Actualitate

În data de 19 decembrie, se va afla sentința în dosarul de corupție a lui Adriean Videanu

Publicat: 15 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În data de 19 decembrie se va afla sentința în dosarul de corupție a lui Adriean Videanu
Adriean Videanu, fost primar al Capitalei, fost vicepremier și fost ministru al Economiei

Sentința în dosarul de corupție al lui Adriean Videanu, fostului ministru PDL, va fi pronunțată pe data de 19 decembrie. Amintim că Adriean Videanu, este fost primar al Capitalei, fost vicepremier și fost ministru al Economiei. Acesta s-a retras din politică în urmă cu șapte ani. Și de atunci se ocupă doar de afaceri.

Fostul ministru Adriean Videanu a decis în anul 2015 să renunțe definitiv la orice legătură cu politica. Motivul acestuia a fost determinat de o decizie a procurorilor DNA de a-l reține pentru complicitate la trafic de influenţă

„Pe 19 decembrie, Înalta Curte urmează să se pronunțe în dosarul de corupție al fostului ministru PDL, Adriean Videanu. Procesul a început acum 5 ani și jumătate.

Pe 9 iunie 2017, procurorii i-au trimis în judecată pe Adriean Videanu, pe omul de afaceri Ioan Niculae și pe mai mulți funcționari pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată.

Aceștia sunt acuzați de producerea unui prejudiciu de circa 60 de milioane de euro prin obținerea de către Interagro, firma lui Ioan Niculae, de gaze ieftine din producția internă. Interagro ar fi ajuns să plătească prețuri de 4 ori mai mici față de cele plătite de populație pentru gazele importate din Rusia.

Conform anchetatorilor, Ioan Niculae ar fi efectuat demersuri pe lângă Adriean Videanu, care deținea funcția de ministru al Economiei, pentru a obţine ordine şi memorandumuri în încercarea de a se crea o aparenţă de legalitate. Ministerul este acţionar majoritar la Romgaz SA, cel mai mare producător de gaze din România.

‘Prin emiterea ordinelor de ministru şi prin elaborarea de memorandumuri s-a încercat crearea unei aparenţe de legalitate a faptului că reducerile comerciale se acordă în mod egal şi nediscriminatoriu tuturor marilor consumatori de gaze naturale din România. În realitate aceste prevederi din ordine, memorandumuri au fost emise pentru a susţine realizarea scopului pentru care grupul infracţional organizat a fost constituit’ – se arată în referatul procurorilor”, a transmis Grupul de Investigatii Politice într-o postare pe Facebook.

Adauga un comentariu