Economic Local

Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași cumpără soluții pentru exterminarea șobolanilor! Contractul are o valoare de aproape 100.000 de euro

Publicat: 06 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Institutul de Psihiatrie Socola din Iași cumpără soluții pentru exterminarea șobolanilor Contractul are o valoare de aproape 100.000 de euro
Institutul de Psihiatrie "Socola" din Iași cumpără mai multe loturi de dezinfectanți

Nu mai puțin de 10 loturi de dezinfectanți vor fi achiziționate de către Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Procedura este programată la finalul lunii mai 2021. Comisia de evaluare va alege ofertele furnizorilor cu prețul cel mai mic

Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași continuă programul de achiziții. Pe data de 28.05.2021 este programată o licitație pentru achiziția mai multor loturi de dezinfectanți. Valoarea estimată a contractului este de 455.740 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro.

„Fiecare produs va fi însoțit de certificat de analiză/ raport de analize fizico-chimice corespunzător lotului din care face parte și care să conțină informații despre: denumirea produsului, numărul lotului din care face parte, rezultatele unor analize fizico-chimice (aspect, miros, pH, densitate, solubilitate în apă etc.) care trebuie să fie conforme cu datele din fișa tehnică cu date de securitate, denumirea concentrației/cantității de substanțe active care trebuie să corespundă cu datele din declarația privind substanțele active din produs, data de producător, data de expirare a lotului”, se arată în caietul de sarcini.

Autoritatea contractantă a organizat achiziții și în anii trecuți.

Autoritatea contractantă a stabilit necesarul de dezinfectanți

Conform caietului de sarcini, procedura a fost împărțită în 10 loturi ce conțin antiseptic pentru dezinfecția igienică a mâinilor, dezinfectant pentru suprafețe, dezinfectant clorigen pentru dezinfecția apei, detergent dezinfectant, alcool sanitar, insecticid, raticid. Totodată, au fost stabilite și caracteristicile tehnice ale produselor.

„Aria de aplicare: să poată fi utilizat în interiorul și exteriorul incintelor locuite (spital) și locuri publice. Să combată eficient șobolanii și șoarecii în spații închise și în spații deschise (canalizări, rampe de depozitare a gunoaielor). Să acționeze imediat, iar efectul raticid să se vadă în scurt timp de la data aplicării acestuia. Modul de ambalare: pungi de maximum 10 kg. Termenul de valabilitate a produsului livrat în ambalajul original nedesfăcut să fie de minimum 12 luni”, se arată în descrierea lotului cu produs raticid.

Institutul de Psihiatrie „Socola” a încheiat contractul pentru furnizarea echipamentelor de protecție

Totodată, pe fondul pandemiei de COVID-19, Institutul de Psihiatrie „Socola” a organizat o licitație pentru achiziția mai multor loturi de echipamente de protecție. Recent, comisia de evaluare a stabilit câștigătorii. Achiziția are o valoare estimată de 2.437.620 lei, fără TVA, aproape 500.00 de euro. După analizarea ofertelor, contractul a ajuns la o valoare finală de 1.979.220 lei, fără TVA. Loturile vor fi furnizate de următoarele societăți: Crio – 2 SRL, Aurocom SRL, M.A. Cristina SRL, Coramed Medizinische Produkte SRL, Adar Unic Solutions SRL.

Reprezentanții Institutului au stabilit și un necesar lunar de echipamente, fiind vorba de cantități maxime: combinezon de unică folosință (mărimi M, L, XXL, XXXL) – 1.700 bucăți, mască chirurgicală de uz medical: 32.000 bucăți, mască de protecție respiratorie FFP2 – 2.800 bucăți, vizieră de protecție cu burete – 650 bucăți, halate de unică folosință – 3.900 bucăți, pijamale de unică folosință – 1.500 bucăți, capeline – 3.000 bucăți, botoșei înalți de unică folosință – 1.000 bucăți, măști chirurgicale FFP1 – 1.200 bucăți, lenjerie de pat de unică folosință – 5.000 bucăți. Autoritatea contractantă a organizat o licitație și pentru furnizarea loturilor de medicamente.

Adauga un comentariu