Din moment ce te-ai îmbolnăvit de râie trebuie să știi în cât timp scapi de scabie. Această boală este extrem de contagioasă. De cele mai multe ori, această afecțiune cutanată este provocată de o igienă precară. Boala se poate manifesta la orice vârstă, fiind mai des întâlnită la femei.
Există cazuri în care persoanele infectate pot fi purtătoare ale bolii fără a manifesta simptome. Din moment ce o persoana este doar purtătoare a infecției, poate contamina persoanele cu care contactează.
Simptome care semnalează manifestarea infecției: La ce să fii atent atunci când suferi de râie
De cele mai multe ori, scabia apare sub forma unor bubițe roșii, printre degete, la nivelul încheieturilor mâinii. Această afecțiune provoacă și mâncărimi în timpul nopții, fiind necesar o cremă pentru calmarea mâncărimilor. De asemenea, scabia este o afecțiune foarte dificil de diagnosticat, aceasta putând apărea în câteva zile sau săptămâni după interacțiunea cu o persoană bolnavă.
Din moment ce persoana infectată începe să urmeze un tratament, partenerul de viață dar și întreaga familie trebuie să fie tratate simultan, chiar dacă nu prezintă simptome ale bolii. Foarte important este și tratamentul mediului înconjurător, acesta trebuie efectuat la 8 ore după administrarea comprimatelor. Pentru a te proteja de parazit este recomandat purtarea unor mănuși.
Pentru a scăpa de parazit este important să dezinfectați toată casa, inclusiv și rufele, hainele, prosoapele și tot ce ai utilizat în ultima perioadă.
Sfaturi de urmat pentru a ameliora mâncărimea provocată de scabie
Printre simptomele care vor semnala apariția infecției este pruritul. De obicei, persoanele care nu au suferit de această infecție, simptomele apar după câteva săptămâni. Semnele de scabie se pot manifesta la nivelul capului a feței, gâtului și palmelor.
Această afecțiune se pune pe baza semnelor și simptomelor. Pentru a diagnostica afecțiunea este nevoie de un examen microscopic care va pune în evidență parazitul. Tratamentul medicamentos pentru tratarea scabiei poate fi prescris doar de un dermatolog. De cele mai multe ori, acesta constă în administrarea unor antibiotice sau a unor unguente și creme.
Această afecțiune poate fi tratată și cu ajutorul remediilor naturale și a leacurilor bătrânești. Unul dintre cele mai eficiente remedii este aloe vera, fiind un remediu excelent pentru tratarea mâncărimilor cutanate. De asemenea, proprietățile ce se conțin în gelul acestei plante au abilitatea de a regenera pielea, ameliorând inflamațiile.
În cât timp scapi de scabie: Tratament medicamentos și naturist
Pentru a reuși să folosești gelul pentru ameliorarea disconfortului creat de scabie trebuie întâi de toate să speli bine locul afectat. Ulterior, gelul trebuie aplicat într-un strat gros, fiind lăsat să acționeze pentru 30 de minute. Tratamentul trebuie aplicat de două ori pe zi, astfel vei reuși să grăbești vindecarea.
De cele mai multe ori, tratamentul acestei afecțiuni durează două săptămâni de la diagnosticarea ei. Pentru a grăbi tratarea infecției poți aplica și ulei esențial de arbore de ceai pe lângă tratamentul prescris de medic.
Uleiul de arbore de ceai ameliorează mâncărimea și inflamația. Este important să știi că acesta nu elimină ouăle acarienilor. De asemenea, oțetul alb este un foarte bun remediu împotriva scabiei, fiind recomandat și de către specialiști. Pentru a administra oțetul alb împotriva râiei trebuie să folosești o jumătate de cană de oțet alb și o jumătate de cană de apă. Oțetul combinat cu apa trebuie administrat cu ajutorul unui tampon de vată. După 15 minute, zona dezinfectată trebuie clătită cu apă călduță.
Atunci când te întrebi în cât timp scapi de scabie trebuie să știi ce tratament să urmezi pentru a ameliora disconfortul creat. De asemenea, este foarte important să menții o igienă bună și să urmezi sfaturile specialiștilor. Această afecțiune este una extrem de periculoasă, afectând simultan un grup mare de oameni.