Titlurile zilei

Ieșenii care își doresc permisul de conducere mai au de așteptat mult și bine! Examinatorii de la București nu au rezolvat problema timpilor mari de așteptare – GALERIE FOTO

Publicat: 10 aug. 2022
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Ieșenii care își doresc permisul de conducere mai au de așteptat mult și bine Examinatorii de la București nu au rezolvat problema timpilor mari de așteptare - GALERIE FOTO
Ieșenii nu au scăpat de așteptare

În perioada 16–17 iulie 2022 și 6–7 august 2022, două delegații de examinare din București au venit în ajutorul polițiștilor ieșeni pentru a-i examina pe cursanți la proba practică a examenului auto. S-a dorit reducerea timpilor mari de așteptare dintre proba teoretică și susținerea traseului. În momentul de față, în Iași s-a ajuns cu programarea pentru susținerea traseului la finalul lunii noiembrie

În intervalul 16–17 iulie 2022, au fost examinați 245 de candidați, 179 dintre aceștia fiind declarați admiși, în timp ce 66 au fost picați. Procentul de promovabilitate în cazul cursanților examinați de polițiștii din capitală a fost unul destul de mare. Astfel, majoritatea instructorilor au considerat că examinatorii din București au fost mult mai indulgenți decât cei din Iași.

 Placheta examen
Două delegații de la București au examinat ieșenii

Ieșenii trebuie să aștepte luni bune pentru a susține proba practică a examenului auto!

 Barbat cu camsa albastra
Ștefan Grecu a vorbit despre posibilitatea ca ieșenii să fie examinați mai devreme

Deși examinatorii ieșeni au fost ajutați timp de 2 weekenduri, în iulie și august, de către o echipă de la București, timpii de așteptare sunt încă extrem de mari. Din momentul în care au promovat proba practică a examenului auto, cursanții se văd nevoiți să aștepte în jur de 4 luni până la susținerea traseului. Astfel, ieșenii care iau sala din prima au șansa de a susține de 2 ori proba practică a examenului auto. În schimb, cei care nu promovează sala din prima încercare nu reușesc să dea proba traseului decât o singură dată.

„Cu programarea pentru traseu s-a ajuns la finalul lunii noiembrie. Nu știu exact care a fost situația cu examinatorii de la București, într-adevăr, au examinat, dar nu știu în ce măsură au redus timpul de așteptare”, au declarat reprezentanții școlii de șoferi Auto Tody Family.

Reprezentanții școlilor de șoferi din Iași sunt de părere că intervalul dintre proba teoretică și cea practică a examenului auto este destul de mare.

 „Cu programările pentru traseu s-a ajuns pe la sfârșitul lunii noiembrie. Nu prea a scăzut perioada de așteptare”, au specificat reprezentanții școlii de șoferi Autozet.

 „Din informațiile mele, s-a ajuns la finalul lunii noiembrie, 25–26, pe acolo”, au precizat reprezentanții școlii de șoferi Auto Criss din Iași.

Fisa de examinare permis auto
Ieșenii sunt nevoiți să aștepte și câte 4 luni pentru a fi examinați

Două delegații de la București au examinat ieșenii la proba practică a examenului auto

 Permis de conducere
Permisul de conducere le dă bătăi de cap ieșenilor

În ciuda faptului că în lunile iulie și august 2022 cele două delegații de polițiști bucureșteni ce au venit la Iași special pentru a examina candidații angrenați în obținerea permisului auto au limitat timpul de așteptare pentru zeci de ieșeni, în ceea ce privește susținerea probei practice, încă nu se știe cu certitudine dacă vor mai exista astfel de inițiative.

„Ultima zi de examinare, la categoria B, până în momentul de față, era la data de 22 noiembrie 2022. Nu aș putea spune acum dacă vor mai veni delegații de la București, nu am nicio informație în acest sens, dar în momentul în care vor mai exista astfel de demersuri vom comunica, momentan nu există un răspuns clar. Într-adevăr, până acum au venit două delegații, în două weekenduri”, a declarat Inspectorul Principal de Poliție Ștefan Grecu, șef Serviciu Public Comunitar Regim de Permise de Conducere și Înmatriculări ale Vehiculelor Iași.

Este important de precizat că în județul Iași timpul de așteptare în vederea susținerii probei practice din cadrul examenului de obținere a permisului auto se poate extinde uneori și până la 4 luni și jumătate, comparativ cu alte orașe, în care candidații sunt programați la traseu mult mai rapid. Timpii mari de așteptare îi obligă pe ieșeni să-și facă mutație în județele Botoșani sau Vaslui, unde intervalul de așteptare este mult mai mic.

Comentarii
  • Foarte bine, sa se dea cat mai greu permisele, la ce vad in trafic as zice ca o rata de promovabilitate de 15-20% e suficient

  • Cei 15–20% promovati sunt cei care si cumpara permisele profesionistule,asa ca tot bolovani in viteza vei vedea pe sosele Cristi!Si multe ,foarte multe accidente grave.Penalii DRPCIV la puscarie ,iar sistemul schimbat din temelii !

  • Stimați redactori, atenție la limba română, semne de punctuație, frazare!

    În declarația d-nului Grecu nu ați despărțit corect propozițiile.
    ,,Nicio” se scrie legat de prin 2007. Verificați în ce context se scrie ,,nicio” și în ce context se scrie ,,nici o”.

    Citiți literatură publicată în limba română. Măcar o carte publicată în fiecare an la marile edituri din țară – 2021, 2022, ca să vă obișnuiți cu adaptările normelor de scriere.

    Spor la treabă!

  • Severitatea examinatorilor nu trebuie confundata cu lipsa programarilor. In ceea ce priveste faptul ca ai nostri sunt mai severi este super ok pt ca toti stim ce jungla este pe strazile din RO, dar faptul ca nu au un program mai sustinut de examinare este deplorabil.
    In mod real, cum poate un cursant care termina scoala in august, dă examenul teoretic cu politia, il promoveaza iar proba practica o da la sfarsitul lui noiembrie.
    Se presupune ca elevul de-abia a invatat sa conduca, etc. deci nu are experienta; cum se prezinta el la proba practica peste 3 luni dupa ce a terminat scoala ??? Si ce mai stie el ???
    Nu cumva este o indolenta specific romaneasca la noi la Iasi ? Nu cumva trebuie scuturati niste persoane din CONDUCEREA IPJ ????

Adauga un comentariu