Local

Ieșenii din zonele rurale își pot face acte de identitate noi. Stația mobilă a Direcției de Evidență a Persoanelor pornește în comunele din județul Iași

Publicat: 27 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșenii din zonele rurale își pot face acte de identitate noi. Stația mobilă a Direcției de Evidență a Persoanelor pornește în comunele din județul Iași
Ieșenii din mediul rural își pot face buletine noi la Stația mobilă a Direcției de Evidență a Persoanelor

Ieșenii care locuiesc în zonele rurale au posibilitatea să-și facă buletine noi fără să se deplaseze la Iași după ce Stația mobilă a Direcției de Evidență a Persoanelor începe campania în comunele din județul Iași. Stația mobilă va ajunge prima dată în comunele Horlești, Țigănași, Schitu Duca și Tomești

Odată cu apropierea alegerilor, autoritățile grăbesc procedurile de realizare a actelor de identitate. Astfel, ieșenii care locuiesc în zonele rurale au posibilitatea să își facă buletine noi în cadrul campaniei lansate de către Direcția de Evidență a Persoanelor Iași. Stația mobilă a DLEP își începe deplasările în comunele din județ în așa fel încât cetățenii fără acte de identitate sau cu acte expirate să poată intra în legalitate pe linia de evidență a persoanelor.

„În vederea sprijinirii locuitorilor comunelor arondate asigurăm deplasarea echipei mobile din cadrul Serviciului de Evidență a Persoanelor în vederea preluării cererilor pentru eliberarea actelor de identitate. În acest fel, persoanele în cauză nu mai sunt nevoite să se deplaseze în municipiul Iași pentru obținerea actului de identitate deoarece inclusiv eliberarea se face în comuna de domiciliu prin intermediul posturilor de poliție”, au precizat reprezentanții Direcției de Evidență a Persoanelor Iași.

Stația mobilă a DLEP Iași va ajunge prima dată în comunele Horlești, Țigănași, Schitu Duca și Tomești din județul Iași

Astfel, echipele Direcției de Evidență a Persoanelor Iași vor merge pentru început în comunele Horlești, Țigănași, Schitu Duca și Tomești. Deplasările vor începe în prima parte lunii septembrie. Astfel, în comuna Horlești, Stația mobilă a DLEP Iași va ajunge pe data de 01.09.2020, în intervalul orar 9:30-12:30, iar în comuna Țigănași, pe data de 3.09.2020, între orele 9:30-12:30. De asemenea, stația mobilă va ajunge în comuna Schitu Duca pe data de 8.09.2020, unde se va afla în intervalul orar 9:30-12:30, iar în comuna Tomești pe data de 10.09.2020, în același interval orar.

Ce ieșeni beneficiază de serviciile Stației mobile a Direcției de Evidență a Persoanelor

Campania se adresează persoanelor care au actul de identitate expirat sau urmează să le expire în următoarelele 6 luni. Totodată, pot beneficia de serviciile stației mobile minorii care au împlinit 14 ani și nu au act de identitate, cei care au actul pierdut, furat sau deteriorat. De asemenea, sunt obligați să își facă acte noi ieșenii care și–au schimbat domiciliul sau au alt număr la casă; s-au căsătorit/au divorțat/schimbat numele și nu au schimbat actul de identitate sau au au buletin tip vechi și doresc carte de identitate.

Formular on-line pentru audiențe la Evidența Persoanelor

De precizat faptul că audiențele la Serviciul de Evidență a Persoanelor Iași se fac on-line prin completarea Formularului de audiență. Pentru eliberarea actelor de identitate într-un termen mai mic decât cel afișat este obligatorie atașarea documentelor justificative, iar răspunsul cu privire la modul de soluționare va fi trimis pe e-mail în termen de două zile lucrătoare.

Adauga un comentariu