Titlurile zilei

Începând de astăzi se ridică toate mașinile parcate neregulamentar pe raza municipiului Iași. Echipele Poliției Locale și Servicii Publice acționează mai ales în zonele aglomerate

Publicat: 26 oct. 2020
Echipele Poliției Locale și Servicii Publice vor ridica toate mașinile parcate neregulamentar pe raza municipiului Iași
Mașinile parcate neregulamentar pe raza municipiului Iași sunt ridicate de polițiștii locali

Poliția Locală Iași, împreună cu Servicii Publice Iași, va demara, începând de luni, 26 octombrie, acțiuni de ridicare a tuturor vehiculelor parcate neregulamentar pe raza municipiului Iași

Echipele din cadrul Poliției Locale și Servicii Publice încep de astăzi acțiunile de ridicare a autoturismelor parcate sau staționate neregulamentar pe domeniul public din municipiul Iași.

„Având în vedere creșterea parcului de vehicule în Municipiul Iași, odată cu începerea anului școlar și universitar, care generează blocarea căilor de acces către locuințele civile individuale și colective, blocarea zonelor de preselecție din intersecții, blocarea trotuarelor, a pistelor destinate bicicliștilor și circulația persoanelor cu dizabilități, Poliția Locală Iași, împreună cu Servicii Publice Iași va demara, începând cu data de luni, 26 octombrie, acțiuni de ridicare a tuturor vehiculelor aflate în astfel de situații”, au precizat reprezentanții municipalității ieșene.

Ieșenii reclamă numărul mare de autovehicule care blochează căile de acces pe raza municipiului Iași

De precizat faptul că aceste acțiuni sunt venite în urma numărului mare de sesizări adresate Poliției Locale Iași, care sunt în creștere progresivă, astfel că instituția este obligată să aplice soluțiile legale pentru deblocarea căilor de acces.
Acțiunile începute la finalul săptămânii trecute sunt intensificate începând de astăzi, 26 octombrie. „Polițiștii locali continuă identificarea conducătorilor care staționează neregulamentar. Ca urmare a acestor acțiuni efectuate, aceșt

ia întocmesc procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice”, au mai declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Aproape 200 de vehicule abandonate au fost ridicate anul acesta de pe raza municipiului Iași

De la începutul anului, autoritățile locale au făcut peste 1.000 de somații și notificări către proprietarii de autoturisme suspecte a fi abandonate. De precizat faptul că aproximativ 95 la sută dintre proprietarii sau deținătorii legali ai vehiculelor abandonate s-au conformat somațiilor primite și au îndepărtat autovehiculele de pe domeniul public.
Astfel, de la începutul anului 2020, 196 de autovehicule abandonate sau fără stăpân au fost identificate pe raza municipiului Iași pentru care procedurile legale au fost deja îndeplinite. Având în vedere faptul că un vehicul ocupă în medie 10 metri pătrați, înseamnă că aproximativ 1.960 de metri pătrați de teren au fost redați domeniului public, putând fi folosiți pentru parcări, spații verzi sau alte măsuri de fluidizare a traficului.

„În cursul anului 2019 au fost identificate 1.146 de astfel de autovehicule. Pe caroseriile acestora a fost aplicată câte o somație-autocolant, iar proprietarii acestora au fost înștiințați prin scrisori cu confirmare de primire. În cazul a 81 de autovehicule abandonate sau fără stăpân au fost întocmite adrese către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Iași în vederea identificării proprietarilor”, au declarat reprezentanții Primăriei Iași.

Comentarii
  • O șmecherie să ne jumuleasca de bani. Unde mai erau câte 2-3 locuri de parcare fără plată le-au spoit puțin și le-au făcut cu plată punandu-le un tarif de 5 lei /oră. Dacă ai treabă 15-20 minute, trebuie să plătești pentru o oră. În orașele mari din țară taxa este de 2-3 lei /oră și poți plăti o jumătate de oră.

  • Mai oameni buni veniti in cartierul Alexandru cel Bun de pe Aleea Basarabi si ridicati cazanul ala ruginit tot parcata de ani de zile in spate la X4 este o masina Dacia 1300 ruginita toata tine loc de parcare degeaba pe aia nu o vedeti a,ti zis ca ridicati toate cazanele vad ca aici nu a,ti ajuns vreau sa o vad si pe asta sa nu mai vad harbul acolo pe domeniul public .

  • Sfat avocatesc: daca va ridica masina, faceti poze si filmari pe raza de 1 km ca sa aveti dovada in instanta ca primaria nu va pus la dispozitie locuri de parcare, dvs fiind platitor de taxe locale- in consecinta CETATEAN CU DREPTURI. Easemeni in instanta firma care v-a ridicat masina va fi obligata sa prezinte deasemeni filmarea si fotografiile facute la fata locului in momentul ridicarii masinii. Veti avea castig de cauza si va sfatiu apoi sa dati in judecata firma respectiva pt abuz si sa cereti despagubiri. Deci nu doar va aparati sa anulati amenda ci mergeti si in ofensiva. Doar asa vor face poate pe viitor parcari europene!

  • Conform legislatiei in vigoare , orice institutie publica este obligata sa puna la dispozitie persoanelor care i se adreseaza , locuri de parcare. Daca de exemplu aveti treaba la spital sau primarie si nu gasiti loc de parcare, puteti stationa oriunde pe raza de 500 m in vecinatatea institutiei cat aveti treaba acolo. Daca va ridica masina, vor pierde in instanta..

  • Cata muie si-au luat votantii cacatului asta de primar. A oprit ridicarea masinilor cu vreo 4-5 luni inainte de alegeri si acum s-a apucat iar de treaba. las ca-i prinde bine la buget, ca oricum nu face nici o parcare prin oras si bombalaii care l-au votat raman tot buza umflata…

  • Cat nu-mi place mie Chirica, dar pe partea asta a fost corect, el a spus ca masinile trebuie sa dispara, nu a promis in schimb parcari. Cine l-a votat inseamna ca asta doreste. Sa nu mai spune ca stiam din ultimii ani ce face pe partea asta.

  • La Maternitatea Elena Doamna din Iasi directorasul Martinescu si cu lidera Buzea au luat banii de la masti si tichetele de vacanta .Ar fi bine un control de la Anaf sa se vada si contractele pe aprilie , mai , iunie . Doamna lidera de sindicat merge in concediu primavara in Italia , cand vine vara merge in Spania si in toamna merge 2 saptamani si in Grecia . Angajatii isi cumpara masti din banii lor si echipament de lucru .

Adauga un comentariu