Maioneza de casa este ideala atunci cand faci tot felul de salate, in special pentru cea de boeuf, insa poate fi servita si cu alte aperitive, precum oua umplute sau diferite rulade cu carne.
Reteta de maioneza de casa de mai jos, propusa de lalena.ro, se prepara rapid si nu trebuie sa-ti faci griji ca se va taia. Nu uita de mustar si de lamaie si striveste cat poti de bine galbenusul fiert, pentru a nu ramane cocoloase.
Ingrediente reteta maioneza de casa:
- 1 galbenus fiert
1 galbenus crud
300 ml uei de floarea soarelui (puteti turna 300-500ml de ulei, in functie de cata maioneza aveti nevoie)
lamaie
1 lingurita mustar
sare
Mod de preparare reteta maioneza de casa:
Se amesteca bine galbenusurile de ou sa nu fie cocoloase. Se incorporeaza putin cate putin uleiul, la inceput se pune aproximativ cate 1 lingura, apoi se poate pune si mai mult. Se recomanda sa se amestece compozitia intr-o singura directie.
Dupa ce ati incorporat 4-5 linguri de ulei puteti continua sa ametecati maioneza cu o lingura sau pentru a usura procesul puteti folosi mixerul, dar numai o singura paleta si aveti grija sa se invarteasca intr-o singura directie.
Pe parcurs cand adaugati uleiul mai turnati cate putina zeama de lamaie si sare. Va opriti din amestecat maioneza atunci cand ati ajuns la cantitatea necesara retetei, poate fi mai putina sau mai multa, dupa necesitate.