Titlurile zilei

Imagini de groază la UPU de la „Sf. Spiridon”! Mihai Crivoi și-a adus tatăl la spital într-o baltă de sânge: „Tata stătea ca mort pe bancheta din spate, iar ei nu făceau nimic” – FOTO/VIDEO

Publicat: 24 feb. 2024
_____ Vizualizări 21 Comentarii
Imagini de groază la UPU de la Sf. Spiridon Mihai Crivoi și-a adus tatăl la spital într-o baltă de sânge Tata stătea ca mort pe bancheta din spate iar ei nu făceau nimic  FOTOVIDEO
Constantin Crivoi, un bărbat în vârstă de 58 de ani, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, într-o baltă de sânge

Constantin Crivoi, un bărbat în vârstă de 58 de ani, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, în după-amiaza zilei de vineri, 23 februarie 2024, într-o baltă de sânge.

Mihai Crivoi: „Ne-am dus înăuntru ca să chemăm pe cineva să se uite la el, iar persoana aceea de abia se mișca”

Mihai Crivoi
Pe lângă faptul că este revoltat de faptul că a trebuit să-și transporte tatăl cu mașina personală la spital, Mihai Crivoi are plângeri și la adresa personalului din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași

Vineri, 23 februarie 2024, Constantin Crivoi, un bărbat din Voinești, județul Iași, a suferit o hemoragie. Fiii săi au sunat, inițial, la numărul unic de urgență, solicitând o ambulanță. Deoarece până la sosirea ambulanței ar fi durat circa 3 ore, copiii lui Constantin Crivoi s-au gândit să-l transporte la spital cu autoturismul personal.

„Tata a făcut o hemoragie care a pornit dintr-o dată. El fost operat ultima dată în noiembrie 2023, iar la gât are o rană deschisă. A sunat fratele meu la ambulanță și i-au zis că în maxim 3 ore poate să ajungă salvarea la pacient. L-am luat noi cu mașina din Voinești, să-l ducem la spital. Am mers 20 de kilometri, era și aglomerație. Când l-am ridicat de pe pat, a dat ochii peste cap. L-am adus la «Spiridon», la Urgențe, iar acolo cred că erau vreo 6-7 ambulanțe care stăteau.

Când am ajuns în Zimbru, am sunat la ambulanță și ni s-a spus că abia atunci trimit salvare la tata. Am ajuns la «Spiridon» cu pacientul inconștient, stătea întins pe bancheta din spate. Ne-am dus înăuntru ca să chemăm pe cineva să se uite la el, iar persoana aceea de abia se mișca și a mai stat și 5 minute să aducă o targă. Am filmat cum se uita la el în mașină, tata stătea ca mort pe bancheta din spate, iar ei nu făceau nimic”, a declarat Mihai Crivoi, fiul lui Constantin Crivoi.

Constantin Crivoi a ajuns la UPU de la „Sf. Spiridon” în stare gravă

Pe lângă faptul că este revoltat de faptul că a trebuit să-și transporte tatăl cu mașina personală, Mihai Crivoi are plângeri și la adresa personalului din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

„Asta se întâmpla în jurul orei 14.00-14.30. Și 10 minute contează, un minut, două minute contează. Tata, pe drum, își revenise, voia să se ridice. Dacă se mișcau mai repede, era mai bine, acum, ferească Dumnezeu, ne așteptăm la orice. A pierdut o grămadă de sânge și e ținut în viață de aparate. A fost văzut de un medic, dar, credeți-mă, aparatele îl țin în viață. Chiar e bătaie de joc, a muncit 30 și ceva de ani, a plătit taxe și impozite și, când ai nevoie de o ambulanță sau ceva, e bătaie de joc”, a precizat Mihai Crivoi.

„Am întrebat medicul șef de gardă despre acest caz. Cel de la pază a fost chemat, neavând pregătire medicală. După aceea a chemat brancardierii, a fost și un medic afară. Este vorba de un pacient care are un cancer de laringe, cu traheostomă, cu sângerare pe traheostomă. Se ocupă medicul de el, e în roșu. Din momentul anunțării personalului medical, au mers la pacient și un medic, și o echipă de brancardieri”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași.

Comentarii
  • Pe cei care s-au nascut acolo, la 3 ore departare de spital, ii inteleg: nu a fost alegerea lor. Dar pe tantalaii care au parasit orasul pentru a se muta acolo, sau oriunde la distanta mai mare de o ora, nu ii inteleg.

  • Da ce contează coaie proasteunds stai?
    Plătim asigurarea de ne dar capacele, taxe peste taxe! Ambulanțele stai pe la spitale și nu se mai dau duse și omu așteaptă cu orele. Dacă suna Stăneștii care nu plătesc un bănuț la stat se trimiteau două nu una

  • E un întreg haos acolo !!!! Felicitări asistentului de la triaj de ieri care a încercat să păstreze calmul printre bieții pacienti la tot ce era acolo ….am fost nevoita sa ajung și eu ieri cu mama mea acolo…

  • Plm e scapat de sub control. Probabil nu-si mai ia medicamentele.

    Un snob nesimtit si mizerabil. Nu stie ce e aia educatie, bun simț si inteligenta.

    Un mârlan care probabil e de la țară, de-asta are el ura asta pe tot ce nu e Copou. Complexat. Pentru el, Copoul e cea mai frumoasa zona din lume 🥹. Merita ratele 50 de ani doar ca sa stai in cel mai poluat loc 🥲

    Plm e doar un lacheu, n-ai cum sa ai asteptari de la el. 🙃

  • Plm ✠ = un terorizat, lachit, ftut si bătut de soartă. El le știe pe toate, cunoaște viața tuturor oamenilor din Iași și din afara orașului. E angajat full-time la secțiunea de comentarii, alt job nu are.

  • Păi hai să vă spun eu, managerul e un om educat, un manager bun, dar madama CIMPOIESU este încrezută, arogantă, obraznică, nu face diferența între ea și Arafat, uneori se crede numărul unu în sistemul medical românesc și nu numai!
    Toți salariații din UPU dar absolut toți , cadre auxiliare , medii și medici se ascund sub sintagma AȘA A SPUS DOAMNA PROFESOR DOCTOR DIANA CIMPOEȘU, toți dar absolut toți sunt de o nesimțire cruntă, toți au în cap doar sporuri mari, bani și muuultă răutate!
    Calitatea umană și profesională a întregului colectiv lasă mult de dorit!
    Brancardierii au aere.
    Asistenții au aere, vezi doamne ei sunt UPU SMURD.
    MEDICII au aere , toți se mișcă în reluare.
    Cea mai tare imagine a UPU este autoturismul roșu în care sosește și pleacă zilnic doamna doctor CIMPOIESU DIANA, PROFESOR DOCTOR , iar în parcarea din fața spitalului, șoferul îl știm cu toții, coboară repede și aleargă de nu mai dovedește să ajungă în dreapta să deschidă ușa mașinii să coboare precum Elena Ceaușescu , DOAMNA PROFESOR DOCTOR CIMPOIESU DIANA, ea nu își deschide singură portiera ca este sub demnitatea ei!Ea crede ca nu vede nimeni dar au văzut toți salariații din spital!
    Acest articol nu va schimba nimic, același personal sictirit și plictisit la aceleași cafele și aceleași țigări servite fix în față la UPU!

  • Cu scuzoaie de curiozitate, e vorba de Voinesti – Iasi sau de Voinesti -Donau ? Bag seama ca lumea comenteaza pe alaturi. Feciori, un om are o problema medicala. Voi va gasiti sa comentati despre alte subiecte. Donau uber alles.

  • Plm ✠, februarie 24, 2024 la 2:38 am

    Si asta e o problema, ca nu intelegi tu de ce unii se muta la tara? Nu mi se pare o intrebare existentiala, care sa merite sa te framante intratat. Dar, daca tot ai intrebat, uite, risc eu un raspuns : pentru ca oamenii sunt diferiti. Unii pot trai numai in oras, altii se simt mai bine la tara. Asa e bine si frumos, vorba bravului soldat Svejk. Daca toti am fi la fel, ar fi o mare plictiseala.

  • Țăran obosit care esti!! Și ce ai fi vrut sa stea cu el 3 ore pana venea Ambulanța? Jeg de om ce esti sper sa nu ajungi niciodată în postura asta!!

  • pt Ambulanța roșie SMURD: nu iau apararea dansei, dar sa stii ca sublaternii i se adreseaza si cu dna doctor si nu se supara. Stie sa isi deschida si singura portiera si nu are nici un „handicap de om superior”. ca are altele, sunt pacatele ei si nu ar trebui sa le judecam noi. INSA, te asigur, ca oricine ai fi (miliardar, muncitor necalificat, ofiter, PSD-ist samd), daca mergi sa ii ceri ajutorul si o poate face, SIGUR o va face, fara nimic in schimb.

    Acuma, revenind la treaba cu portiera: este posibil sa fie o situatie contextuala, iar invidiosii sa „penalizeze” momentul. Cat despre apelativul Dna Prof Univ Dr Habilitat Honoris causa etc – unii folosesc formula pt ca asa au fost spalati pe creier pe alte sectii sau au limba fina (daca stii ce zic) sau cred ca o impresioneaza sau alte motive. Mai exagereaza, ar putea uneori sa fie intelegatoare , dar ca sefa de UPU esti mancat imediat si esti luat de fraier si nu cred ca vrea sa i se intample asta.

    Inca acuma sa mai zic inca o data de COZARIUC ce freaca menta pe facebook si nu face NIMIC, de Dana Leahu Cazacu si prietena ei Ana Miclausanu pe care nu le gasesti in UPU dar sunt la fumat, cafele sau la hahaiala.

  • De la Voinesti la Iași sunt cam 32 de kilometrii. Nu are cum sa facă o ambulanță 3 ore. Este absurd. Asta este adevarul despre sistemul de sănătate. Plătim la sănătate din banii primiți și uite ce primim în schimb. Dar cei care au muncit mulți ani tot trebuie plătească la doctor plus medicamente? Asta este datorită „dominației” guvernanților de la FSN pana în prezent la PSD PNL timp de 34 de ani.

  • Ba eu zic ca bietul tatuat care fumeaza in curtea spitalului are dreptate ! Cum e posibil ca aia sa nu vina sa iti scuture scrumul si sa iti adune chistocul ? Tata murea de indignare, aia e. Cotizant – cotizant, da’ sa nu il lase pe baș-buzuc sa ii tihneasca tigarea de grija, asta e prea mult.

  • Anonim- cum rasa mari de imbecil poți spune ca a venit cu taicasu mort dacă taicasu încă era bine când îl transporta la spital? Dacă trimiteau ambulanța aia care făcea 20 de minute maxim și cu 20 până înapoi la spital poate omul era bine acum. Dar ce să le ceri celor ce știam la oraș…omul acela are 2 operații de cancer totul este vital pentru el. E și normal să își facă griji fii lui. Dacă ai fi fost tu în locul lor ce ai fi făcut?
    Mai lasă-ne- chiar dacă își lua sau nu medicamentele nu este problema ta. Dar atâta timp cat el plătește taxe peste taxe ar fi fost frumos măcar ambulanța să fi ajuns la timp. V-ați găsit toți labagiii să comentați. Mă repete, dacă ați fi fost voi în locul lui, în locul fiilor . Ce ați fi făcut ?

  • Taică-tău, a votat sigur cu ciuma roșie sau cu infractorii de la galbeni…..așa îi trebuie. Are ceea ce votat de peste 30 de ani…

  • batranul oricum nu mai are zile cu cancer de gat dar baiatul lui trebuie sa plateasca prin poprire pe venitul din germania. a mintit si e dovada minciunii in inregistrarea de la ambulanta. a batjocori sistemul sanitar inseamna stres pt cei din sistem si deci ricuri pt cei ingrijiti. ambulanta venea in mai putin de 3 ore pt un caz de sangerare abundenta. cand a ajuns la spital, in loc sa ajute a filmat – iar nu suna ok. sper sa mai aiba parte doar de sistemul sanitar din germania…adica fix 0 pt emigranti

  • Nu are nimeni nimic cu veneticii din SV, VS, BT si NT ci doar ca aduc cu ei si obiceiurile proaste de la locurile de bastina. E bine ca s-au aciuat prin satele de la marginea orasului si ii vezi doar duminica pe la Palas, Lapusneanu, Piata Unirii (la porumbei), parcul Copou sau Expozitiei.

  • Toţi care ajung la UPU sunt egali.Nu contează cine eşti.Să te ferească Dumnezeu să ajungi să lucrezi în asemenea loc.Despre aşa ceva nu se vorbeşte.

Adauga un comentariu