BZI LIVE

LIVE VIDEO – În Studioul BZI LIVE va avea loc o ediție de aniversară și de specială ”reamintire” culturală (dedicată marelui Mihai Eminescu) alături de Mircea Platon, istoric, intelectual, redactor-șef al Revistei ”Convorbiri Literare”! – FOTO

Publicat: 16 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Miercuri, 17 ianuarie 2024, de la ora 14.30 în Studioul BZI LIVE va avea loc o ediție de aniversară și de ”reamintire” culturală (dedicată marelui Mihai Eminescu la aniversarea 174 ani de la naștere) alături de Mircea Platon, istoric, intelectual respectiv redactor-șef al celebrei și valoroasei Reviste ”Convorbiri Literare”!

Despre geniul eminescian, creația sa pe diverse planuri (lirică, publicistică, critică, filosofie, jurnalistică) se va dialoga alături de acesta! De asemenea, cum a rămas în memoria generațiilor, inclusiv în contemporan, valorile pe care le-a promovat, rolul pe care l-a avut ca intelectual și figură publică!

Mihai Eminescu a fost un poet, prozator și jurnalist român, considerat, în general, ca fiind cea mai cunoscută și influentă personalitate din Literatura română

Mihai Eminescu (născut Mihail Eminovici, 15 ianuarie 1850, Botoșani, Moldova – 15 iunie 1889, București, România) a fost un poet, prozator și jurnalist român, considerat, în general, ca fiind cea mai cunoscută și influentă personalitate din literatura română. A publicat un singur volum antum, ”Poesii”, compus din poemele publicate de-a lungul vieții în Revista ”Convorbiri Literare” a Societății Junimea, din care Eminescu făcea parte. Printre operele notabile se numără ”Luceafărul”, ”Odă” (în metru antic) și cele cinci ”Scrisori” (I, II, III, IV și V). Făcând parte din curentul romantic târziu, poezia sa conține noțiuni din metafizică, mitologie, filosofie și istorie, în timp ce proza sa conține și elemente sociologice. Temele recurente din opera sa sunt natura, temă tipică romantismului, care, în cazul lui Eminescu, este privită prin prisma folclorului autohton, dragostea, uneori violentă, alteori intimă sau neîmpărtășită, nașterea, moartea, cosmosul și condiția geniului. Așadar, o ediție de colecție BZI LIVE evocatoare și plină de substanță culturală ce nu trebuie ratată!

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu