericol. De asemenea, polițiștii l-au identificat pe Constantin Briceag ca fiind principalul suspect în acest caz. Ieșeanul a fost ridicat și dus la audieri. Ulterior, oamenii legii au decis reținerea acestuia pentru 24 de ore, sub acuzația de tentativă de omor. Mai apoi, procurorii au propus arestarea preventivă a lui Constantin Briceag, iar instanța a admis cererea formulată.

Constantin Chirilă, acuzat de tentativă de omor

La rândul său, un alt ieșean, Constantin Chirilă, a fost condamnat recent la 8 ani de temniță, pentru tentativă de omor.

„Instanța admite în parte acţiunea civilă. Obligă inculpatul să îi plătească părții civile C.M. suma de 40.000 de lei, reprezentând daune materiale, și suma de 100.000 de lei, cu titlu de daune morale”, au afirmat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Procesul ieșeanului Constantin Chirilă a început pe 22 februarie 2021. Asta, după ce a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe 12 ianuarie 2021. Oamenii legii au spus că ieșeanul a fost implicat într-un alt scandal cât casa. Incidentul a avut loc cu un sătean din comuna Belceşti, judeţul Iaşi. Anchetatorii au susţinut că acest conflict spontan a izbucnit între Constantin Chirilă şi Costel M. În plus, la incident ar fi asistat mai mulţi martori, printre care şi rude de-ale victimei. Întreg scandalul a fost anunţat autorităţilor printr-un apel la 112. Victima a fost transportată de urgenţă la spital, pentru a primi îngrijiri medicale. De remarcat că un alt ieșean a fost băgat în pușcărie după ce a lovit o rudă cu un cuțit.

Judecata soților Ceaușescu

Adauga un comentariu