Titlurile zilei

Imagini șocante la Spitalul mobil de la Lețcani cu mascații la poartă. Maricel Popa a fost scos cu forța din curtea unității medicale. Nereguli grave constatate în containerele pline de bolnavii COVID-19

Publicat: 09 nov. 2020
Scandal la spitalul mobil de la Lețcani, unde Maricel Popa a fost scos din curtea unității medicale
Costel Alexe, președintele CJ Iași, alături de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, la spitalul mobil de a Lețcani și Maricel Popa, fostul șef CJ Iași

Scandal la spitalul mobil de la Lețcani pentru pacienții cu COVID-19. O vizită a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, la unitatea de la marginea Iașului, s-a lăsat cu intervenția poliției și a mascațiilor. O avocată din București, Diana Șoșoancă, a făcut scandal la poarta spitalului, autoritățile fiind nevoite să cheme forțele de ordine pentru a calma spiritele. La spital a ajuns și Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași. Acesta a început să facă scandal și să se certe cu actuala conducere a instituției județene, fostul șef al CJ Iași fiind scos cu forța din incinta Parcului Transagropolis

Circ incredibil în curtea Spitalului mobil de la Lețcani. Vizita lui Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, la unitatea medicală de la marginea municipiului Iași, s-a lăsat cu un scandal monstru provocat de o femeie din București. Parte a acestui scandal a fost și Maricel Popa, fostul șef al CJ Iași, venit și el la unitatea spitalicească. Maricel Popa a venit la Lețcani pentru a le reproșa oficialilor județeni faptul că au întârziat punerea în funcțiune a spitalului. Maricel Popa nu a suflat un cuvânt despre combinațiile făcute în perioada mandatului său cu spitalul mobil, ci a ajuns să le reproșeze celor aflați acum la CJ Iași despre haosul de la Lețcani. Firma turcă SDI Global LLC a încasat peste 10,7 milioane de euro din cele 13,4 milioane euro privind furnizarea spitalului. Suma este însă extrem de mare în raport cu întârzierea livrării containerelor și echipamentelor medicale.

Fostul șef al CJ Iași a fost scos din curtea spitalului de la Lețcani

Fostul șef al CJ Iași a fost însă scos din incinta spitalului mobil de agenții firmei de pază de la Parcul Transgaropolis. În momentul în care acesta a ajuns să le reproșeze ministrului Sănătății și șefului CJ Iași întârzierea deschiderii spitalului, agenții de pază l-au escortat în afara unității medicale.

„La câte piedici au fost tot în direcția asta, mă duce și pe mine gândul că s-a sabotat. Avem o adresă trimisă din luna aprilie, să fim ajutați, la Ministerul Sănătății, Ministerul de Interne și Ministerul Apărării”, a susținut Maricel Popa înainte să fie scos afară.

Deși Costel Alexe, șeful CJ Iași, l-a invitat înapoi în curtea spitalului, Maricel Popa a refuzat și a continuat să vocifereze în afara unității medicale.

Lista deficiențelor majore la spitalul de la Lețcani. Maricel Popa și directorul Euronest au încercat să acopere totul

Costel Alexe, președintele CJ Iași, a mers în control la spitalul mobil de la Lețcani, după ce a constatat mai multe deficiențe la unitatea medicală. De altfel, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a arătat cum Asociația Euronest, condusă de Alina Popa și Maricel Popa, a ascuns toate aceste probleme. Conform documentelor, procesul de predare-primire s-a blocat, limitându-se la preluare pe bază de inventar a unei părți din aparatura medicală necesară acordării asistenței medicale. În plus, s-a constatat și lipsa documentației tehnice aferente instalațiilor de toate tipurile. DSP Iași a constatat și faptul că alimentarea cu apă potabilă și conductele de canalizare externe nu sunt izolate complet, existând risc de îngheț.

Cronica unui dezastru anunțat. Fosta conducere a CJ Iași a ascuns problemele de la spital luni întregi

Conform raportului DSP Iași, la spitalul mobil s-a constatat și faptul că burdufurile de trecere dintre module nu asigură etanșeitate și nici izolare termică pe timpul iernii. De asemenea, instalația de încălzire, realizată cu aparate de aer condiționat, nu funcționează în condiții de temperatură scăzută. În raportul privind spitalul mobil de la Lețcani, apele pluviale nu sunt colectate, inundând curtea și constituie un factor de risc, mai ales în perioadele de îngheț. Costel Alexe, șeful CJ Iași, a mai arătat și faptul că nu sunt contracte de mentenanță pentru servicii de alimentare cu apă, oxigen, energie electrică, PSI etc. Nici Asociația Euronest nu a reușit să respecte termenele asumate cu privire la derularea etapelor de predare-primire și de remediere a deficiențelor.

„Am avut parte de o situație neplăcută pe care o vom traversa. Este inacceptabil ca un spital care avea termen data de 18 mai 2020 să fie în continuare în această situație. Nici măcar nu pot să numesc management din partea ADI Euronest ceea ce s-a întâmplat, în ceea ce privește predarea către Spitalul de Boli Infecțioase a documentelor și a spitalului în sine. Ieșenii trebuie să fie informați corect în ceea ce privește spitalul mobil de la Lețcani. Ei sunt victime într-un război politic al lui Maricel Popa. Nici imunitatea parlamentară nu-l va feri să răspundă în fața legii pentru toate abuzurile și ilegalitățile făcute la Lețcani și nu numai”, a menționat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Probleme după internarea primilor pacienți la unitatea din Lețcani

Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase Iași a arătat că problemele au fost constatate după internarea primilor pacienți la unitatea mobilă de la marginea Iașului.

„Ca manager al Spitalului de Boli Infecțioase care am preluat această secție exterioară, din discuțiile pe care le-am avut cu autoritățile locale aici prezente, ne gândim ca împreună cu DSP să facem o evaluare tehnică de expert pe care să o înaintăm din financiar de aceasta dată, proprietarului. Problemele au apărut pe măsură ce noi am adus pacienții și cadrele medicale care ne-au semnalat disfuncționalități. Asta din momentul în care persoanele au stat aici 24 de ore din 24. Noi nu am văzut caietul de sarcini. Trebuie discutat cu cei care au făcut caietul de sarcini și au făcut achiziția”, a precizat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Experți veniți de la București pentru evaluarea deficiențelor de la Lețcani

Conducerea CJ Iași a menționat că în aceste zile vor ajunge o serie de experți de la Ministerul Sănătății pentru a evalua toate deficiențele constatate. Și Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, s-a arătat nemulțumit de situația apărută.

„În contextul în care facem evaluările, pe evoluția pe care o avem în prognoză, reiese că la Lețcani capacitatea paturilor de terapie intensivă este de 6 paturi cu oxigen suplimentar și încă 6 paturi operaționale de săptămâna viitoare. Trebuie să regândim și deficiențele care se regăsesc în acest moment. Vom aduce echipa de experți și corpul de control de la Minsterul Sănătății pentru a face o evaluare completă a situației”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Circ cu o avocată isterică din București. Diana Șoșoancă a făcut scandal la spitalul mobil

Trei pacienți aduși la Iași cu elicopterul SMURD

Trei pacienți vor fi aduși la Iași cu elicopterul SMURD. Cei trei pacienți sunt infectați cu COVID-19, doi dintre ei ventilați mecanic și unul cu O2.
Nu doar Maricel Popa a făcut scandal la spitalul mobil. Și Diana Șoșoancă, o avocată din Capitală, candidat la Senatul României din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a venit la Lețcani pentru a face circ. Nici aceasta și nici cei care o însoțeau nu purtau mască de protecție, însă asta nu i-a împiedicat pe scandalagii să se certe cu autoritățile locale. Femeia este cunoscută ca fiind unul dintre cei care organizează proteste împotriva măsurilor de restricție impuse de Guvern. Avocata a ajuns să facă scandal în fața autorităților prezente la Spitalul mobil, moment în care au fost chemați polițiștii și mascații pentru a calma spiritele. Femeia a provocat un scandal asemănător și de sărbătoarea Cuvioasei Parascheva, când a condus un grup de protestatari anti mască din afara Iașului care doreau să intre la raclă.

Vezi AICI Adresa DSP Iași către Euronest

Comentarii
 • Incredibil ! Acest huligan circar de Popa Maricel a depășit orice limită ! Trebuia ca forțele de ordine să-i dea niște pulane pe spinare și cu gaze lacrimogene în fața aia de muist penal ! CE DOBITOC ABJECT !

 • Iarasi mănânci kakat?Ma oligofrenule tot vor pune personalitățile orașului mâna de la mână ( vor face o chetă) sa te trimită colectat direct la PRIPON! Dementule,tine minte ca Potera e pe urmele tale !

 • Băi, haimana scelerată te crezi de acum personalitate a Iașului Moșneag zăbălos, tu ești un amărât de consilier local supleant. Ce nemernic dement care amenință mari jurnaliști ai Iașului. DOBITOCULE !

 • Acest betiv care bea până se pisa pe el prin Parcul Copou stârnind oprobriul public,își permite sa atace personalitățile orașului ,sa amenințe oamenii politici ai opoziției sa aducă atingere demnității reprezentanților iesenilor. E clar ca f curând Măscăriciul betiv va fi depus la tulhaus pentru reeducare ( scroafa needucată primește bani murdari / negri ,pentru discreditarea oamenilor) Poliția își va face treaba și va scapa orașul de acest periculos huligan !

 • Uitați cine vorbește de huliganism : mișelul de Laicu, care-și hărțuia secretara când era jupân la DRDP. Băi, flegmă socială, tu ești un pigmeu pe lângă un om de valoarea mea. Tu nu ai obținut nimic prin muncă toată viața ta de vierme parazit. Ai căpușat tot timpul banul public. GUNOIULE !

 • Sunt mai multe tipuri de betivi . Am sa va prezint doua tipuri : Profesorul Trăznit (bea și-și „dezvăluie o adoua personalitate”, probabil un Eddie Murphy care mai întâi se umflă, apoi intră la apă și urlă că nu-i datorează nimic lui Mel B)
  – Dl. Hyde (bea și se transformă-ntr-un nenorocit al naibii)
  – Acest ratat care toată viața e beut de plească( sa spună Macaragiu ..) e o combinata adică un betiv periculos și mizerabil !

 • Nebunache Laicu vrea să facă o alianța cu Macaragiul și cu Păcănel ( dat afară din funcția de arh. șef la propunea mea) împotriva Marelui Meditativ. Hai Laicule, că mi-ai făcut un început de săptămână foate funny. Ești glumeț nevoie mare, dar nu mai semna cu pseudonimul organele, căci Brândușa a făcut public că nu posezi așa ceva. TU DOAR CU LIMBA ÎN OCHIUL MARO LA ARAGAZ SAU LA LĂNȚIȘOR !

 • Circ în toată regula. Numitul Popa Maricel perturbă în continuare cu premeditare activitatea spitalului mobil de la Lețcani pe care autoritățile de bună credință se chinuie să-l facă funcțional. Stau și mă întreb de ce Popa se mai află acum în libertate după ce a pătruns ieri în mod ilegal în perimetrul acestui obiectiv. Dacă eram în altă țară, Popa ieri era scos de acolo cu bastoane de cauciuc.

 • Iarasi rahiticul dement din Copou se bagă-n seamă?Noi te bagam in doamna mă-ta și te asiguram ca îți facem plângere penală pentru ofensă adusă autoritățile și pentru încercarea de intimidare a CONSILIERILOR LOCALI pentru ai discredita,pentru a le strica imaginea și astfel oamenii sa nu mai aibă credibilitate când se vor bate cu Chirica pentru a scoate iasul din ghearele mafiei imobiliare unde a fost predat! Pentru asta ești platit urangutanule prost cu 500iepuroi pe lună din bani negri! PUȘCĂRIE SCRIE PE TINE LEPRĂ INFRACTOARE!

 • Cel mai corect si mai bine pentru Maricel Popa ar fi sa stea in banca lui ca nu va mai fi ales pentru parlamentare.Decat sa bata obrazul lui Costel Alexe,mai bine ar remedia deficientele de la acel spital de la Letcani,sa stea pe capul acelor firme pana face spitalul functional.Maricel ce a verificat cand a dat cascavalul la acei smecheri care au furnizat si instalat echipamentele?Procentul de smecher?Cum sa nu bagi instalatia de apa la minim 0.8m sa fie protejata de inghet si caldura sa fie nefunctionala?Cei care au venit si au vazut grozaviile ce le-ai facut si au de remediat de pe urma ta,au tot dreptul sa te urecheasca pentru prostii.Daca stateai calare pe constructori zi de zi iesea treaba ok,dar tu trebuia sa te dai in spactacol pentru alte nimicuri ca sa stie lumea ca faci treaba.Uite ca ai facut pe tine,si s-a dovedit cand au venit din nefericire pacientii infectati cu acel nenorocit de virus.

Adauga un comentariu