Local

Impact devastator, pe o stradă din Iași! Un șofer a urcat băut la volan și s-a proptit direct într-o mașină. Șoferul a scăpat de pușcărie după accidentul rutier cu victimă

Publicat: 09 oct. 2021
Un echipaj medical la locul producerii unui accident rutier
Un șofer a fost pedepsit de către judecătorii ieșeni, după producerea unui accident rutier cu victimă

Un ieșean s-a ales cu o pedeapsă după ce a urcat băut la volan și a comis un accident rutier cu victimă. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Vasile Cozma la 1 an și 3 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă. Anchetatorii au spus că ieșeanul a băgat în spital o persoană

Un impact devastator a avut loc pe o stradă din municipiul Iași! Un șofer a urcat băut la volan și s-a proptit direct într-o mașină. Însă acum a venit „nota de plată” după accidentul rutier cu victimă. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Vasile Cozma la 1 an și 3 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

„Instanța obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Iași sau în subordinea Primăriei Municipiului Iași”, au precizat judecătorii ieșeni.

Ieșeanul Vasile Cozma, acuzat de producerea unui accident rutier cu victimă

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Vasile Cozma a început pe data de 4 martie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe individ sub acuzațiile de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

„Pe data de 20 februarie 2020, la ora 19:13, inculpatul a condus autoturismul marca Dacia Logan pe Drumul Național 28, în municipiul Iași, dinspre localitatea Tomești, către Calea Chișinăului, iar, înaintea unei intersecții, a intrat în coliziune cu un autoturism marca Honda, care a fost proiectat către înainte și a intrat în coliziune cu autoturismul oprit în coloană, marca Opel Astra, provocând astfel vătămarea corporală a persoanei vătămate, respectiv a unui pasager din autovehiculul marca Honda, căruia i-a cauzat leziuni ce au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale, Mai mult, la control, s-a constatat că inculpatul avea o alcoolemie de 1,97 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 1,79 g/l alcool pur în sânge la a doua probă”, au afirmat anchetatorii ieșeni cu privire la producerea impactului devastator.

Șoferul ieșean a recunoscut totul la audieri

Anchetatorii au adăugat că, în ziua respectivă, Vasile Cozma, angajat al SC ApaVital SA, a mers la serviciu în intervalul orar 7:00 – 15:30.

„În jurul orei 15:30, inculpatul, împreună cu un coleg de-al său, martorul P.I., au fost invitați la un alt coleg acasă, cu domiciliul în localitatea Tomești, cu scopul de a consuma împreună băuturi alcoolice. Inculpatul a urcat la volanul autoturismului marca Dacia, însoțit fiind de martorul P.I. În intervalul orar 16:00 – 19:00, inculpatul a consumat băuturi alcoolice, respectiv aproximativ un litru de vin alb. În jurul orei 19:00, inculpatul a plecat de la domiciliul colegului său la volanul autoturismului marca Dacia, pe DN 28 – Tomești, dinspre localitatea Tomești, către Calea Chișinăului, fiind însoțit de colegul său de serviciu, martorul P.I., pasager pe bancheta din spate”, au mai arătat oamenii legii.

De altfel, la un termen al procesului, ieșeanul Vasile Cozma a declarat că recunoaște faptele și că solicită ca judecata să se desfășoare numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale.

Adauga un comentariu