Actualitate

Imagini cu Iohannis în Coreea de Sud, unde a vizitat Zona Demilitarizată. Președintele, însoțit de Carmen Iohannis

Publicat: 22 apr. 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Imagini cu Iohannis în Coreea de Sud unde a vizitat Zona Demilitarizată. Președintele însoțit de Carmen Iohannis
Imagini cu Iohannis în Coreea de Sud, unde a vizitat Zona Demilitarizată. Președintele, însoțit de Carmen Iohannis

În prima zi din cele trei zile ale vizitei în Coreea de Sud, preşedintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au depus o coroană la Cimitirul Naţional din Seul, după care au vizitat Zona Demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord, conform imaginilor publicate de șeful statului și de Administrația Prezidențială. În ultimul an, Iohannis a făcut turnee în Asia, Africa și America Latină.

Din delegaţia care îl însoţeşte pe șeful statului fac parte ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, şi secretarul de stat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Astăzi am vizitat și Zona Demilitarizată și am primit un briefing de la comandantul UNC/CFC/USFK, generalul Paul LaCamera, despre provocările de securitate”, a scris, pe X, Iohannis.

Programul de marți al președintelui Iohannis

Marţi, Klaus Iohannis va fi primit de omologul său Yoon Suk Yeol. Consultările politice dintre cei doi şefi de stat vor viza teme privind consolidarea Parteneriatului Strategic, cooperarea politico-diplomatică şi în domeniul apărării, principalele provocări din plan regional şi global, precum şi impulsionarea ariilor sectoriale, cu accent pe intensificarea comerţului şi a investiţiilor în domeniul energiei verzi şi nucleare, al noilor tehnologii, IT&C, al mediului şi gestionării schimbărilor climatice, în cel al infrastructurii, al sănătăţii, al educaţiei sau alte noi domenii.

Va fi evidenţiată şi legătura specială pe care schimburile inter-umane şi culturale, care se bucură de o creştere remarcabilă în ultimii ani, o reprezintă pentru cele două state.

În prezenţa preşedintelui României şi a preşedintelui Republicii Coreea vor fi semnate o serie de documente relevante pentru consolidarea relaţiei bilaterale, vizând: apărarea, energia nucleară, investiţiile şi comerţul exterior, cooperarea în situaţii de urgenţă şi managementul dezastrelor, cooperarea în domeniile culturii, mass-media, tineretului şi sportului.

În cadrul vizitei oficiale în Republica Coreea, preşedintele României va avea o întrevedere cu prim-ministrul Han Duck-soo, prilej pentru a puncta principalele obiective ale relaţiei economice bilaterale şi pentru a evalua rezultatele celui de-al X-lea Comitet Mixt pentru Cooperare Industrială (Seoul, 25 martie 2024).

Ce va face miercuri Klaus Iohannis în Coreea de Sud

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis va vizita Complexul de producţie Doosan Enerbility, Changwon, (Busan), unde va avea o serie de discuţii cu principalii factori de conducere referitoare la noile provocări şi oportunităţi în domeniul energiei regenerabile şi al reactoarelor modulare mici (SMR).

Cu prilejul vizitei oficiale în Republica Coreea, preşedintele României va avea întâlniri cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti şi ai mediului de afaceri şi va vizita expoziţia de artă tradiţională românească „Insight Romania”.

Acesta este al patrulea turneu oficial al președintelui din ultimul an, după ce a călătorit în Asia, Africa și America Latină.

Comentarii
 • Carmencita de Agnita
  Isi spunea Neprihanita
  Tare-i mai placea…salamul
  Si-l halea cu kilogramul

  De Sibiu sau doar sasesc
  Uneori chiar si rusesec
  O stia o lume’ntreaga
  Cum ca fata-i monofaga

  Cand Iohannis o curta
  A bagat si ea dieta
  Pentru sasul cel falos
  A lasat salamul jos

  Toalele si le stramta
  Iara fusta si-o scurta
  Mai sa-i iasa crapatura
  Doar sa nu-i scape captura

  Ani trecut-au dinainte
  Iara Klaus e presedinte
  Carmencita e cucoana
  Dupa unii Prima Doamna

  Desi i-a placut salamul
  A iubit mai mult wolframul
  Si-a ramas o monogama
  Dar de fapt e… cotofana

Adauga un comentariu