Actualitate

Incredibil! Un renumit om de ştiinţă francez a găsit o modalitate de a trata infectarea cu COVID-19! E un medicament extrem de ieftin – VIDEO

Publicat: 22 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incredibil Un renumit om de ştiinţă francez a găsit o modalitate de a trata infectarea cu COVID-19 E un medicament extrem de ieftin - VIDEO

Rezultate „spectaculoase”. Acesta este anunțul făcut de profesorul Didier Raoult care a devenit faimos pentru că a menționat clorochina, un anti-malarie, ca posibil remediu împotriva Covid-19 în urmă cu câteva zile. Cercetările reputatului om de ştiinţă s-au bazat pe studii chineze pe această temă.

Omul de știință conduce Institutul hospitalo-universitaire din Marsilia (Bouches-du-Rhône). După ce a obținut rezultatele testelor efectuate pe 24 de pacienți afectați de coronavirus, el este capabil să spună că primele teste de cloroquina sunt spectaculoase în lupta împotriva Covid-19. Acest studiu clinic a primit acordul autorităților de sănătate pentru a fi efectuat la IHU din Marsilia. Institutul este unul dintre centrele de referință pentru Covid-19.

Clorochina asociată cu anumite antibiotice ar fi cheia
După șase zile de testare clinică, doar un sfert din cei 24 de pacienți care au luat Plaquenil – unul dintre numele comerciale pentru cloroquina – erau încă purtători ai virusului.

„ Asociat cu administrarea antibioticelor vizate împotriva pneumoniei bacteriene (azitromicină), tratamentul a vindecat complet subiecții într-o săptămână, în timp ce 90% dintre pacienții care nu au făcut nu au luat tratamentul sunt încă pozitivi ” , a spus el la o conferință.

Aceste rezultate încurajatoare sunt binevenite. „ Este spectaculos ” , spune directorul IHU. „ Încărcarea virală medie cu acest virus este de obicei de 20 de zile. Și toți oamenii care mor de corona au încă virusul. Fără a-l avea, schimbă prognosticul ” , spune el.

În videoclipurile publicate pe canalul YouTube al Institutului zilele trecute, profesorul a evidențiat două avantaje ale clorochinei: prețul foarte scăzut și utilizarea sa de zeci de ani ca anti-malarie, ceea ce îl face un medicamente sigure și ușor disponibile.

În această noapte la ora 2, pe canalul național de ştiri francez LCI, laboratoarele Sanofi, care produc Plaquenil, au declarat că vor pune imediat şi gratuit la dispoziția populației 300.000 de doze din acest “banal medicament” !

 

Adauga un comentariu