Local

Încă o noapte de frig pentru bolnavii din containerele de la Spitalul mobil COVID-19 de la Leţcani

Publicat: 27 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Încă o noapte de frig pentru bolnavii din containerele de la Spitalul mobil COVID-19 de la Leţcani
Containerele Spitalului de la Lețcani nu sunt încălzite

În noaptea de marţi spre miercuri, persoanele infectate cu noul coronavirus şi internate la Spitalul mobil Covid-19 de la Leţcani au suferit din nou de frig. Containerele unităţii medicale sunt din ce în ce mai reci, iar autorităţile ieşene nu găsesc nicio soluţie.

Situație tot mai disperată la Spitalul mobil de la Lețcani, județul Iași, pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. În plină toamnă, când temperaturile încep să scadă, bolnavii internați la Lețcani au ajuns să sufere din cauza frigului. Și totul după ce unitatea medicală se confruntă cu noi probleme. Din cauza unor probleme la instalația de încălzire ce pot cauza o eventuală explozie, cadrele medicale au ajuns să stea cu ușile deschise. Totul pentru a se asigura o mai bună ventilație a unității medicale. În aceste condiții, se caută din nou soluții pentru rezolvarea crizei, inclusiv montatea unor noi aparate de climatizare. De altfel, ieri, 26 octombrie 2021, la Lețcani a fost o întâlnire între primarul Mihai Chirica și Alina Popa, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest, proprietarul spitalului.

Întâlnire fără finalitate la Spitalul mobil de la Lețcani

Primarul Mihai Chirica a ajuns la Lețcani pentru a-și oferi sprijinul. Edilul prezentase, de exemplu, o soluție legată de montarea unor instalații de climatizare, de găsirea unor firme dispuse să facă o instalație de izolare, însă discuțiile nu au avut nicio finalitate. De altfel, Alina Popa, directorul Asociației Euronest, a precizat că întâlnirea de la Lețcani nu a fost una oficială și că nu s-a ajuns la nicio concluzie.

„Nu a fost o ședință oficială, a fost o întâlnire pentru a găsi o măsură care să rezolve problema temperaturii scăzute de la spital. A fost prezent doar domnul primar Mihai Chirica, care s-a oferit să ne ajute pentru a rezolva această problemă. Am discutat mai multe măsuri, dar niciuna agreată și urmează să vorbim și cu cei de la ISU Iași”, a declarat Alina Popa, directorul Euronest.

Primarul Mihai Chirica nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a comenta situația. În ultima perioadă a fost luat în calcul și transferul bolnavilor la Spitalul de Recuperare din Iași, procedură care însă a fost negată de autoritățile ieșene.

Bolnavii stau cu pilotele pe ei în containere

În prezent, la Lețcani sunt internate câteva zeci de persoane la secția de terapie intensivă și alte câteva zeci la secția de infecțioase. Oamenii au ajuns să stea cu pilote pe ei pentru a nu intra în hipotermie. Nu este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru. Aceleași probleme cu frigul au fost și la începutul lunii decembrie 2020, când bolnavii erau nevoiți să vină cu păturile de acasă. Unitatea medicală de 13,4 milioane de euro a ajuns și în atenția organelor de anchetă, licitația derulată cu banii de la Consiliul Județean Iași și Consiliul Județean Neamț ridicând semne de întrebare. Artizanul afaceriii a fost Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, pe numele căruia au fost depuse plângerile penale.

Adauga un comentariu