Local

Incendiu la un apartament din Iaşi. Mai multe echipaje de pompieri intervin – EXCLUSIV, UPDATE, FOTO

Publicat: 04 mai 2021
autospecială de stingere a ISU Iași
Incendiu în municipiul Iași. Mai multe echipaje de pompieri intervin

În urmă cu puţin timp s-a produs un incendiu la Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii BZI se pare că un incendiu a izbucnit la un apartament de pe strada Nicolae Iorga.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri pentru a lichida flăcările.

UPDATE: La blocul R3, în cadrul unui imobil a luat foc un frigider. Pompierii au lichidat incendiul.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime. La fața locului s-a intervenit cu două autospeciale, o autoscară, două SMURD-uri si un echipaj de prim ajutor.

Recomandările pompierilor ISU Iași pentru a preveni incendiile

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași au transmis o serie de recomandări pentru a evita producerea incendiilor.

„Nu amplasaţi lumânãrile aprinse aproape de tot ceea ce se poate aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare). Aveţi grijã sã nu amplasaţi lumânãrile aprinse sau candela în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le rãsturna şi provoca incendii”, potrivit ISU Iași.

În gospodăriile cetățenești se produc şi incendii din cauza utilizării necorespunzătoare a lumânărilor și a candelelor. Flacăra acestora este mică, dar aceasta nu înseamnă că nu trebuie tratată cu seriozitate.

„Asiguraţi-vă că lumânarea sau candela stă vertical şi că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să lase să cadă picături de ceară fierbinte. Nu lăsaţi luminările sau candela aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea. Cel mai bine este să le stingeţi pentru a evita producerea unui incendiu în lipsa dumneavoastră. Amplasaţi întotdeauna lumânările sau candela pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură. Vasele metalice în care sunt fixate lumânările sau candela pot topi suprafeţele din material plastic pe care sunt aşezate. Nu vă aplecaţi asupra lumânărilor – s-ar putea să vă ia foc părul sau hainele. Stingeţi întotdeauna lumânările sau candela, înainte de a le muta. Utilizarea unui dispozitiv de stins lumânări este o variantă mai sigură decât suflatul asupra lor, această modalitate din urmă putând duce uneori la împrăştierea de ceară topită şi scântei”, au conchis reprezentanții ISU Iași.

Incendiu în municipiul Iași, în cartierul Nicolina

Tot astăzi, 4 mai 2021, a mai avut loc un incendiu la Iași. Incendiul a izbucnit în cartierul Nicolina. Potrivit prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași, 10 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care 6 copii.

„Apel la 112 pentru un incendiu într-un bloc. Un obiect de mobilier a luat foc în casa unei doamne de 60 de ani. Au fost acolo pompierii şi evident echipajul medical. S-au identificat 4 adulţi şi 6 copii care aveau nevoie de intervenţie medicală de urgenţă. Au fost extraşi din zona cu risc şi evaluaţi. S-a constatat că erau conştienţi, stabili hemodinamic şi nu prezentau semne de intoxicaţie cu fum grave şi au refuzat transportul la spital. Principalul lor tratament a fost cel cu oxigeno terapia şi scoaterea lor din mediu”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Conform ISU Iași, un apel la numărul unic de urgență anunța faptul că, într-un apartament din Cartierul Nicolina din municipiul Iași are loc un incendiu. La fața locului au fost trimise o autospecială de stingere apă și spumă, o autospecială de salvare de la înălțime, o autospecială de primă intervenție dar si un echipaj de prim ajutor calificat și două echipaje SAJ

„La ora 11.41 ISUJ IAȘI a fost anunțat prin apelul unic de urgentă 112 despre producerea unui incendiu la un apartament, în Cartierul Nicolina din municipiul Iași. Au fost direcționate către locul interventiei o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de salvare de la înălțime, o autospeciale de primă intervenție, un echipaj de prim ajutor calificat și 2 echipaje de la SAJ”, se arată în declarațiile celor de la ISUJ Iași.

 

Adauga un comentariu