Local

Ieșenii se dau în judecată în draci! Peste 53.000 de dosare, pe rolul Judecătoriei Iași, în 2020! Mai mult de jumătate dintre cauze au fost soluționate de magistrați!

Publicat: 22 ian. 2021
O sală de judecată
Reprezentanții Judecătoriei Iași au prezentat bilanțul activității desfășurate în cursul anului trecut: peste 53.551 de dosare s-au aflat în 2020 pe rolul acestei instanțe

Reprezentanții Judecătoriei Iași au prezentat bilanțul activității desfășurate în cursul anului 2020. Potrivit datelor puse la dispoziție, anul trecut, pe rolul instanței amintite au existat 53.551 de dosare, într-o ușoară scădere față de 2019 și 2018. Dintre acestea, magistrații au soluționat 37.937 de cauze

Ieșenii se dau în judecată în draci! Peste 53.000 de dosare s-au aflat pe rolul Judecătoriei Iași în 2020! Peste jumătate dintre cauze au fost soluționate de magistrați.
Astfel, reprezentanții Judecătoriei Iași au prezentat zilele trecute bilanțul activității desfășurate în cursul anului 2020. Conform datelor puse la dispoziție, anul trecut, pe rolul instanței amintite au existat 53.551 de dosare, într-o ușoară scădere față de 2019 și 2018. Dintre acestea, magistrații au soluționat 37.937 de cauze. De asemenea, dosarele nou-intrate pe rol anul trecut au fost în număr de 37.353.

Ieșenii se dau în judecată în draci: cele mai multe dosare sunt civile!

Șefii Judecătoriei Iași au mai precizat că, dintre toate cele 53.551 de dosare, aflate pe rol în 2020, doar 11.539 au fost cauze penale. Celelalte peste 40.000 de dosare sunt civile. Dintre acestea, 657 de cauze au fost doar pe fond funciar.
Pe de altă parte, dosarele penale în cadrul cărora au existat inculpați cu victime minori au fost în număr de 133. Dintre acestea, 113 dosare penale cu minori au fost soluționate în cursul anului trecut. În ceea ce privește cauzele aflate pe mesele judecătorilor de drepturi și libertăți, acestea au fost în număr total de 904, aici fiind vorba în special despre solicitări privnd luarea unor măsuri preventive. Interesant este faptul că, la această categorie, a existat o creștere în comparație cu anii precedenți.

Peste 1.000 de cauze, pentru fiecare magistrat de la Judecătorie

Reprezentanții Judecătoriei Iași au mai precizat că, în 2020, încărcătura pe magistrat a fost, în medie, de 1.283 de dosare. De asemenea, în medie, fiecare judecător, dintre cei 61 ai instanței, a soluționat anul trecut 621 de cauze, fie ele penale sau civile. Atât dosarele repartizate, cele rulate, cât și cele soluționate au scăzut în număr față de 2018 și 2019.

„2020 a fost un an cu o mare provocare, determinată de criza pandemică, o perioadă dificilă, în care tot personalul acestei instanțe a abordat cu echilibru și atenție problemele juridice deduse judecății. Asta, concomitent cu protejarea sănătății justițiabililor și a propriului personal”, a declarat magistratul Cristina Georgiana Vîlcu, din cadrul Judecătoriei Iași.

Totuși, anul trecut a fost marcat și de o revoltă a grefierilor ieșeni, care au fost nemulțumiți de mai multe decizii luate la nivel central, dar și la nivelul Judecătoriei. De menționat este faptul că, pe lângă Judecătorie, în municipiul Iași mai funcționează Tribunalul, Curtea de Apel și Tribunalul Militar. Astfel, anual, pe rolul instanțelor de judecată din municipiu se regăsesc peste 70.000 de dosare, cele mai multe dintre acestea fiind civile. În plus, la nivelul județului, mai funcționează trei Judecătorii, respectiv cele din Răducăneni, Hârlău și Pașcani.

Comentarii
  • Este normal sa fie procese atat timp cat exista exemplare precum doctorul ratat bacauanu
    Acest gekkonidae retardat dupa ce face constructii total modificate fata de proiectul autorizat
    da in judecata pe oricine pentru orice
    Nu faceti afaceri cu el
    Trebuie sa stiti ca traieste numai din tepe si este un procesoman

Adauga un comentariu