Local

În lumea reală, anormală, aberantă, fata din poveste și-a aniversat cei 18 ani în spital, la Iași. Fetița are nevoie de ajutorul nostru. Iată de diagnostic crunt a primit

Publicat: 27 apr. 2021

Într-o lume normală, ea și-ar fi sărbătorit majoratul întâi cu familia, apoi cu prietenii. Ar fi mâncat tort alături de ai ei, ar fi ieșit în oraș cu colegii, ar fi dansat, s-ar fi bucurat de vârsta fără egal. Ar fi râs și s-ar fi bucurat de tinerețea ei neîmpovarata de griji, de trupul ei sănătos și plin de viața, cu piele fină, pe care încă mai dăinuiau bujorii copilăriei.

În lumea reală, anormală, aberantă, fata din poveste și-a aniversat cei 18 ani în spital, Iași. Întoarsa cu familia din Spania în vara, Denisa a venit acasă în căutarea unui diagnostic pentru durerile cumplite de cap. și diagnosticul a venit pe 07.07.2020. Crunt și implacabil: tumora de regiune pineală. A suferit o primă intervenție chirurgicală, dar tumora a recidivat; astfel, a mai fost necesară una. Mult, mult prea mult pentru trupul ei firav. Cu toate acestea, puternică fiind, a învins oroarea și a continuat să lupte.

După câteva luni de lupte acerbe cu boala, Denisa a scăpat aparent de pericol. Aparent doar, pentru că în luna noiembrie diagnosticul de ependimom anaplazic gr. III a căzut asupra ei ca o sentința. O parte dintre răni i se vindecaseră, părul bălai începuse să crească, dar cele mai multe i-au rămas deschise, acelea din interior, pe care nu le vedea nimeni în afară de ea. Pielea nu-i mai este la fel de fină, iar bujorii copilăriei s-au stins…

Pentru a se face bine, va avea nevoie de terapie țintita cu protoni. Guvernul României decontează tratamentul efectuat la o clinică din Spania, însa, ajunsă acolo medicii au evaluat-o și au constatat necesitatea unei noi operații întrucât tumora a recidivat. Din păcate, operația nu este suportată de statul român, iar costurile pe care aceasta le presupune, sunt greu de suportat de familiile normale ale acestei țari.

Realitatea zilelor pe care le traversează Denisa acum, o putem schimba, puțin câte puțin, noi toți, oameni de bine.
Vă rugăm să o ajutaţi pe Denisa pentru a strânge banii necesari pentru noua intervenție chirurgicală premergătoare radioterapiei cu protoni, care îi va permite să se întremeze și să redevină Denisa cea vesela și plină de speranța.

O așteapta un drum lung și anevoios, care nu este imposibil însa!
Noi toți putem să îi fim alături, prin acte de donație. Cea de a treia operație va avea loc în 3 mai în Spania

Cei care vor să doneze pentru Denisa o pot face în contul

RO02BRDE240SV45037992400 deschis la BRD pe numele de Onofrei Alexandra-Denisa

Adauga un comentariu